Η περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών μας ξεπερνά. Από την ανάληψη των καθηκόντων του έδειξε πρόσωπο αλλοπρόσαλλο, που ωστόσο καλυπτόταν πίσω από την υποτιθέμενη αντισυμβατικότητα.

Οι κινήσεις, ο παραληρηματικός λόγος, η ένταση της επικοινωνίας, αλλά και η τακτική στις διαπραγματεύσεις, οι αλλεπάλληλες αυτοδιαψεύσεις, τα ανεκδοτολογικά μέτρα, τα πάντα παρέπεμπαν σε πολιτικό ανερμάτιστο , σε πρόσωπο χωρίς εσωτερικές συνέπειες και πειθαρχίες.
Πολλοί ήταν εκείνοι που από την αρχή θεώρησαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών επικίνδυνο και ακατάλληλο να χειρισθεί τις τόσο κρίσιμες για τη χώρα και την οικονομία της διαπραγματεύσεις. Και στην κυβέρνηση επίσης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μετά την συμφωνία της 20ης Φλεβάρη άρχισαν να αμφισβητούν τη σοβαρότητα και τη δυνατότητά του.
Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να προβεί σε ενέργειες που ξεπερνούν το νόμο και το Σύνταγμα ή ότι θα μπορούσε να συνομιλεί και να ενημερώνει φορείς διεθνών κερδοσκοπικών εταιριών, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι καταχράται το προνόμιο της εσωτερικής πληροφόρησης και μαζί υπονομεύει το κοινό μας ευρωπαϊκό νόμισμα.
Και βεβαίως κανείς δεν φανταζόταν την παράνοια της υποκλοπής στοιχείων και προσωπικών δεδομένων των υπηρεσιών που υποτίθεται είχε ορκιστεί να προστατεύει.
Τώρα πια κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζημίωσε τη χώρα και τους πολίτες του.Και αυτό με την συνευθύνη του πρωθυπουργού, ο οποίος ανέχθηκε και κάλυψε τα καμώματά του, ακόμη και όταν αυτά φώναζαν από μακριά.
Στην εξάμηνη θητεία του συνέβησαν καταστροφές μεγάλες, χάθηκαν περιουσίες και δυνατότητες, η οικονομία μας βυθίστηκε ξανά στην ύφεση, αντιμετώπισε ευθέως την απειλή του Grexit και τώρα υποχρεώνεται σε τρίτο βαρύτερο μνημόνιο, αναλαμβάνοντας ακόμη περισσότερα χρέη.
Θα μπορούσε κανείς να προσπεράσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών παραφράζοντας το λαϊκό ρηθέν «ουδείς μωρότερος των ιατρών ,αν δεν υπήρχαν οι ..οικονομολόγοι». Ωστόσο οι ζημιές που προκάλεσε είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορούν να ξεπερασθούν. Απαιτούν αν μη τι άλλο εξηγήσεις από τον ίδιο και βεβαίως μια συγνώμη, μια άρνηση έστω της υποτιθέμενης αυθεντίας του..

ΤΟ ΒΗΜΑ