«Σήμερα θέλω να πω μόνο αλήθειες» δήλωσε στην τελευταία συνέντευξή του στην ΕΡΤ (14.7) ο κ. Τσίπρας, ομολογώντας έτσι έμμεσα ότι ως τώρα έλεγε και ψέματα. Ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις, που τον έφεραν στην πολυπόθητη εξουσία. Μετεκλογικά ψέματα περί σκληρής διαπραγμάτευσης, χωρίς τρόικα και μνημόνια, που όμως μας φέρνουν τελικά σε ακόμα χειρότερο μνημόνιο, και με την τρόικα και πάλι στην Αθήνα. Ψέμα και η δήθεν προσήλωση στο ευρώ, ενώ παρασκηνιακά προετοιμαζόταν η ηρωική εισβολή στο νομισματοκοπείο και η επαναφορά της δραχμής με επικεφαλής Βαρουφάκη και Λαφαζάνη εν γνώσει του κ. Τσίπρα, καθώς δεν τους διαψεύδει.
Παραπλανητικό ακόμα και το δημοψήφισμα που αντί ενδυναμώσεως της διαπραγματευτικής ισχύος του κ. Πρωθυπουργού μηδένισε την όποια αξιοπιστία του. Αυτή καταρρακώθηκε με τη διγλωσσία του (άλλα στους δανειστές, άλλα στο εσωτερικό ακροατήριο). Και το χειρότερο: κλείσιμο των τραπεζών, παράλυση της οικονομίας και μια κυβέρνηση που δεν ξέρει να κυβερνήσει.
Ομως θα πρέπει κάποιος να μιλήσει και για την ενδυματολογική «επαναστατικότητα» του ιδίου και της παρέας του. Γιατί είναι ασέβεια απέναντι στους επίσημους συνομιλητές (πρωθυπουργούς, υπουργούς, επιτρόπους) να προσέρχεσαι χωρίς γραβάτα, με τα πουκάμισα έξω, με επιμελώς τσαλακωμένα κοστούμια, όπως ο κ. Τσακαλώτος, ακόμη και για να ορκισθείς έτσι ενώπιον του αδικαιολογήτως ανεκτικού Προέδρου της Δημοκρατίας. Ακόμη και ο κομμουνιστής κινέζος πρόεδρος, ο αντισυμβατικός πρόεδρος Πούτιν και ο λατρευτός Κάστρο σέβονται το αξίωμά τους και τους ομολόγους τους φορώντας γραβάτα στις επίσημες συναντήσεις τους. Με το να παριστάνεις ενδυματολογικά τον Τσε Γκεβάρα θυμίζεις τους νεαρούς που φορούν εκ κατασκευής φθαρμένα και γεμάτα τρύπες μπλου τζιν τα οποία δήθεν έφθειραν σκληρά εργαζόμενοι. Αυτό και ασέβεια δείχνει και έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας. Αν είναι θέμα μόδας τότε ας σεβαστούν οι κυβερνώντες και την κυρίαρχη παγκοσμίως συμβατική μόδα των θεσμών, καθώς μάλιστα εκλιπαρούν για βοήθεια.
Ακόμα και τώρα που αφυπνίστηκε ο κ. Πρωθυπουργός από τα ανυπόστατα σοσιαλιστικά όνειρα, η προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα υπονομεύεται όταν δηλώνει ότι διαφωνεί με τα όσα αναγκάστηκε να υπογράψει για να προλάβει εθνική καταστροφή. Ετσι δυναμιτίζει την ελάχιστη αξιοπιστία που του έχει απομείνει και αναγκάζει τους με εκείνον συμβαλλομένους να είναι δύσπιστοι ως προς την πρόθεσή του να εφαρμόσει όσα υπογράφει.
Δυστυχώς και η ανασύνθεση της κυβερνήσεως δεν πείθει για αποφασιστικότητα και αγαθές προθέσεις, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν θα βάλλεται από την αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που εύλογα θα τον κατηγορεί ότι πρόδωσε αρχές και δεσμεύσεις χάρη στις οποίες εκτοξεύθηκε στην εξουσία, αφού το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος λογικά ερμηνεύεται ως άρνηση των σκληρών μέτρων, που αποδέχθηκε να εφαρμόσει.
«Καλύτερα δεν ήταν όταν ήμαστε αντιπολίτευση;» είχε εξομολογηθεί ο Γεώργιος Παπανδρέου (παππούς) ως Πρωθυπουργός της Ενώσεως Κέντρου στον ιδιαίτερο γραμματέα του Ανδρέα Μοθωνιό. Ομως εξουσιομανής κι εκείνος όπως και ο κ. Τσίπρας, οδήγησε τη χώρα στη δικτατορία.
Ο Πρωθυπουργός οφείλει επιτέλους να κυβερνήσει σεβόμενος τις συμβατικές του δεσμεύσεις, λέγοντας εφεξής μόνο αλήθειες. Ετσι θα έχει και την αναγκαία στήριξη των απελπισμένων Ελλήνων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ