Το πολιτικό κοινωνικό κίνημα «Ελλαδα.εμεις» καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αντισταθούμε στο σκηνικό πλήρους εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης που συνεπάγεται η χρεοκοπία.

* ΝΑΙ σ΄ ένα πρόγραμμα, όσο σκληρό κι αν είναι, που αποδίδει κοινωνική δικαιοσύνη και μας κρατά, όμως, ζωντανούς μέσα στην ευρωζώνη και διατηρεί ως νόμισμα εθνικό το ευρώ.
* ΝΑΙ στη λύση και ελπίδα που συνιστά ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας.
Προϋπόθεση, όμως, όλων αυτών είναι:
-Να φύγει η παλιά πολιτική γενιά που έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή εξέλιξη.
-Να κλείσουμε το μέτωπο της Ευρώπης και να αποδεχθούμε στην πράξη αυτό που έχουμε υπογράψει στα χαρτιά: δηλαδή, τους κανόνες που διέπουν την ευρωζώνη και τη λειτουργία μέσα στο ευρώ.
-Να κυβερνήσουμε επιτέλους τη χώρα μας, αλλά με κοινωνική δικαιοσύνη, να μειώσουμε το κράτος, να δώσουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, να καταργήσουμε τα προνόμια των εχόντων τη νομή και κατοχή της κρατικής μηχανής, τα προνόμια των βουλευτών, υπουργών, αξιωματούχων της κυβέρνησης, κάθε ομάδας εξουσίας, όλων αυτών που πρώτοι θα πρέπει να δίνουν το παράδειγμα για τη σημερινή αναγκαία να εφαρμοστεί πολιτική εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών.
Έχουμε υποχρέωση όλοι όσοι μετέχουμε στο δημόσιο διάλογο να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Να σταματήσουν οι σκοπιμότητες και η κολακεία της εξουσίας προκειμένου να διοριστούμε σε θέσεις και να απολαύσουμε αυξημένων μισθών και προνομίων. Η πατρίδα δεν έχει και δεν δύναται. Ο λαός μας έχει εξαντλήσει κάθε φοροδοτική ικανότητα και η όποια επιπλέον επιβάρυνση οδηγεί σε απαράδεκτες καταστάσεις.