από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

«Ελλάδα εμείς»: Ναι στο ευρώ

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το πολιτικό κοινωνικό κίνημα «Ελλαδα.εμεις» καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αντισταθούμε στο σκηνικό πλήρους εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης που συνεπάγεται η χρεοκοπία.

* ΝΑΙ σ΄ ένα πρόγραμμα, όσο σκληρό κι αν είναι, που αποδίδει κοινωνική δικαιοσύνη και μας κρατά, όμως, ζωντανούς μέσα στην ευρωζώνη και διατηρεί ως νόμισμα εθνικό το ευρώ.

* ΝΑΙ στη λύση και ελπίδα που συνιστά ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας.

Προϋπόθεση, όμως, όλων αυτών είναι:

-Να φύγει η παλιά πολιτική γενιά που έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή εξέλιξη.

-Να κλείσουμε το μέτωπο της Ευρώπης και να αποδεχθούμε στην πράξη αυτό που έχουμε υπογράψει στα χαρτιά: δηλαδή, τους κανόνες που διέπουν την ευρωζώνη και τη λειτουργία μέσα στο ευρώ.

-Να κυβερνήσουμε επιτέλους τη χώρα μας, αλλά με κοινωνική δικαιοσύνη, να μειώσουμε το κράτος, να δώσουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, να καταργήσουμε τα προνόμια των εχόντων τη νομή και κατοχή της κρατικής μηχανής, τα προνόμια των βουλευτών, υπουργών, αξιωματούχων της κυβέρνησης, κάθε ομάδας εξουσίας, όλων αυτών που πρώτοι θα πρέπει να δίνουν το παράδειγμα για τη σημερινή αναγκαία να εφαρμοστεί πολιτική εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών.

Έχουμε υποχρέωση όλοι όσοι μετέχουμε στο δημόσιο διάλογο να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Να σταματήσουν οι σκοπιμότητες και η κολακεία της εξουσίας προκειμένου να διοριστούμε σε θέσεις και να απολαύσουμε αυξημένων μισθών και προνομίων. Η πατρίδα δεν έχει και δεν δύναται. Ο λαός μας έχει εξαντλήσει κάθε φοροδοτική ικανότητα και η όποια επιπλέον επιβάρυνση οδηγεί σε απαράδεκτες καταστάσεις.Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΨΗΦΗΣΤΕ «ΟΧΙ» την Κυριακή | 04/07/2015 02:43
  Η ψήφος την Κυριακή δεν είναι για την παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ. Η ψήφος είναι για την αποδοχή των όρων ενός δανείου που είναι αδύνατο να αποπληρωθή. Το ΔΝΤ το αναγνώρισε αυτό προχθές, και συμφώνησαν πως ο Τσίπρας είχε δίκιο στην απαίτηση για ελάφρυνση του χρέους. Η έκθεση του ΔΝΤ θα βοηθήση τον Τσίπρα να πάρει ανακούφιση του χρέους για την Ελλάδα μόνο εάν οι Έλληνες ψηφίζουν «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αν οι Έλληνες ψηφίζουν «Ναι» την Κυριακή, θα σελλωθούν για γενεές με ένα δυσβάσταχτο βάρος. ΨΗΦΗΣΤΕ «ΟΧΙ» την Κυριακή. Το «Ναι» θα είναι μεγάλο λάθος! Σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ: http://www.nytimes.com/2015/07...®ion=Header
  VoteNo
  απάντηση02
   
   
  ΨΗΦΗΣΤΕ «ΟΧΙ» την Κυριακή. Το «Ναι» θα είναι μεγάλο λάθος! | 04/07/2015 02:37
  Η ψήφος την Κυριακή δεν είναι για την παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ. Η ψήφος είναι για την αποδοχή των όρων ενός δανείου που είναι αδύνατο να αποπληρωθή. Το ΔΝΤ το αναγνώρισε αυτό προχθές, και συμφώνησαν πως ο Τσίπρας είχε δίκιο στην απαίτηση για ελάφρυνση του χρέους. Είχε σταθή εκεί γενναίος και μόνος, έναντι των Ευρωπαϊων πιστωτών και των τραπεζίτων, επαναλαμβάνοντας αδιάκοπα κάτι που το γνώριζαν αυτοί καλά, αλλά δεν ήθελαν να το παραδεχθούν. Η έκθεση του ΔΝΤ θα βοηθήση τον Τσίπρα να πάρει ανακούφιση του χρέους για την Ελλάδα μόνο εάν οι Έλληνες ψηφίζουν «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αν οι Έλληνες ψηφίζουν «Ναι» την Κυριακή, θα σελλωθούν για γενεές με ένα δυσβάσταχτο βάρος.
  Cheering for a No vote
  απάντηση01