Τις τελευταίες ώρες, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το κρίσιμο και αποφασιστικό δημοψήφισμα, οι πολίτες γίνονται μάρτυρες μιας εντατικής προσπάθειας επιβολής καθεστώτος απόλυτου διχασμού από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών.

Οι απειλές περισσεύουν, ο αυταρχισμός δεν κρύβεται και οι φασίζουσες νοοτροπίες αποκαλύπτονται.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν άφησε κανάλι για κανάλι και εκπομπή για εκπομπή έφθασε το πρωί της Παρασκευής να βρίζει και να επιτίθεται ανερυθρίαστα σε πολιτικούς και δημοσιογράφους, να διεκδικεί ρόλο διευθυντή – λογοκριτή και γενικώς να απειλεί τον ένα και τον άλλο κατά τρόπο ανεπίτρεπτο.

Λίγο αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Απασχόλησης έφθασε να ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα για δήθεν διασπορά ψευδών ειδήσεων εναντίον όποιου αμφισβητεί το άνοιγμα των Τραπεζών την Τρίτη και αναμεταδίδει την ανησυχία του για ενδεχόμενο κούρεμα των καταθέσεων.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός υφίσταται πρωτοφανή ταπείνωση στις ουρές των ΑΤΜ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν σιωπή για θέματα και ενδεχόμενα που συζητάει όλος ο κόσμος.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις αναφορές του υπουργού Άμυνας για το ρόλο του Στρατού στην διασφάλιση της εσωτερικής εικόνας της χώρας και την υποτιθέμενη κινηματική δράση ομάδων αριστεριστών και αντιεξουσιαστών που προβαίνουν σε αιφνιδιαστικές καταλήψεις κτιρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου, με την εμφανή ανοχή της Αστυνομίας, δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες για το τι θα επακολουθήσει το βράδυ της Κυριακής αν το αποτέλεσμα είναι οριακό.

Οι ενέργειες αυτές έρχονται να προστεθούν στις πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες οργανώθηκε το δημοψήφισμα και διαμορφώθηκε το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες.

Γενικώς δημιουργείται η αίσθηση ότι κυβερνητικά στελέχη, υπό το βάρος των προγνωστικών απώλειας του δημοψηφίσματος, συμπεριφέρονται με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης των δημοκρατικών διαδικασιών και επιβολής εμφυλιοπολεμικού κλίματος στην κοινωνία.

ΤΟ ΒΗΜΑ