Οταν το 1989 ξεκινούσε το συναρπαστικό ταξίδι της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας, η ζωντάνια και η νεανική φλόγα υπερτερούσαν της εμπειρίας. Μετά από 26 χρόνια διαδρομής με όραμα και φαντασία δημιούργησαν έναν οργανισμό, την OnLine Data, που όχι απλά έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην αγορά της Πληροφορικής, αλλά σηματοδότησε σημαντικές επεμβάσεις και στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.
Η OnLine Data διανύει σήμερα 26 χρόνια δημιουργίας, με το όραμά της να είναι νέο και καινοτόμο, στοχεύοντας στην πρωτοπορία για την ελληνική –και όχι μόνο –πραγματικότητα. Κλέβοντας λίγο από τη σοφία του Αντρέ Μαλρώ, πιστεύουμε ότι «το θέμα δεν είναι να επαναπαυθούμε στο παρελθόν μας αλλά να επινοήσουμε το μέλλον που το παρελθόν απαιτεί από εμάς».
Πρωτοπορία: Η ενασχόληση της OnLine Data για τη δημιουργία πληροφοριακών συστημάτων με κατεύθυνση την αγορά της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των logistics ήταν για εκείνη την εποχή από μόνη της πρωτοπορία.
Η ενεργή συμμετοχή (1995) στην ανάπτυξη και αναγνώριση της επιστήμης των logistics στην Ελλάδα, μέσω του θεσμικού πλέον φορέα, την «Ελληνική Εταιρεία Logistics», υπήρξε και πάλι πρωτοπορία, μια πρωτοπορία που έχει γίνει φάρος ανάπτυξης στα ελληνικά δρώμενα.
Η για πρώτη φορά ενεργή συμμετοχή στα αμφιθέατρα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραδίδοντας εξειδικευμένα μαθήματα πληροφορικής με κατεύθυνση την Εφοδιαστική Αλυσίδα, αποτέλεσε και αυτό πρωτοπορία.
Καινοτομία: Στις μέρες μας, οι συνθήκες επιχειρηματικότητας έχουν μεταλλαχθεί. Η πρωτοπορία, η καινοτομία και η διαφορετικότητα, μετά από τρία και πλέον χρόνια συνεχούς Ερευνας & Ανάπτυξης, οδήγησαν την OnLine Data στη δημιουργία μιας νέας τεχνολογίας που ονομάζεται WeLogic.
Η τεχνολογία WeLogic είναι ένα «οικοσύστημα», γιατί μια επιχείρηση από μόνη της αποτελεί οικοσύστημα. Εχει όλα τα στοιχεία, όπως ανθρώπους, προϊόντα, πάγια, υπηρεσίες, σχέσεις, επιδράσεις, αλληλεπιδράσεις και κυρίαρχα έχει ισορροπία.
Η τεχνολογία που αναπτύσσει η OnLine Data αποτελεί πανευρωπαϊκή καινοτομία, δίνοντάς της το δικαίωμα να περηφανεύεται για την ανάπτυξη της πληροφοριακής πλατφόρμας ΜRM Suite της εταιρείας G4S, την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου πληροφοριακού συστήματος για Container Logistics καθώς και τη συμμετοχή της σε σημαντικά think tanks της χώρας μας.
Η OnLine Data συνεχίζει να παραμένει μέχρι και σήμερα «εμβληματική εταιρεία Πληροφορικής για τον κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics».
Ο κ. Νικόλαος Ροδόπουλος είναι πρόεδρος & διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ