Όταν ένας Πρωθυπουργός με τηνυπογεγραμμένη από τον ίδιο προχθεσινή επιστολή του προς τους εταίρους δεσμεύεται ότι θα περικόψει τις αμυντικές δαπάνες κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και κατά 400 εκατομμύρια ευρώ το 2016 και λίγες ώρες αργότερα μετά τις απειλές του υπουργού άμυνας Π. Καμένου ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, είναι πασιφανές ότι κάποιους κοροϊδεύει.

Όταν ένας Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει στο διάγγελμά του συνένοχους της διαιώνισης των μνημονίων όσους τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ ενώ ο ίδιος έχει προτείνει μόλις πριν από λίγες μέρες συμφωνία στους εταίρους με μέτρα 8 δισ. ευρώ και μόλις προχτές την υπογραφή τρίτου μνημονίου είναι σαφές ότι διχάζει και αποπροσανατολίζει σκοπίμως.

Όταν ένας Πρωθυπουργός που κέρδισε την εξουσία επειδή υποσχέθηκε να προστατεύει τους οικονομικά ανίσχυρους και περισσότερο ευάλωτους πολίτες , τελικά οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες υπερήλικες να ξεροσταλιάζουν έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών για να εισπράξουν ένα αντίδωρο της σύνταξής τους είναι φανερό ότι είναι ασυνεπής και αδιάφορος.

Όταν ένας Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για μία καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές και αφήνει τη χώρα επί τέσσερις μήνες να βυθίζεται στην οικονομική απραξία και την ύφεση για να αποχωρήσει αίφνης από τις συνομιλίες οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία ,τις τράπεζες να κατεβάσουν ρολά και την αγορά -τουριστική και εμπορική- στο απόλυτο ναδίρ είναι φανερό ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων.

Όταν ένας Πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι ένα ΟΧΙ θα τον ενισχύσει διαπραγματευτικά έναντι των εταίρων ενώ εκείνοι προειδοποιούν αντίθετα ότι αν δεν υπάρξει ΝΑΙ θα τερματισθούν οι συνομιλίες και η χώρα θα βάλει πορεία εκτός της Ευρωζώνης με ένα δυσθεόρατο χρέος που πρέπει να ξεπληρωθεί σε δραχμές είναι φανερό ότι η ζαριά του κ.Τσίπρα για το δημοψήφισμα μπορεί να μας οδηγήσει στην μαύρη φτώχεια της δεκαετίας του 50.

Συμπέρασμα: αν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είχαν αντιληφθεί (γιατί ακόμη δεν το έχουν) ότι με την απερίσκεπτη και ανεύθυνη στάση που τήρησαν το τελευταίο δεκαήμεροπροκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά στην ελληνική οικονομία με κίνδυνο ακόμη και το κούρεμα των καταθέσεων των πολιτών , θα είχαν ήδη ματαιώσει το δημοψήφισμα και θα είχαν παραιτηθεί-ούτως ή άλλως είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετράει πλέον αντίστροφα ως την πτώση της που δεν θα αργήσει.

Η χώρα σήμερα δεν χρειάζεται ούτε πολιτικούς γαντζωμένους στην καρέκλα τους πόσο μάλλον διχασμούς που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε στη δραχμή και σε εμφυλιακές συγκρούσεις.

Η χώρα απαιτεί διακομματικές συνεννοήσεις για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας η οποία θα μπορεί να συμφωνήσει με τους δανειστές ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα ανοίξει και πάλι τα κανάλια χρηματοδότησης της οικονομίας και να βγάλει σιγά-σιγά τη χώρα από τον βάλτο.