Ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε έξι σχεδόν μήνες συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να πετάξει στα σκουπίδια τα έξι χρόνια ανείπωτης δοκιμασίας του Έλληνα πολίτη. Κι ενώ δήλωνε ότι φτάναμε στη συμφωνία-ψέμα -ενώ αποκάλυπτε ότι καθαρογραφόταν η συμφωνία-ψέμα- αποφάσισε ξαφνικά(;) να οδηγήσει τη χώρα στο σημερινό δημοψήφισμα. Πότε; Όταν πλέον ο ίδιος έβαλε την Ελλάδα να κάθεται ανάμεσα σε Ζάμπια και Ζιμπάμπουε. Δεν υπήρξε ποτέ η διαπραγμάτευση της πρώτης φοράς αριστερά. Ηταν απειλές. Ηταν εκβιασμοί. Ηταν αναξιοπιστία. Ηταν δημιουργἰα αντιπάλων. Αλλά διαπραγμάτευση δεν θα την έλεγες.

Τα δονκιχωτικά σχέδια της κυβέρνησης δεν είχαν ορίζοντα να συναφθεί επωφελής συμφωνία για την Ελλάδα. Θεωρούσαν ότι θα την εξασφάλιζαν με τσαμπουκά. Ο ναπολεόντιος στόχος του Αλέξη Τσίπρα ήταν να σώσει την Ευρώπη από τα νύχια της… Ευρώπης. Σωτήρας, αλλά με το Βατερλώ ενώπιον του.

Ανήκω στην ίδια γενιά με τον Πρωθυπουργό. Στη διαδρομή μου η Ελλάδα είναι πάνω από όλα. Δεν φοβάμαι τον κ. Τσίπρα μη με καταγγείλει ως εθνικιστή επειδή μιλώ για πατρίδα, απαγορευμενη λέξη στα δικά του χείλη. Ας ιεραρχήσει επιτέλους τις δικές του προτεραιότητες. Ας καταλάβει την ύστατη ώρα ότι ο διχασμός που προωθεί ανάμεσα στους πολίτες είναι πιο επικίνδυνος ακόμη και από τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουμε, αφήνοντας τη χώρα ακάλυπτη οικονομικά με εθνικά θέματα ανοικτά.

Νομίζει ότι η θέση του Πρωθυπουργού είναι περιορισμένης ευθύνης; Γι αυτό επιχειρεί να διασωθεί πρώτος αυτός στα μάτια του λαού, περνώντας στις πλάτες του την απόφαση που έπρεπε ο ίδιος να πάρει; Κρύβεται πίσω από το δημοψήφισμα ως νέα εντολή, όταν αυτή που έχει δεν έκλεισε ακόμη εξάμηνο. Αλλά δεν πήρε εντολή ρήξης στις εκλογές. Ούτε και από το δημοψήφισμα θα πάρει.

Δεν είναι θαρραλέος. Είναι δέσμιος ανάμεσα σε Ζωή και Λαφαζάνη, μετρώντας με τις δημοσκοπίσεις το μέλλον του. Το δικό του. Οχι της Ελλάδας.

Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά να συνδέσει το όνομά του με τη χρεοκοπία της χώρας προκειμένου να κρατήσει τις κόορτεις των συριζαίων σε επαναστατική διέγερση. Οι ιδεοληψίες του τον πάνε πίσω στο ´44. Ας αποδεχθεί το ΝΑΙ για να βοηθήσει πρώτα τον εαυτό του. Αν αρνηθεί, τότε φρόνιμα θα κάνει να παραιτηθεί. Να μην είναι αυτός ο ηγέτης της πρώτης φοράς αριστερά που θα διχάσει δεύτερη φορά τους Έλληνες.

Οι επιλογές είναι κρυστάλλινες: Το ΝΑΙ είναι ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στο ευρώ! Το ΟΧΙ οδηγεί στην έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ. Ούτε η Ελλάδα, ούτε ο πρωθυπουργός χρειάζονται το μέτωπο με την άκρα δεξιά και τη Χρυσή Αυγή ή την στήριξη που προσφέρουν ευρωπαϊκά φασιστικά μορφώματα. Ψηφίζουμε ενωμένοι όλοι εμείς που πιστεύουμε στη Δημοκρατία.

«Πραγματικός πολιτικός είναι αυτός που ξέρει πώς να κρατήσει τα ιδανικά του χάνοντας τις ψευδαισθήσεις του» είπε ο Κένεντυ. Δεν θα αφήσουμε να πέσει η χώρα θύμα των ψευδαισθήσεων ανεύθυνων πολιτικών της. Ούτε ρισκάρουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της.

Γι αυτό σήμερα ψηφίζουμε ΝΑΙ. Μένουμε στην Ευρώπη.