Το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, εξανέμισε δυστυχώς και τις ελάχιστες ελπίδες που είχαν απομείνει, ότι έχει συναίσθηση των ευθυνών του για το που οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες της με τις επιλογές του. Την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι συνωστίζονταν σε ουρές απελπισίας και αναξιοπρέπειας, για να εισπράξουν λίγα ευρώ από τη σύνταξη τους, ο κ.Τσίπρας, αντί για μια συγνώμη, προσπάθησε να μεταθέσει για μια ακόμα φορά την ευθύνη στους ξένους για την τραγωδία που βιώνουμε.

Κύριε πρωθυπουργέ η χώρα, με τα δικά σας λάθη, με τις δικές σας αποφάσεις, βρίσκεται τυπικά και ουσιαστικά σε καθεστώς πτώχευσης. Μπορεί όλες οι διαδικασίες να μην έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα, αλλά είναι θέμα χρόνου να γίνουν αισθητές πλήρως, αν συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε λες και βρισκόμαστε μπροστά σε μια φυσιολογική κατάσταση.
Κύριε πρωθυπουργέ αντιληφθείτε επιτέλους, ότι οδηγείτε το λαό σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα, γιατί δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Και σταματήστε επιτέλους να παραπλανείτε τους πολίτες, καλώντας τους να απαντήσουν σε ένα ερώτημα που έχετε εσείς ήδη απαντήσει, αλλά δεν τολμάτε να το ομολογήσετε. Ζητάτε ευθέως με την τελευταία επιστολή σας ένα τρίτο μνημόνιο, αποδεχόμενος σχεδόν πλήρως τις προτάσεις Γιουνκέρ, την ώρα που καλείτε το λαό να τις απορρίψει για να…διαπραγματευτείτε καλύτερα.
Κύριε πρωθυπουργέ καταφέρατε με την πολιτική σας, τη διαπραγματευτική τακτική σας να οδηγήσετε τη χώρα σε μια καταστροφική κατάσταση, με τις τράπεζες κλειστές, με την οικονομία νεκρή, με τους πολίτες να αγωνιούν για το τι τους περιμένει ακόμα. Δίνετε υποσχέσεις ότι η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή και ότι θα βελτιωθεί πολύ γρήγορα, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι η επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος μπορεί να οδηγήσει σε μια μη αναστρέψιμη πλέον κατάσταση.
Κύριε πρωθυπουργέ επιμένετε ότι τη Δευτέρα μπορεί να διαπραγματευτείτε καλύτερα με τους ευρωπαίους, ενώ γνωρίζετε ότι αφενός έχετε χάσει την αξιοπιστία σας απέναντι τους και αφετέρου ότι ένα πιθανό «όχι» ισοδυναμεί, όπως προειδοποιούν οι πάντες, εχθροί και πρώην φίλοι, με βήμα εξόδου από το ευρώ.
Κύριε πρωθυπουργέ, υποσχεθήκατε ελπίδα στο λαό και τον οδηγήσατε στην απόγνωση και την απελπισία.Επιστρέψτε επιτέλους στην πραγματικότητα,συνειδητοποιήστε σε τι κατάσταση έχει φέρει τη χώρα και ακούστε τις κραυγές απόγνωσης του λαού. Ο χρόνος τελειώνει και μαζί τα ελάχιστα περιθώρια που σας έχουν απομείνει για να αποδείξετε ότι είστε υπεύθυνος ηγέτης που βάζετε πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της.

ΤΟ ΒΗΜΑ