Οι εξελίξεις τρέχουν αναξέλεγκτα. Κυβέρνηση και κόμματα δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Έστω και τώρα χρειάζεται επιστροφή στην λογική, ψυχραιμία και υπευθυνότητα από όλους.

Τώρα ακύρωση ή ανάκληση του δημοψηφίσματος, δεν έχει νόημα, είναι διπλή παγίδα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι θα φθάσουμε ομαλά.

Επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, λογική συμφωνία και δουλειά.

Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει, πρέπει να πάμε σε εκλογές. Η κυβέρνηση να πει, γιατί δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τι θα κάνει με βάση τα νέα δεδομένα. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και τα άλλα Κόμματα.

Αν ο Σύριζα θυμάται και την βασική του αρχή, όταν ήταν μικρό κόμμα, να ψηφίσει ένα αναλογικότερο εκλογικό νόμο, που θα επιτρέψει τους πολίτες να ψηφίσουν χωρίς εκβιασμούς, θα είναι λυτρωτικό για την χώρα, αλλά και για τον ίδιο.

Λυπάμαι που δεν το έκανε το ΠΑΣΟΚ, το 2011 μόνο του, το 2012 και 2013 δεν το επέβαλε με την ΔΗΜΑΡ στον Σαμαρά, που ήθελε να γίνει με κάθε τρόπο, Πρωθυπουργός.

Τα κόμματα του πολιτικού κέντρου, πρέπει να συνεργαστούν εκλογικά, χωρίς εγωισμούς, με ένα πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων και επικεφαλής πρόσωπο υψηλού κύρους και ευρύτερης αποδοχής.

Αν δεν το κάνουν ,θα επιτρέψουν τον καταστροφικό διχασμό και θα δουν την δική τους εξαφάνιση.

Αρκετή αλαζονεία και ανευθυνότητα έδειξαν, τα τελευταία χρόνια, τα ηγετικά του στελέχη. Είναι κρίμα γιατί από την άλλη πλευρά, έδειξαν υψηλή ευθύνη στα θέματα της κρίσης.

Τώρα, μόνο μπροστά πρέπει να κοιτάξουμε όλοι.