Η τραγική εικόνα του ηλικιωμένου να κάθεται περίλυπος στα σκαλοπάτια της τράπεζας σοκάρει. Σοκάρει τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη που έχει επίγνωση της ζαριάς που έριξε ο κ. Τσιπρας και οι συνεργοί του.

Αυτό που επίσης σοκάρει τους σκεπτόμενους πολίτες είναι οι τραγικές εικόνες που έπονται και ο κ.Τσιπρας και οι συνεργοί του δεν αντιλαμβάνονται. Ας σταχυολογήσουμε λοιπόν ορισμένα στοιχεία:

Η αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά (13% ή23%) ενδεχομένως να επηρέαζε ένα μικρό αριθμό των πελατών αλλά δεν θα τερμάτιζε την ομαλή ροή των. Άλλωστε νησιά όπως η Κρήτη ή οι Παξοί ουδέποτε επωφελήθηκαν από προνόμια που απολάμβανε η Μύκονος! Με κλειστές τις τράπεζες και με capital control πως θα μπορέσει ο ιδιώτης επιχειρηματίας (ξενοδόχος, εστιάτορας κτλ.) να προμηθευτεί τα απαραίτητα προϊόντα ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πελάτη του. Διότι ο τουρίστας δεν αγοράζει την ψεύδη «αξιοπρέπεια». Ποιος τουρίστας θα έρθει στην Ελλάδα όπου κινδυνεύει μα ανεξέλεγκτες εξελίξεις και να μην πάει στην Τουρκία, Κροατία η στην Ισπανία;

(Και φυσικά η Κυβέρνηση δεν πρότεινε την, σωστή, εξαίρεση πχ. του Καστελόριζου και ουδέποτε πραγματοποίησε μια σοβαρή αποτίμηση της τουριστικής πολιτικής ανάλογα με τις περιφέρειες και τον ΦΠΑ.)

Η επιβολή του capital control εκ μέρους του κ.Τσιπρα και των συνεργών του στοχοποιεί και στην ουσία δείχνει να προσπαθεί να εκτελέσει όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο ρόλος των, και ιδιαίτερα μάλιστα του κ. Βαρουφάκη, προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Γιατί το δημοψήφισμα έπρεπε να πραγματοποιηθεί με κλειστές τις τράπεζες; Δεν γνωρίζουν ότι η οικονομία θα καταρρεύσει δεδομένου στηρίζεται σε εισαγωγές;

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς κατηγορίες εκ μέρους του κ. Τσίπρα και των συνεργών του κατά των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων, διαφαίνεται ένα σχέδιο ελέγχου της πληροφόρησης. Για όλα φταίνε τα ανώνυμα διαπλεκόμενα, οι δημοσιογράφοι και οι ολιγάρχες. Ονόματα και αποδείξεις. Διότι επί πέντε μήνες και με όλα τα μέσα όπως ο ΣΔΟΕ και η ΕΥΠ στην διάθεση τους μόνο λάσπη πετούσαν, διόριζαν τα δικά τους παιδιά και προσπαθούσαν, αρχής γενομένης από την Βουλή, να οργανώσουν το δικό τους «μαγαζί».

Με το δημοψήφισμα παρωδία, προσπαθούν να σοβιετοποιήσουν το κράτος. Σπέρνοντας την διχόνοια και λασπολογώντας παρουσιάζονται σαν να προσπαθούν να καταλύσουν την δημοκρατία. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν πολλά λάθη και αδικίες, ουδέποτε όμως απείλησαν την Δημοκρατία και ουδέποτε έκλεισαν τις τράπεζες, δηλαδή την οικονομία μας.

Το όχι στο δημοψήφισμα θα διατηρήσει κλειστές τις τράπεζες και όταν ανοίξουν θα είναι με δραχμές αλλά το χρέος θα παραμένει σε ευρώ. Το όχι στο δημοψήφισμα θα μας φέρει εικόνες και καταστάσεις από τις ημέρες του 1941. Αποτέλεσμα της ζαριάς του κ.Τσιπρα και των συνεργών του: των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.