Αμερικανοί: Κάτοικοι των ΗΠΑ, πάσης δυνατής προελεύσεως. Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα. Γενικώς αντιπαθούνται. Εχουν διαπράξει μια σειρά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως είναι η απόβαση στις Φιλιππίνες και στην Κούβα, η ανατροπή του Αρμπενθ στη Γουατεμάλα, η δολοφονία του Αλιέντε, ο πόλεμος στο Βιετνάμ και το πραξικόπημα του 1967 στην Ελλάδα. Μετά διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία και πρόσφατα ατύχησαν στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Αίγυπτο και στη Συρία με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σοβαρό πρόβλημα ισλαμικού τζιχαντισμού και επιστροφής στον Μεσαίωνα.
Επειδή, ως γνωστόν, το πραξικόπημα του ’67, η επτάχρονη δικτατορία, η εισβολή στο Πολυτεχνείο, τα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ και της Ασφάλειας, καθώς και η απόπειρα δολοφονίας του Μακαρίου και ό,τι ακολούθησε στην Κύπρο έγιναν με αποκλειστική ευθύνη των Αμερικανών, χωρίς την ανάμειξη κανενός Ελληνα (εμείς είμαστε όλοι δημοκράτες και αντιστασιακοί), η ετήσια διαδήλωση του Πολυτεχνείου τελειώνει στην πρεσβεία τους, όπου και κυριαρχεί το βροντερό σύνθημα: «Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών». Πρόσφατα όμως φαίνεται ότι άλλαξαν χαρακτήρα. Ισως επειδή ο πρόεδρός τους είναι μαύρος (συγγνώμη, Αφροαμερικανός είναι πολιτικά ορθότερο). Κάθε τρεις και δέκα παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προτρέπουν τους άθλιους δανειστές μας, που δεν δέχονται να μας χαρίσουν τα δανεικά, σε μεγαλύτερη κατανόηση. Τηλεφωνούν επίσης συχνά-πυκνά στον «πρώτη φορά αριστερό» πρωθυπουργό μας και ενθαρρύνουν την αδιαλλαξία του. Ολο αυτό είναι τόσο συγκινητικό,που χωρίς να μας το ζητήσουν στείλαμε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να τους χαρίσει την Κάρπαθο για βάση (δες παρακάτω Αξιοπρέπεια και Βάσεις). Για τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου προτείνουμε τα δύο ακόλουθα νέα συνθήματα: «Ζήτω οι Βάσεις του Θανάτου» και «Αμερικάνοι, γερά, με τσαμπουκά, δώστε μας κι εμάς λεφτά».
Αναβολή/αναμονή: Ως γνωστόν, το καλύτερο δάνειο είναι το «κουρεμένο». Με άλλα λόγια, ο δανειστής σου χαρίζει και τους τόκους και μέρος ή καλύτερα όλο το ποσό. Αν αυτό δεν το πετύχεις, τότε πρέπει να αγωνιστείς για ένα άτοκο δάνειο με άδηλη ημερομηνία λήξης και περίοδο χάριτος, ας πούμε, δέκα ετών. Αν όμως οι δανειστές είναι καθάρματα, φασίστες μισέλληνες και θέλουν να πιουν το αίμα του λαού και να υπονομεύσουν την πρώτη μετά την κατάρρευση του σοσιαλισμού (υπαρκτού και μη) γνήσια αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη και διατηρούν χωρίς καμία τροποποίηση τις ημερομηνίες καταβολής όσων οφείλεις, τότε πρέπει να βιαστείς να λύσεις όλα τα προβλήματα που επιδεινώνουν τη θέση σου. Γιατί μπορεί να επιζητεί να κερδίσει ο οφειλέτης χρόνο;
Γιατί δεν γνωρίζει το θέμα και προσπαθεί να το μάθει αποφεύγοντας στο μεταξύ δηλώσεις και έκθεση στη δημοσιότητα; Γιατί ελπίζει να δανειστεί από αλλού με ευνοϊκότερους όρους; Γιατί προσπαθεί στο σύνολο που τον νομιμοποιεί να δημιουργήσει συμφωνία ή εν πάση περιπτώσει να αμβλύνει τις διαφωνίες; Ή γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται και τρέχει πάνω-κάτω πανικόβλητος θεωρώντας ότι η καρέκλα της εξουσίας είναι προς το παρόν μια κάποια λύση.
Μια τέτοια στάση παθητικής αναμονής πώς μπορεί να συνδυάζεται με το αίτημα της αξιοπρέπειας και να υπηρετεί διαπραγματεύσεις;
Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος είναι πρώην υπουργός.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ