Μέσα σε έξι γραμμές, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αποκάλυψε το απόγευμα της Τρίτης, γιατί η κυβέρνηση χάνει καθημερινά συμμάχους κι υποστηρικτές και μένει πλέον μόνη της στην Ευρώπη.

Με μια ανακοίνωση έξι γραμμών, ο κ. Παππάς, επιβεβαίωσε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, ότι η ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξακολουθεί να ζει στον δικό της κόσμο, πιστεύοντας ακόμη και σήμερα, ότι μπορεί να επιβάλλει τους όρους της στους ισχυρότερους θεσμούς του πλανήτη και να δανειστεί δισεκατομμύρια, χωρίς να αναλάβει καμιά δέσμευση.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα κατέθεσε, χθες βράδυ, επισήμως στους θεσμούς ένα πλήρες, ενιαίο και συμπαγές κείμενο προτάσεων, όπως, άλλωστε, όριζε και η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου. Όποιος έχει να πει κάτι συγκεκριμένο επί της πρότασης ας το κάνει. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αφορισμούς. Όπως είπε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «όποιος θέλει λύση ας συμβάλλει τώρα, όποιος δεν θέλει λύση ας σιωπήσει».

Από τη ανακοίνωση αυτή προκύπτουν δύο αναμφισβήτητα συμπεράσματα:

Ή ο Παππάς τρελάθηκε και ζητά από τους δανειστές να σωπάσουν, αν δεν σκοπεύουν να δεχθούν την πρόταση της κυβέρνησης!

Ή ο Παππάς τρελάθηκε και δεν απευθύνεται στους δανειστές, αλλά στο εσωτερικό του κόμματός του, ζητώντας από τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α να τοποθετηθούν επί μιας προτάσεως που δεν γνωρίζουν!

Τι καταλαβαίνει κανείς από όλα αυτά; Ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι βρίσκεται στην κυβέρνηση. Κι εξακολουθεί να παίζει με την τύχη της χώρας, «πουλώντας παραμύθι» στους συνομιλητές της, όπως είχε συνηθίσει να κάνει επί χρόνια.

Τα παραμύθια όμως ακούγονται ευχάριστα μόνο τον πρώτο καιρό.

Τα παραμύθια κάποια στιγμή τελειώνουν και η αμείλικτη πραγματικότητα χτυπά όσους έχουν μάθει να ζουν σαν πριγκιπόπουλα σε ροζ συννεφάκια.

Όπου να ‘ναι θα το καταλάβουν και κάποιοι υπουργοί, που μπερδεύουν ακόμη τις ανακοινώσεις με τα φιρμάνια…