«Για τη βαθμολογία δεν ξέρω… Τι να πω… Ο Θεός ξέρει» είπε η Μαρία-Ελενα Κυριάκου και ξέσπασε σε λυγμούς. Με καταγωγή από την Κύπρο και εκπροσωπώντας την Ελλάδα, η νεαρή τραγουδίστρια έκλαψε για τις απολεσθείσες ψήφους με μαύρο δάκρυ και αποκάλυψε πως τα θεία ευθύνονται για τον υποβιβασμό της ερμηνείας της. Να υποθέσουμε ότι θα έχει βαλαντώσει μπροστά στην οικονομική λαίλαπα που μαστίζει τις δύο χώρες και έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση χιλιάδες κόσμου.
Εκτός αν τα δάκρυά της είναι αληθινά καθώς πίστεψε πως μια καλή θέση στη Eurovision θα αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή μας στην Ευρώπη, κάτι που φαντάζει αληθινό αν αναλογιστεί κάποιος πως θεωρούσε ότι ερμήνευε ένα καλό τραγούδι. Δυστυχώς, όπως είναι ολοφάνερο, η υποκουλτούρα της τηλεόρασης και οι ψευδαισθήσεις της προκαλούν σοβαρές παρενέργειες. Η κοπέλα που κέρδισε το «Voice» αλλά γύρισε την πλάτη αρχικά στη δεύτερη νικήτρια και στη συνέχεια στην καριέρα που υποσχόταν το συγκεκριμένο talent show, υποχώρησε ατάκτως στα μπουζούκια πρόσφατα ενώ συμμετείχε και στη Eurovision έχοντας πιστέψει ακράδαντα πως ο μόνος λόγος για να μην κατακτήσει την πρώτη θέση είναι η οικονομική αδυναμία της χώρας να διοργανώσει την εκδήλωση.
Ούτως ή άλλως ο σουρεαλισμός είναι η κυρίαρχη τάση ευρωπαϊκά: με τις χώρες του Νότου να φλερτάρουν με τη χρεοκοπία και τα προβλήματα, με την Ανατολική Ευρώπη να αντιμετωπίζει μια βαθιά πληγωμένη Ουκρανία με τον «εμφύλιο» πόλεμο να την καταρρακώνει, με Βαλκάνια πάντα ανήσυχα και ένα σωρό ακόμη σοβαρά προβλήματα, με τη Μεσόγειο να στοιχειώνεται από πτώματα αβοήθητων μεταναστών, με την τρομοκρατία να καραδοκεί και την Ακροδεξιά να γιγαντώνεται. Αυτή η Ευρώπη αγωνιά σε μεγάλο βαθμό για έναν μουσικό διαγωνισμό όπως η Eurovision επιδεικνύοντας μέγιστο αρχοντοχωριατισμό. Αυτή η χώρα, η Ελλάδα, έστειλε ένα αδιάφορο άσμα πασπαλισμένο με λακ και ασημόσκονη προσδοκώντας αναγνώριση. Το ίδιο κοινό γύρισε την πλάτη στο βραβείο του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες για την ταινία του «Αστακός» γιατί το βρίσκει πολύ κουλτουριάρικο για τα γούστα του. Πόσο πιο χαμηλά λοιπόν;

HeliosPlus