Ενας παλαιός δημοσιογράφος, αστυνομικός συντάκτης απογευματινής εφημερίδας, μηνυσιομανής, οδήγησε προ ετών στο αστυνομικό τμήμα της Φιλοθέης τον οδηγό ενός ταξί που θεώρησε ότι τον είχε κλέψει. Αφού του υπέβαλε μήνυση επέστρεψε στην εφημερίδα του και έγραψε ένα ρεπορτάζ-ποταμό (22 χειρόγραφα!) που κατέληγε στη φράση
«το εν λόγω ρεμάλι ήτο κάθαρμα και κομμουνιστής»!

Στην εποχή μας οι κομμουνιστοφάγοι ελλείψει αντικειμένου έχουν εκλείψει. Τώρα έχουν εμφανιστεί οι διαπλεκόμενοι, επίθετο που χρησιμοποιούν ως πρόχειρο όπλο εναντίον των αντιπάλων τους πολιτικοί ανόητοι ή απελπισμένοι.

Διότι πράγματι όταν κάποιος αναφέρεται σε διαπλεκομένους πρέπει να ενθυμείται ότι διαπλεκόμενοι δεν μπορεί να υπάρχουν αν δεν υπάρχουν πολιτικοί.

Το τανγκό θέλει δύο και ο ένας τουλάχιστον πρέπει να είναι πολιτικός.

Δεν είναι βεβαίως ισοδύναμοι οι όπως προαναφέρονται χαρακτηρισμοί κομμουνιστοφάγος και διαπλεκόμενος.

Αλλά ως πρόχειρες ύβρεις προσφέρονται για συκοφαντίες.

Ιδού λοιπόν η πολλά υποσχόμενη κατά τη συγκρότησή της σημερινή Βουλή μεταβάλλεται σε πεδίον ανταλλαγής κραυγών και ύβρεων προτού κλείσει ένα τετράμηνο ζωής! Το σκηνικό έπρεπε να το περιμέναμε. Χυδαίες ύβρεις, καβγάδες, αλληλοεκτοξευόμενες συκοφαντίες, ακόμη και χειροδικίες έχουν μεταβάλει τη Βουλή σε αξιοθρήνητη σύναξη πολιτευομένων. Ακριτοι και μη διδασκόμενοι τίποτε από το παρελθόν, επιστρατεύουν τη συνθηματολογία περί δράσεως μεγάλων συμφερόντων που θέλουν να τους πολεμήσουν.
Θα περίμενε κανείς ότι ύστερα από όσα ακολούθησαν τις εκάστοτε καταγγελίες περί μεγάλων συμφερόντων από πολιτικούς αρχηγούς το παραμύθι θα τελείωνε εδώ. Ομως το τέρας μοιάζει έτοιμο να σηκώσει και πάλι κεφάλι.
Ευτυχώς η κυβέρνηση (δηλαδή όσοι εξ αυτών δουλεύουν) ασχολείται με τα εξωτερικά όπου δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Διότι εις μάτην περιμένουν κυβερνητικό έργο όσοι εψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουν να περνάνεοι εβδομάδες και η κυβέρνηση να υπάρχει μόνο στο πρόσωπο του προέδρου της –όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Αλλά οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Πρωθυπουργού όπου να ‘ναι τελειώνουν. Οι φίλοι του περιμένουν να πάρει τη σκούπα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ