Απορρίψεις…
Πανευτυχής πρέπει να αισθάνεται, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, δεδομένου ότι… κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης.Τι κι αν οι θέσεις του για τους δύο συντελεστές ΦΠΑ που ανήγγειλε τη Δευτέρα το βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου είχαν ήδη απορριφθεί από τους δανειστές.

…στην ίδια συχνότητα
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι στην ίδια τηλεοπτική συχνότητα είχε προαναγγείλει τη δημιουργία του «σώματος καταδοτών» –από πολίτες, τουρίστες κ.ά. –που θα παρίσταναν τους αγοραστές και αν δεν τους έκοβαν απόδειξη στα καταστήματα και ειδικά στα νησιά θα το «κάρφωναν» στο ΣΔΟΕ έναντι αμοιβής. Κι αυτό απορρίφθηκε…

…και στο επίκεντρο
Μέσα στην εβδομάδα ο κ. Βαρουφάκης απόλαυσε δύο μεγάλες συνεντεύξεις, έκανε τρεις ομιλίες, διέψευσε δεκάδες δημοσιεύματα και απάντησε σε μια επίκαιρη ερώτηση για τα θέματα που ο ίδιος δημιούργησε, με αποκορύφωμα το τι συνέβη στο Eurogroup στη Ρίγα.

Το deal
Αλλάζει ριζικά η δομή της Frigoglass μετά την πώληση του κλάδου της υαλουργίας αντί 225 εκατ. δολαρίων (περίπου 200 εκατ. ευρώ). Το τίμημα θα αξιοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό του για τη δραστική μείωση του καθαρού δανεισμού ύψους 287 εκατ. ευρώ.

Ομως, ο κλάδος υαλουργίας είχε συνεισφέρει το 2014 το 50% των κερδών ebitda του ομίλου και το 30% του συνολικού τζίρου. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί προσπάθεια από τη διοίκηση να αναπληρώσει τις απώλειες μέσα από τις δραστηριότητες στην επαγγελματική ψύξη που είναι και το core business της εισηγμένης επιχείρησης.


Διαπλοκή
Φεστιβάλ δικαστικής διαπλοκής αρχίζει στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα. Αύριο Δευτέρα συνεδριάζει το Ανώτατο Δικαστήριο για να αποφασίσει αν θα απολυθεί ο βοηθός Γενικός ΕισαγγελέαςΡίκκος Ερωτοκρίτου. Κατηγορείται ότι λειτουργούσε το δικηγορικό του γραφείο και μετά τον διορισμό του στην κορυφή της Eισαγγελίας.

Επίσης, την Τρίτη, ο κ. Ερωτοκρίτου δικάζεται στο ΚακουργιοδικείοΛευκωσίαςμε την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε από το δικηγορικό γραφείο Α. Νεοκλέους για να ευνοήσει ρώσους πελάτες του μεγαλοδικηγόρου.

Πού έγκειται η δωροδοκία σύµφωνα µε το κατηγορητήριο; Ο κ. Νεοκλέους ήταν δικηγόρος της Λαϊκής Τράπεζας αλλά «ξέχασε» να πάει σε µια συγκεκριµένη δίκη, µε αποτέλεσµα να κερδίσει ο κ. Ερωτοκρίτου που ήταν ο αντίδικος το ποσό των 600.000 ευρώ, το οποίο διεκδικούσε από την κρατική τράπεζα ως καταθέτης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ