Καθώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν η κυβέρνηση θα καταλήξει επιτέλους σε μια, έστω και επώδυνη αλλά σωτήρια, συμφωνία με την τρόικα ή θα προτιμήσει τη ρήξη, θα ήθελα να καταγγείλω κι εγώ ένα υπό εξέλιξη μείζον έγκλημα: την εκ νέου κατεδάφιση κάθε διόρθωσης που είχε έστω και ατελώς επιτευχθεί την τελευταία δεκαετία στον χώρο της Παιδείας. Μπορεί σ’ όλα τα άλλα να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέτοιμος να κυβερνήσει, με αποτέλεσμα να τα έχει κάνει όλα θάλασσα, όμως είχε φροντίσει να είναι πλήρως έτοιμος να επαναφέρει την ηγεμονία και τη μισαλλοδοξία της Αριστεράς στα πανεπιστήμια και στα σχολεία με το πιο σκοτεινό και αδίστακτο υπουργικό δίδυμο που, με σημαία τον μαρξισμό, σε στενή συνεργασία με την αναρχική βία, προωθεί εκ νέου την ιδεολογική πλύση εγκεφάλου των εύπλαστων και ευάλωτων νεανικών ψυχών και την τροφοδότηση όλων των ταπεινών ενστίκτων τους που εύκολα χειραγωγούνται από πονηρούς πολιτευτές. Κατάργηση της αριστείας (στην οποία μάλλον δεν βασίστηκε η ανάδειξη του κ. Μπαλτά σε καθηγητή του Πολυτεχνείου). Παράδοση και πάλι των ΑΕΙ στις δυναμικές και αδίστακτες φασιστικές μειοψηφίες της Αριστεράς και της αναρχίας. Επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου που προστατεύει κυρίως την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών του ερυθρού φασισμού. Επαναφορά του κομματισμού και της ανίερης συναλλαγής με τις κομματικές νεολαίες για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών αλλά και διευκόλυνση του νεποτισμού στην ανάδειξη καθηγητών. Διαφθορά στη διαχείριση των ερευνητικών κονδυλίων.
Αποκατάσταση των «αιώνιων» φοιτητών που μπορούν να παραμείνουν αμαθείς μεν και κοπανατζήδες αλλά θα διαθέτουν αποφασιστική ψήφο στις εκλογικές διαδικασίες. Πτυχιούχοι με δημοκρατικό πέντε, ακόμη κι αν παραδίδουν λευκή κόλλα στις εξετάσεις. Με δυο λόγια, επαναφορά της αναξιοκρατίας, του κομματισμού, της διαφθοράς και της αναρχίας και επικράτηση του φασισμού της Αριστεράς, από τον οποίο ετρέφοντο με ξεροκόμματα και αναλόγου ήθους δεξιές και κεντρώες μετριότητες. (Οι περισσότεροι άριστοι έχουν φιμωθεί ή συμβιβασθεί.) Δηλαδή, όλα τα επιτεύγματα του ΠαΣοΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου για τα οποία αισθάνονται πάντα υπερηφάνεια τα απομεινάρια του, αν δεν προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν νεμόμενα την εξουσία και τα οφέλη της.
Προστέθηκε τώρα και η επιλογή των διευθυντών των σχολείων από τους διδάσκοντες. Δηλαδή, εισαγωγή του κομματισμού και στη μέση και στοιχειώδη εκπαίδευση ώστε οι σύγχρονοι κομσομόλοι να προετοιμάζονται από τα γεννοφάσκια τους.
«Αν ο νέος νόμος για την ανώτατη εκπαίδευση ψηφισθεί, τότε τα πανεπιστήμια θα μεταβληθούν σε εργαστήρια συναλλαγής και διαφθοράς», όπως προβλέπει ο καθηγητής κ. Κρεμαστινός. Και προβλέπει σωστά γιατί έτσι συνέβαινε πριν από τους νόμους Γιαννάκου και Διαμαντοπούλου. Και προφανώς αυτό το καθεστώς επιδιώκουν να επαναφέρουν οι κ.κ. Μπαλτάς και Κουράκης. Και προφανώς γι’ αυτό τους ανέθεσε το υπουργείο Παιδείας ο κ. Τσίπρας.
Κατά τον Μαρξ, «το έγκλημα σπάει τη μονοτονία της καθημερινότητας». Γι’ αυτό ίσως εγκληματεί ο μαρξιστής υπουργός. Αναμένεται δήλωση ηθικής συμπαράστασης από τον Ξηρό ώστε να βεβαιωθεί η κυβέρνηση ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ