Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την καταστροφή και οι κυβερνητικοί το βιολί τους και το παραμύθι τους.

Ένα- ένα τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης -με αβάσταχτη ελαφρότητα δυστυχώς- τάσσονται υπέρ της αθέτησης των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας από ενδεχόμενη καθυστέρηση στην πληρωμή μισθών και συντάξεων ενώ πρωτοκλασάτοι υπουργοί όπως ο κ. Σκουρλέτης (Εργασίας) και ο κ.Στρατούλης (Κοινωνικών Ασφαλίσεων) κάνουν του κεφαλιού τους : ετοιμάζουν νομοσχέδια βασισμένα στις προεκλογικές υποσχέσεις της ΔΕΘ σαν να μην βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση Ελλάδας-θεσμών (τρόικας) που στο τέλος θα τα παραπέμψει στις καλένδες !
» Η κυβέρνηση να μην καταβάλλει την επόμενη εβδομάδα τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γιατί μέλημα της είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων» είπε αμέριμνα χτες ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Ήσυχος αδιαφορώντας ότι αυτό θα είναι «πιστωτικό γεγονός» και η χώρα θα συγκρίνεται πλέον με την Σομαλία ,το Σουδάν ή την Ζιμπάμπουε.
Λες και η μη πληρωμή του ΔΝΤ είναι κάτι σαν να μην ψηφίσει η χώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον ή να μην πάρει μέρος σε κάποια διεθνή διοργάνωση σκακιού !
Μήπως ο κ. Ήσυχος αναφέρεται σε διαφορετικό ΔΝΤ από εκείνο που έχει διευθύντρια την Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία μίλησε επειγόντως προχτές το βράδυ ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ελπίζοντας σε παράταση της πληρωμής της ερχόμενης Τρίτης ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ;
Ο εθνικά υπερήφανος κ. Ήσυχος – ο οποίος ως γνωστόν έχει στενές σχέσεις με την Λατινική Αμερική- φαίνεται να ξεχνάει επίσης ότι η πανίσχυρη -κάποτε -Αργεντινή δεν θέλησε το 2001 να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και έκανε 12 χρόνια να βγει στις αγορές ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχει ακόμη ξεμπερδέψει με τις καταστροφικές συνέπειες της χρεοκοπίας της και τις μαζικές διαμαρτυρίες με τις κατσαρόλες στους δρόμους .
Είναι επίσης ακατανόητο γιατί ο κ. Ήσυχος αλλά και οι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης βάζουν πιο ψηλά από τον διασυρμό της χώρας την έγκαιρη καταβολή των μισθών στον δημόσιο τομέα ενώ δεν φαίνεται να καίγονται για τους μισθούς του -χτυπημένου από την τεράστια ανεργία -ιδιωτικού τομέα . Μισθοί που καθυστερούν ακόμη και 6 μήνες για τουλάχιστον 1.000.000 εργαζόμενους .
Σημειώνεται ,πάντως, ότι εάν η κυβέρνηση ασχολιόταν σοβαρά με την διαπραγμάτευση μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και δεν νοιαζόταν κυρίως για την επικοινωνιακή διαχείρισή της υπόθεσης και τις ανέφικτες προεκλογικές υποσχέσεις της η συμφωνία με τους εταίρους θα είχε ήδη ολοκληρωθεί .
Και η οικονομία δεν θα είχε βυθιστεί και πάλι στην ύφεση και την αβεβαιότητα που δημιουργεί προβλήματα ακόμη και στην κύρια βιομηχανία της χώρας -τον τουρισμό: αίφνης μεγάλα διεθνή πρακτορεία ακυρώνουν μαζικά κρατήσεις αφού δεν ξέρουν τι θα γίνει στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες.