Μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση της πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα που προσπαθεί να αποσείσει την ευθύνη από την κυβέρνηση, για το μέχρι στιγμής αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και να το μεταθέσει στα …ΜΜΕ και τους δανειστές.

Ακολουθώντας την γνωστή προπαγανδιστική τακτική η ηγεσία του Σύριζα ενοχοποιεί όποιον νομίζει ότι την βολεύει, θεωρώντας ότι πολίτες τρώνε κουτόχορτο και δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.

Οι δανειστές λοιπόν σύμφωνα με τους προπαγανδιστές μας, συνεπικουρούμενοι από μερίδα εγχώριων και ξένων ΜΜΕ προσπαθούν να εκβιάσουν την κυβέρνηση και να αποδομήσουν το δύσκολο συμβιβασμό της 20ής Φλεβάρη. Μόνο που αν δεν κάνουμε λάθος τα ΜΜΕ δεν διαπραγματεύονται, καταγράφουν όμως όπως έχουν υποχρέωση τις συνεχείς παλινωδίες ,τις διαρκείς αλλαγές τακτικής της κυβέρνησης και τα όσα τραγελαφικά και αντιφατικά εκστομίζουν υπουργοί και στελέχη του Σύριζα.

Οι τρείς χαμένοι μήνες στη διαπραγμάτευση που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, στην ασφυξία της οικονομίας και στην αφαίμαξη κάθε διαθέσιμου πόρου ήταν συνέπεια αυτής ακριβώς της αντιφατικής κυβερνητικής τακτικής και της έλλειψης στοιχειώδους προετοιμασίας για τη διαχείριση της κατάστασης. Ας αποφασίσει λοιπόν επιτέλους η ηγεσία του Σύριζα και ο πρωθυπουργός, τι ακριβώς επιδιώκουν, τι διεκδικούν, με ποιες συμμαχίες, με ποια προοπτική κι ας αφήσουν τις βαρύγδουπες προειδοποιήσεις για αμετακίνητες κόκκινες γραμμές.

Αν θέλουν να αναζητήσουν ευθύνες για τη δραματική κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα, ας τις αναζητήσουν σε αυτούς που κλήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων με non paper και προπαγανδιστικές ανακοινώσεις δεν πρόκειται να τους βοηθήσει. Το έκαναν κι άλλοι στο παρελθόν και διαπίστωσαν ότι η μετάθεση ευθυνών και τα ψέματα έχουν ημερομηνία λήξης.

ΤΟ ΒΗΜΑ