Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν προχθές στη διάρκεια της κλειστής, πλην όμως επεισοδιακής Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής κατά την οποία πρωταγωνίστησαν τα… μαστίγια και βεβαίως η… Ζωή. Τώρα, θα πείτε, τι δουλειά έχουν τα μαστίγια στον ναό της Δημοκρατίας; Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ολα άρχισαν επειδή καθυστέρησε για δύο ώρες η έναρξη της Διάσκεψης και η Πρόεδρος της Βουλής δικαιολογήθηκε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός πως σε μία από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές είχαν μιλήσει πέραν του προβλεπόμενου χρόνου η Ολγα Κεφαλογιάννη και ένας άλλος βουλευτής. Τα αίματα ξαφνικά άναψαν, με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη να αποχωρεί λέγοντας ότι «δεν μπορώ άλλο να περιμένω πότε η Πρόεδρος θέλει να αρχίσουν οι συνεδριάσεις».
nnn
Οταν εμφανίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε αναφορά στους αντιπροέδρους της Βουλής λέγοντας πως «δεν θέλει να τους μαστιγώνει». Ακούγοντας αυτή τη φράση ο εκ των αντιπροέδρων Νικήτας Κακλαμάνης έβαλε τις φωνές: «Εγώ δεν γουστάρω τα μαστίγια, δεν θέλω να με μαστιγώνουν». Ο Κυρ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία και φώναξε «αφήστε τα μαστίγια, κυρία Πρόεδρε, τουλάχιστον έξω από τη Βουλή». Αλλά ο κ. Κακλαμάνης φαίνεται πως πήρε προσωπικά το όλο θέμα και, αφού επανέλαβε ότι «δεν γουστάρω τα μαστίγια», ύψωσε το δάχτυλό του προς το μέρος της Προέδρου της Βουλής και είπε: «Ετσι και πειράξουν μία τρίχα από το κεφάλι μου, θα γίνει εδώ μέσα…». Σταμάτησε εκεί και δεν συνέχισε.


Το σοκ του Ι. Τραγάκη

Αυτός που φαίνεται πως έπαθε σοκ από την παρατήρηση που του έκανε η Πρόεδρος της Βουλής ότι στη Βουλή θα σερβίρουν εφεξής νεράκι από τη βρύση και όχι εμφιαλωμένο νερό είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Ι. Τραγάκης. Να σκεφθείτε ότι προχθές βρισκόταν σε ένα καφενείο του Πειραιά και του έφεραν μαζί με τον καφέ του ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό το οποίο επέστρεψε ζητώντας «νεράκι του Θεού από τη βρύση». Και πώς να μην πάθει σοκ ο άνθρωπος, αφού σε εκείνη τη συνεδρίαση της Επιτροπής όπου προήδρευε η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ζήτησε καν ο άνθρωπος (η αλήθεια να λέγεται) εμφιαλωμένο νερό. «Στέγνωσε το στόμα μου και πήγα να πιω νερό από τις τρεις κανάτες που ήταν σε ένα τραπέζι. Αλλά και οι τρεις ήταν άδειες και άκουσα την Πρόεδρο να λέει για τα εμφιαλωμένα νερά» μου είπε ο κ. Τραγάκης. Αλλά και ο Ευ. Μεϊμαράκης έχει παράπονα από τη στάση της Προέδρου της Βουλής για τα εμφιαλωμένα: «Εγώ, ως Πρόεδρος της Βουλής, τα κατήργησα για λόγους οικονομίας και έδωσα εντολή να εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχουν ξένοι επίσημοι. Μου πήρε την απόφαση και την παρουσίασε ως δική της» έλεγε. Τώρα τι να πεις;
Ο ροκ σταρ της Πρωτομαγιάς

Απόντος του Πρωθυπουργού την παράσταση στην πορεία για την Πρωτομαγιά έκλεψε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του σε μια πάροδο της οδού Σταδίου και χωρίς να αποχωρίζεται το μαύρο δερμάτινο μπουφάν του (και το γκρίζο T-shirt του) αναμείχθηκε με τον κόσμο (ήταν λιγότερος εφέτος από πέρυσι) και έγινε το έλα να δεις. Αλλοι ήθελαν να τον αγκαλιάσουν, άλλοι να του σφίξουν το χέρι, οι τολμηρότερες να τον φιλήσουν και να του φωνάξουν «Γιάνη, προχώρα, σ’ αγαπάμε». Ο υπουργός Οικονομικών, άνετος μέσα στον κόσμο, μοίραζε χαμόγελα, φαινόταν να το απολαμβάνει με τις σκηνές ροκ σταρ που συνέβαιναν για χάρη του. Οχι, νομίζετε ότι θα σκάσει για το πώς πάει η διαπραγμάτευση. Και ο κ. Τσίπρας, θα πείτε, που τα περίφημα non paper του Μαξίμου είχαν ανακοινώσει ότι θα παραστεί στην πορεία, γιατί δεν πήγε; Ποιος ξέρει… Προτίμησε ωστόσο το Τwitter για να στείλει το μήνυμά του κάνοντας για άλλη μία φορά λόγο ότι «οι αγώνες μας για κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, για Δημοκρατία, για ζωή με αξιοπρέπεια θα νικήσουν…».


Το καπελάκι του Ν. Βούτση

Εμφάνιση ροκ επιχείρησε να κάνει και ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης. Εμφανίστηκε στη συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά με ένα… τζόκεϊ (προφανώς για να προστατεύεται από τον ήλιο) και φορώντας μαύρο μπουφάν (με κόκκινο τελείωμα) ο κ. Βούτσης μοίραζε παντού χειραψίες και χαμόγελα. Λίγο πιο πέρα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία, να σημειώσω, πήγε πολύ νωρίς στη συγκέντρωση και έτυχε θερμότατης υποδοχής, βεβαίως ώσπου να εμφανιστεί ο κ. Βαρουφάκης. Φορούσε για την περίσταση μια ερυθρόλευκη μαρινιέρα και μοίραζε και αυτή χαμόγελα και χειραψίες…
Πρωτομαγιάτικη ανατριχίλα στα διόδια

Ανατρίχιασαν οι εκδρομείς της Πρωτομαγιάς αντικρίζοντας στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, καθώς και στα Καραβάκια Περάματος, τους χρυσαυγίτες να διανέμουν προπαγανδιστικό υλικό εν όψει της επανάληψης σε λίγες ημέρες της δίκης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, η οποία κατηγορείται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Είχαν καταλάβει τα διόδια, στάθηκαν μπροστά στα εισπρακτικά κουβούκλια, γέμισαν τον τόπο με τις κοκκινόμαυρες σημαίες τους (καθώς και με ελληνικές) και μοίρασαν χιλιάδες φυλλάδια (μαζί με την κομματική εφημερίδα του νεοφασιστικού μορφώματος) κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική δίωξη της Χρυσής Αυγής. Οι περισσότεροι εκδρομείς όχι μόνο αρνήθηκαν να παραλάβουν το υλικό αλλά διαμαρτυρήθηκαν για την «εισβολή» στα διόδια κοντοκουρεμένων και μαυροφορεμένων χρυσαυγιτών.

HeliosPlus