Το αυτονόητο έπραξε ο Πρωθυπουργός με την συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας, τρεις μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και διαπιστώνοντας προφανώς τις αδυναμίες που υπάρχουν, επέλεξε να κάνει μια σημαντική κίνηση στην ενδοκυβερνητική σκακιέρα.

Ανέθεσε τον συντονισμό της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, η οποία θα συγκροτηθεί με ευθύνη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, στον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Παράλληλα, αποφάσισε, για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα να δημιουργηθεί ειδική ομάδα συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά και δίνει αυξημένο ρόλο στον πρόεδρο του ΣΟΕ Γιώργο Χουλιαράκη που θα έχει την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group.

Ο Αλ. Τσίπρας, έδειξε ότι κατανοεί πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών και έκανε τον πολιτικό ελιγμό που απαιτούνταν για να…αρθεί το αδιέξοδο και να δημιουργηθούν καλύτεροι όροι ώστε να επιτευχθεί μια αμοιβαία και επωφελής συμφωνία.

Ο Πρωθυπουργός δείχνει πως θέλει τη συμφωνία και προς αυτή την κατεύθυνση έκανε τις προαναφερόμενες κινήσεις, ενώ ο ίδιος ανέβαλε δράση, συνομιλώντας για μια ακόμη φορά με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια «παράδοση άνευ όρων», καθώς η ελληνική πλευρά έχει και τις «κόκκινες γραμμές» της, τις οποίες και θα υπερασπιστεί η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον Ευκλ.Τσακαλώτο.

Απλά, η ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου αντιλαμβανόμενη σαφώς τα μηνύματα και της κοινής γνώμης που είναι ξεκάθαρα και αποτυπώθηκαν και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δείχνει μεγάλη ευελιξία και διορθώνει τα λάθη της.

Εξάλλου, όπως έλεγε και ο Λένιν «…το κόμμα πρέπει να αναγνωρίζει ανοικτά τα λάθη του, να εντοπίζει τις αιτίες των λαθών, να αναλύει την κατάσταση που τα γέννησε, να εξετάζει με ποιο τρόπο θα τα διορθώσει».

Και αυτή τη διόρθωση κάνει τώρα ο Αλ. Τσίπρας για να σώσει την παρτίδα και την πατρίδα πριν είναι αργά!