Να τη, λοιπόν, η απάντηση στο «παραδοσιακό» πολιτικό ερώτημα «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;». Την Ελλάδα κυβερνούν οι «παρακρατικές οργανώσεις» που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας!

Είναι γνωστό ότι το Σύστημα εξέθρεψε όλους αυτούς που δεν δίνουν τα κεφάλαια που έχουν συγκεντρώσει, αποφάσει και τη εντολή Βουλής και κυβερνήσεων, για να αντιμετωπιστεί έκτακτη ανάγκη, για να αποφύγει το Κράτος την πτώχευση.
Είναι προφανές ότι η νέα κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε κενά ταμεία. Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί τμήμα των εξωτερικών χρεών και να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις στο εσωτερικό. Καθώς περνούν οι ημέρες και η λύση του προβλήματος δεν είναι εν όψει, ορθώς οι κυβερνώντες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν χρήματα που έχουν «παρκαρισμένα» στις τράπεζες δήμοι, ασφαλιστικά ταμεία και άλλοι οργανισμοί.
Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδομεν –δηλαδή άδουν στη Βουλή και συνδιαλέγονται με χαρακτηρισμούς ανοίκειους. «Το χυδαίον γλωσσικόν ιδίωμα μαρτυρεί χαμηλόν νοητικόν» έλεγε από καθέδρας μακαρίτης καθηγητής του Αθήνησι.
Ξεσηκώθηκαν οι λεγόμενοι δημοτικοί άρχοντες και κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν τη χρήση των κεφαλαίων που διαθέτουν και τα οποία έλυναν, προσωρινώς έστω, το πρόβλημα των κενών ταμείων.
Θα μπορούσε κανείς να θυμίσει απλώς τον βίο και την πολιτεία δημοτικών αρχόντων που συνέπηξαν την περιβόητη «μαφία των δημάρχων», για να θυμηθούμε μια αποκαλυπτική έρευνα του «Βήματος» προ ετών, που είχε δημοσιευθεί με αυτόν τον τίτλο αλλά έπεσε σε ώτα μη ακουόντων.
Υπό πραγματικές συνθήκες η κυβέρνηση θα μπορούσε να απαντήσει «ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί» για τους δημοτικούς άρχοντες που ανακάλυψαν ότι η απόφαση της κυβερνήσεως για την περισυλλογή των κεφαλαίων είναι παράνομη και αντισυνταγματική.
Οι νόμοι προβλέπουν ότι για να αντιμετωπιστεί έκτακτη ανάγκη το Υπουργικό Συμβούλιο μπορεί να συντάξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία κτάται άμεση ισχύ (για να αντιμετωπιστεί εγκαίρως η όποια σπουδαία ανάγκη) και επιβεβαιώνεται με ψήφο της Βουλής εντός είκοσι ημερών.
Φώναζαν οι ενδιαφερόμενοι ότι η κυβέρνηση καταχρηστικώς έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Ως και εάν δεν θα φώναζαν πάλι οι ίδιοι αν η κυβέρνηση υπέβαλλε στη Βουλή νομοσχέδιο προς ψήφιση με την προβλεπόμενη διαδικασία.
Ωστόσο, ενώ πλησιάζει η συμπλήρωση των εκατό πρώτων ημερών της κυβερνήσεως Τσίπρα καμία μεταρρύθμιση (από αυτές που πρέπει και μπορεί να κάνει η κυβέρνηση χωρίς υπαγόρευση από τις Βρυξέλλες) δεν έχει προχωρήσει.
Βέβαια για να παραχθεί έργο είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στα γραφεία τους οι υπουργοί!
ΥΓ.: Χρήσιμες γνώσεις: Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ορίσει τον Διευθυντή του γραφείου του Πασχάλη Κόντα ως αρμόδιο να ελέγχει κάθε πρωί τι ώρα έφθαναν στα γραφεία τους οι υπουργοί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ