Στέκονταν εκεί στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό οι δαρμένοι μέχρι θανάτου μετανάστες, αλλά και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα. Τα θύματα δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι θύτες τους.
Οι κατηγορούμενοι – βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την άλλη πλευρά ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης από την άλλη, οι νταήδες Λαγός, Γερμενής, Πατέλης δεν είχαν το θάρρος να κοιτάξουν στα μάτια εκείνους που άλλοτε έδερναν, καταπίεζαν, τρομοκρατούσαν γι αυτό και, στο παραπέντε, αποφάσισαν να μην παραστούν στη δίκη.
Ακόμα και σήμερα προκάλεσαν οι Χρυσαυγίτες δέρνοντας τους μάρτυρες κατηγορίας και φίλους του Φύσσα. Με ύπουλη ενέδρα ενώ πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους τους επιτέθηκαν και μάλιστα κοντά σε Λαϊκή Αγορά. Τί επεδίωκαν; Να να τους τρομάξουν να μην πουν την αλήθεια, αυτό ήθελαν…
Τα ερωτήματα για την αστυνομία. Ποιούς προστάτευσαν την Δευτέρα με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας; Οι μόνοι που συνάντησαν δυσκολίες στον χώρο της δίκης ήταν οι δημοσιογράφοι με διαπίστευση που εμποδίζονταν να προσεγγίσουν τον χώρο για να κάνουν τη δουλειά τους.
Οι τραμπούκοι μια χαρά τα κατάφεραν! Πάλι!