Δύο παρακλήσεις είχε η λιτή πρόσκληση που έλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης για να παραστεί τον Λευκό Οίκο. Τη μία (ότι δηλαδή η πρόσκληση δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλον) την τήρησε, και την άλλη που αφορούσε την ενδυμασία την αγνόησε. Εκτός (αν και αμφιβάλλω) αν δεν κατάλαβε τη φράση business attire που ήταν γραμμένη σε περίοπτη θέση στην πρόσκληση και που σημαίνει –κατά τους Αμερικανούς –όχι επίσημο ντύσιμο αλλά με γραβάτα. Χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο ντύσιμό του ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ενώπιον του πλανητάρχη (φωτογραφία δεξιά) χωρίς γραβάτα, με λευκό πoυκάμισο, αλλά μέσα από το παντελόνι. Ηταν η μόνη υποχώρηση που έκανε στο dress code του, προφανώς για να δείξει τον πρέποντα σεβασμό προς τον Ομπάμα, αφού με τον Σόιμπλε όταν συναντάται βγάζει το πουκάμισό του έξω από το παντελόνι. Πάντως μια χαρά το πήγε, κανείς δεν πρόσεξε ότι δεν φορούσε γραβάτα, κανείς δεν του είπε το παραμικρό. Να σκεφτείτε πως ο πρόεδρος Ομπάμα, παρότι δυσκολεύτηκε πολύ να προφέρει το όνομά του, κάθησε περί τα 12 λεπτά μαζί του. Σε αντίθεση με τη Ρένα Δούρου (που πήγε στον Λευκό Οίκο total black ντυμένη), που μίλησε μαζί της λιγότερο από ένα λεπτό.


Moussaka, tzatziki και ούζο

Ισως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουν, αλλά όταν γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο (όπως αυτή για την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας) προσλαμβάνεται έλληνας μάγειρας τρεις ημέρες πριν. Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Οτι στις τρεις αυτές ημέρες το μενού του Λευκού Οίκου ήταν καθαρά ελληνικό. Με δυο λόγια όσοι το δοκίμασαν «λάδωσαν κάπως το εντεράκι τους», ξεφεύγοντας κάπως από τις πίτσες, τα χάμπουργκερ και το σούσι που έτρωγαν. Ετσι στη δεξίωση υπήρχαν στα τραπέζια μουσακάς, τζατζίκι, σπανακοτυρόπιτες (που ξετρέλαναν τους Αμερικανούς), τυρόπιτες, σουβλάκια από κοτόπουλο και μια σειρά από ελληνικά κρασιά. Είχε και ούζο, πλην όμως δεν το τίμησαν πολλοί. Δεν ξέρω γιατί. Ισως επειδή όλοι πρόσεξαν τον κ. Βαρουφάκη να πηγαίνει στον μπουφέ και να ζητεί «whisky on the rocks please»... Εμεινε στο ξενοδοχείο «Washington Marriot», το οποίο χρεώνει 199 δολάρια τη βραδιά.
Τα λουλούδια στη Ζωή

Γέμισε το γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου από γλάστρες και ανθοδέσμες λόγω της ονομαστικής της εορτής. Υπάλληλοι ανθοπωλείων εισέρχονταν ελεύθερα στον προαύλιο χώρο της Βουλής επιδεικνύοντας ως ταυτότητα τη… γλάστρα και την ανθοδέσμη και κατευθύνονταν προς το γραφείο της Προέδρου. Ορισμένοι βουλευτές είχαν την τόλμη να την επισκεφθούν και να της ευχηθούν διά ζώσης, ενώ η ίδια ανακοίνωσε ότι στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής θα δεχόταν τις ευχές από το προσωπικό της Βουλής. Πάντως το περιστατικό με το βενζινάδικο στην Αιδηψό εξακολουθούσε να ήταν θέμα συζήτησης στη Βουλή. Η ίδια απέφυγε να εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση ή έστω να κάνει κάποια δήλωση, παρά τις προτροπές των συνεργατών της να πει έστω τι έγινε: «Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα, η αλήθεια έχει λάμψει» φέρεται ότι τους είπε. Αλλοι συνεργάτες της που μίλησαν μαζί της μου μετέφεραν ότι η Ζωή ήταν σοκαρισμένη από τη φραστική επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε, που δέχτηκε, όπως η ίδια λέει, στο βενζινάδικο. Θεωρεί δηλαδή ότι αυτή ήταν το θύμα στην όλη υπόθεση.
Νικολούδης: Η φοροδιαφυγή ηττήθηκε

Αφού έσπευσε να διευκρινίσει ότι τώρα που είναι υπουργός παίρνει 600 ευρώ λιγότερα απ’ ό,τι ήταν αντεισαγγελέας, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα διαφοράς Π. Νικολούδης δήλωσε ότι η μάχη με τη φοροδιαφυγή έχει κερδηθεί. Τώρα θα πείτε γιατί δηλώνει δημοσίως ότι εισπράττει μικρότερο μισθό απ’ ό,τι ήταν στο δικαστικό σώμα. Γιατί, όπως είπε, και με μικρότερο μισθό κάνει τη δουλειά του. Και έδωσε στοιχεία (παρόμοια όμως με αυτά που έδωσε και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης), ήτοι εντόπισε συνολικά 5.500 παραβάτες, και ότι από αυτούς μπορούμε να εισπράξουμε 2,5 με 3 δισ. ευρώ. Και γιατί δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα; Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος λέγοντας ότι «υπάρχουν προβλήματα σε εφορίες και ΣΔΟΕ». Ωστόσο δήλωσε πως δεν υπάρχει δυσχέρεια στην είσπραξη, καθώς οι εφορίες λένε ότι δεν είχαν κάνει έλεγχο και το ΣΔΟΕ είναι αποδυναμωμένο στελεχικά. Το θέμα είναι πόσα χρήματα εισπράχθηκαν έως τώρα από τους φοροφυγάδες αφού η κυβέρνηση είχε βάλει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Κανείς δεν δίνει απάντηση σε αυτό ή μάλλον λένε πράγματα γενικόλογα, ότι δηλαδή «υπάρχουν δυσκολίες».


Πού χάθηκαν οι… «Μπέμπες»;

Εχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους οι δύο αλεξίσφαιρες και αλεξίβομβες BMW, αξίας 750.000 ευρώ εκάστη, που είχαν αγοραστεί επί μνημονιακών χρόνων. Τις δύο αυτές «Μπέμπες» (όπως τις ονόμασαν) τις είχε βάλει στο στόχαστρό του ο Αλ. Τσίπρας και εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής την πώλησή τους. Ελα όμως που κανείς δεν ενδιαφερόταν να δώσει τόσα λεφτά και να έπαιρνε δύο μεταχειρισμένα (και βαριά από τη θωράκιση) πολλών κυβικών αυτοκίνητα. Οπως με πληροφόρησαν τα αυτοκίνητα δεν βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα, μεταφέρθηκαν στο… Ντουμπάι προκειμένου να πωληθούν σε σεΐχηδες!

HeliosPlus