Οι πολίτες ψήφισαν τα κόμματα της σημερινής κυβέρνησης, γιατί υποσχέθηκαν:

-να βελτιώσουν, λιγότερο ή περισσότερο, την ζωή τους.
-να διαπραγματευτουν αποφασιστικά, την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
– να ανατρέψουν την πολιτική της Ε Ε.
-να τιμωρησουν τους πολιτικούς, που υπέγραψαν τα μνημονια.
-Στους δύο μήνες ανέπτυξαν τις δύο πρώτες πολιτικές.
-Οι πολίτες βλέπουν και ακούν, άλλοτε σκληρές κουβέντες για τους εταίρους και δανειστές και άλλοτε δηλώσεις καλής συνεργασίας.
-Ακούν και βλέπουν καλες προθέσεις για την ανακούφιση των πιο αδυναμων πολιτών. -Αν και όλα αυτά είναι μακριά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις, η πλειοψηφία των πολιτών, αν και μικρότερη και με λιγότερο ενθουσιασμό, είναι ικανοποιημενη. -‘Αρχισε η υλοποίηση του τρίτου άξονα ,της τιμωρίας.
-Η συζήτηση για το μνημόνιο και όχι για την κρίση που έφερε το μνημόνιο, θα γίνει την Μεγάλη Δευτέρα στην βουλή ,δίνοντας την αίσθηση του κατεπειγοντος.
-Το αποτέλεσμα της συζήτησης είναι γνωστό, δεν είναι όμως γνωστό, τι θα συμβεί δύο ημέρες μετά, στις διαπραγματευσεις με τις Βρυξέλλες.
-Η κυβέρνηση ,την επόμενη βδομάδα, μπορεί να ισχυριστεί, ότι έδωσε χειροπιαστα δείγματα υλοποίησης ,των προεκλογικων υποσχεσεων της.
-Αν δεν μπορεί ,πλέον να καταβάλει κανονικά, μισθούς και συντάξεις, δεν μπορεί να λειτουργεί ,έστω και με ελλείψεις, το κράτος και δεν μπορεί να πληρώνει προμηθευτές και δανειστές του δημοσίου, θα φταίνε άλλοι. Οι δανειστές, που δεν μας δανείζουν και άλλα και οι πολιτικοί αντίπαλοί τους, που τους υπονομεύουν.
-Η λύση θα πουν, είναι μια και θα την δώσει ο λαός.
-Για το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αμφιβάλλω,δυστυχώς δεν αμφιβάλλω και για την συνέχεια της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας.
-Είμαι βέβαιος, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, θέλει τον έντιμο συμβιβασμό και ας χρειαστεί να τον επικυρώσει με εκλογές και αυτόν.