Να ευχαριστήσουμε τα παιδιά, είναι σαφή και προειδοποιούν. «Σήμερα τα σπάμε Μεσογείων». Μια ακόμη πορεία με μηχανάκια ανακοινώθηκε για το απόγευμα, στις 6 μ.μ. Οι συνήθεις ταραξίες, εκείνοι που σπάνε βιτρίνες, στάσεις λεωφορείων, τράπεζες, εκείνοι που καίνε λεωφορεία και αυτοκίνητα, ανακοίνωσαν ότι σήμερα βγαίνουν βόλτα. Θα φύγουν λοιπόν από τα προπύλαια του Πανεπιστημίου και θα πάνε στην οδό Μεσογείων, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σήμερα οι αντιεξουσιαστές θα κάνουν την πορεία τους σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι καταληψίες παρακωλύουν διοικητικές εργασίες του πανεπιστημίου για τρίτη μέρα, απαγορεύοντας την είσοδο στο προσωπικό, στους φοιτητές και τους καθηγητές. Οι καταληψίες είναι άσχετοι με την πανεπιστημιακή κοινότητα όπως άσχετο είναι και το αίτημά τους. Ζητούν την κατάργηση φυλακών τύπου Γ και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Αν σας φαίνονται οικεία τα αιτήματα είναι επειδή ακούστηκαν και στην κατάληψη της Νομικής Σχολής, η οποία τερματίστηκε με τον εξής φιλικό τρόπο. Οι ταραξίες παρέμειναν στη Νομική όσο γούσταραν, έκλεψαν, έσπασαν, έκαναν βανδαλισμούς. Η αστυνομία παρακολουθούσε σαν να πρόκειται για θεατρική παράσταση. Κάποια στιγμή, όταν τα παιδιά θέλησαν να φύγουν, οι αστυνομικοί αποχώρησαν_ χωρίς να ζητήσουν συγγνώμη για την παρουσία τους, χωρίς καν μια μικρή υπόκλιση ευγένειας. Ο αρμόδιος υπουργός είναι πασιφιστής. Δεν του αρέσει η κρατική βία. Για να είναι όμως εντάξει και στο άλλο ακροατήριο, εκείνο που θυμώνει, ο Γιάννης Πανούσης είπε ότι υπάρχει ένα όριο στην ήπια διαχείριση της αστυνομίας.

Η τωρινή κατάληψη από 150 άτομα έχει στόχο να μετατρέψει την πρυτανεία σε εστία «αντιπληροφόρησης» υπέρ των αιτημάτων των κρατούμενων αναρχικών απεργών πείνας. Η διοίκηση του πανεπιστημίου ειδοποίησε τις αρχές ζητώντας παρέμβαση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για την εφαρμογή του νόμου και την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας. Τούτο σημαίνει πρακτικά επέμβαση της αστυνομίας και συλλήψεις.

Το αρχηγείο της αστυνομίας και ο Γιάννης Πανούσης δεν επιτρέπουν αστυνομική επέμβαση στο κατειλημμένο κτήριο της πρυτανείας. Δεν επιτρέπουν την εφαρμογή του νόμου. Δεν αποτρέπουν τις καταστροφές. Να πούμε και κάτι άλλο. Όλα είναι γνωστά, και τα πρόσωπα και το πρόγραμμά τους. Μάθαμε ότι έχουν αναγνωριστεί οι ταυτότητες των καταληψιών της Νομικής και μάθαμε πότε και που θα γίνει η επόμενη πορεία με μηχανάκια. Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η μέρα και αν θα επιτραπούν για μια ακόμη φορά οι πυρπολήσεις και οι λεηλασίες. Για να δούμε εάν ο Πανούσης θα συνεχίσει να είναι γκουβερνάντα σε καταληψίες και καταστροφείς.