Η ίδια επιμένει ότι εφαρμόζει αυστηρά τον Κανονισμό της Βουλής, τον οποίο γνωρίζει, όπως δείχνει, απ’ έξω και ανακατωτά. Αλλά ορισμένα πράγματα που κάνει και λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτογραφία δεξιά) δεν προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής, όπως επισημαίνουν ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Προβλέπεται, π.χ., από τον Κανονισμό της Βουλής να λέει σε έναν πρώην πρωθυπουργό (όποιος και να ‘ναι αυτός) να «καθήσει κάτω»; Ή να τον ειρωνεύεται ή να κάνει σχόλια έπειτα από κάθε αγορητή; Αν θέλει κάτι να πει, τότε, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, μπορεί να κατέβει από την έδρα και να μιλήσει για όποιο θέμα θέλει, μέσα σε καθορισμένα χρονικά πλαίσια βεβαίως, τα οποία, όπως ειπώθηκε, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, σπανίως τα τήρησε. Αν εξαιρέσει κανείς την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη και τη Ραχήλ Μακρή, ελάχιστοι άλλοι στήριξαν δημοσίως τη Ζωή.


Ο «στρατάρχης» του Κοινοβουλίου

Πιο αιχμηρή στην κριτική κατά της Ζωής υπήρξε η πρώην υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η βουλευτής του ΠαΣοΚ χαρακτήρισε τη Ζωή «στρατάρχη του Κοινοβουλίου που, ενώ έπρεπε να προεδρεύει, διοικεί», ότι «συμπεριφέρεται απολυταρχικά», ότι «έχασε την αίσθηση του θεσμικού ρόλου της» και πολλά άλλα που δεν είναι του παρόντος να τα αναφέρω. Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλ. Μητρόπουλος εμφανίζεται ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της Ζωής. «Δεν ήταν συμπεριφορά αυτή προς έναν αρχηγό κόμματος» λέει αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον κ. Σαμαρά. Οπως και να ‘χει το πράγμα, ο κ. Μητρόπουλος ήταν ο μόνος ο οποίος… αντιστάθηκε σε μια απόφαση της Προέδρου της Βουλής. Ηταν τη στιγμή που μιλούσε ο κ. Σαμαράς, είχε περάσει την ώρα του, η Ζωή μετρούσε με το χρονόμετρο την ώρα χωρίς να τον διακόψει, αλλά ταυτόχρονα έθεσε σε λειτουργία το εκνευριστικό κουδούνισμα-προειδοποίηση ότι τελείωνε η ώρα. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής με μια κίνηση πάτησε το κουμπί και το κουδούνισμα σταμάτησε. Πήγε να κάνει το ίδιο και στο κουδούνισμα που συνόδευε την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου αλλά τον αγριοκοίταξε η Ζωή και τελικά δεν το τόλμησε.
Ποιοι εκνεύρισαν τον Τσίπρα;

Αν νομίζετε ότι ο κ. Τσίπρας ήταν ήρεμος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, κάνετε λάθος. Τουλάχιστον τρεις φορές εκνευρίστηκε ο Πρωθυπουργός και το έδειξε. Οχι με τον κ. Σαμαρά ούτε με τον κ. Βενιζέλο αλλά με τους δικούς του βουλευτές και υπουργούς. Η πρώτη ήταν όταν έδωσε τον λόγο η Ζωή στον Δ. Στρατούλη, χωρίς να έχει κανένα νόημα να πάρει τον λόγο, αλλά η Πρόεδρος έκρινε ότι έπρεπε να του τον δώσει επειδή το… ζήτησε. Ο κ. Τσίπρας είχε τόσο εκνευριστεί που πέταξε το στυλό του (ένα Μont Βlanc) θυμωμένος στο έδρανο. Η δεύτερη όταν είδε ξαφνικά τον κ. Κατρούγακλο στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει επί προσωπικού (και είχε προηγηθεί ο γνωστός χαμός, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η ΝΔ). Μόλις τον είδε ο Πρωθυπουργός να παίρνει θέση στο βήμα της Βουλής, του είπε «φύγε από εκεί». Και η τρίτη όταν πήγε να πάρει τον λόγο ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς από τα υπουργικά έδρανα. Ο Πρωθυπουργός του φώναξε θυμωμένα «κάτσε κάτω».
Ο κλαυσίγελος

Το ωραιότερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Κάποια στιγμή ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ βρισκόταν στο βήμα, κάτι είπε και χαμογέλασε. Τον βλέπει από κάτω να χαμογελά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης (οποίος τελευταίως έχει εξελιχθεί σε έναν πρώτης τάξεως… «κλακαδόρο») και του φώναξε ότι δεν πρέπει να γελά την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε τέτοια τραγική κατάσταση. Ο κ. Βενιζέλος τον κοίταξε με εκείνο το γνωστό ύφος και του είπε: «Είναι κλαυσίγελος…». Ακρα του τάφου σιωπή έπεσε ξαφνικά στην αίθουσα, οπότε ακούγεται η φωνή του γαλάζιου πρώην υπουργού Κ. Τασούλα: «Νομίζουν ότι κλαυσίγελος είναι όνομα και ψάχνουν να βρουν ποιος είναι…».


Σκάει βόμβα με τις επιχορηγήσεις

Ενας από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που στο παρελθόν βρέθηκε σε τηλεοπτικά παράθυρα σε συχνές αντιπαραθέσεις με υπουργούς της ΝΔ αλλά και του ΠαΣοΚ έλεγε στο καφενείο της Βουλής ότι ανακάλυψε στο υπουργείο φακέλους με επιχορηγήσεις της τελευταίας στιγμής σε μητροπόλεις και σε άλλα ευαγή ιδρύματα της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ από τον προκάτοχό του. Το περίεργο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι οι επιχορηγήσεις εγκρίθηκαν την προηγουμένη των εκλογών και εκταμιεύθηκαν την… επομένη των εκλογών.
Πήραν το δώρο μόνοι τους

Ενας άλλος υπουργός ήταν οργισμένος και μαζί με αυτόν και ο διοικητής του οργανισμού του οποίου προΐσταται (πρόκειται περί διοικητού που ήταν και στην προηγούμενη κυβέρνηση) επειδή τα συνδικαλιστικά σωματεία του Οργανισμού έβγαλαν μόνοι τους τη μισθοδοσία Απριλίου μαζί με το δώρο του… Πάσχα. «Τους είπαμε τόσες φορές ότι το δώρο του Πάσχα το έχει καταργήσει το Μνημόνιο και αυτοί επιμένουν» έλεγε ο διοικητής υπολογίζοντας ότι αν δώσει δώρο του Πάσχα θα επιβαρύνει τον οργανισμό του με 12 εκατ. ευρώ. Και πού θα τα βρει με άδεια (κρατικά) ταμεία!

HeliosPlus