Θυμάστε εκείνη την αμερικάνικη διαφήμιση- νομίζω του Τζακ Ντάνιελς- όπου κάτι τύποι με καουμπόικα καπέλα, εμφανέστατα βαριεστημένοι αράζουν εδώ κι εκεί καπνίζοντας –και παίζουν και κανένα παιχνίδι για να περάσει η ώρα; Η διαφήμιση λέει ότι περιμένουν να ωριμάσει το ουίσκι που έχουν στα βαρέλια τους ,οπότε έχουν όλο το χρόνο δικό τους… Κάπως έτσι είναι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κινείται με ρυθμούς Αμερικανών ουισκοπαραγωγών λες κι έχει όλο το χρόνο στη διάθεσή της – μόνο που η χώρα είναι ζήτημα αν έχει χρήματα για 10 μέρες ακόμη !

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος μούλεγε την προηγούμενη Παρασκευή ότι η κυβέρνηση ετοίμαζε ένα πακέτο προτάσεων και μεταρρυθμίσεων που το αργότερο μέχρι την προηγούμενη Τρίτη θα είχαν σταλεί στο Euroworking Group και έως σήμερα θα είχαν περάσει και από το Eurogroup για να αρχίσει η ροή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα . Αλλά φτάσαμε στην Παρασκευή και προτάσεις δεν έχουμε δει ακόμη – πόσο μάλλον οι ευρωπαίοι εταίροι μας.
«Τρεις καθηγητές και η πατρίς εχάθη » έλεγε ο Βίσμαρκ ,ωστόσο δεν είναι σαφές αν στην περίπτωση μας φταίει τόσο ότι οι μισοί υπουργοί είναι καθηγητές όσο ότι όλη η κυβέρνηση είναι παντελώς άπειρη. Και η απειρία αυτή σε συνδυασμό με την σύγκρουση μεταξύ της ηγετικής ομάδας και της δραχμολάγνου Αριστερής Πλατφόρμας (Λαφαζάνης , Στρατούλης , Λαπαβίτσας κλπ ) προκαλεί απόλυτη παράλυση στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Τέτοιες είναι οι διαφορές απόψεων μέσα στην κυβέρνηση ώστε όταν η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη τόλμησε -προχτές- να πει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπάρχουν σκέψεις να καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ σε κάποια κοσμοπολίτικα νησιά , το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε ακαριαία να διαψεύσει τις πληροφορίες φοβούμενο αντιδράσεις. Το χειρότερο η κατάσταση στην οικονομία πάει απότο κακό στο χειρότερο: και τα τελευταία funds που βρίσκονταν στην Ελλάδα και επένδυαν στο ελληνικό χρηματιστήριο εγκατέλειψαν τη χώρα βλέποντας το οικονομικό τέλμαπου επικρατεί ενώ οι εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες ξεπέρασε το τρίμηνο Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου τα 24 δις ευρώ!

Την ίδια στιγμή μέσα στην απόλυτη κυβερνητική αφασία που έχει αδειάσει τα αποθεματικά και του τελευταίου δημόσιου οργανισμού για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας ενώ έχει κηρυχθεί ουσιαστική «παύση πληρωμών» του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ,το «ράδιο αρβύλα» και η συνωμοσιολογία δίνουν και παίρνουν. Έτσι , η νέα ελπίδα της κυβέρνησης έρχεται τώρα από την Κίνα στην οποία βρίσκεται για επίσκεψη εργασίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης με στόχο να βρεί κάποια δισεκατομμύρια Γουάν, ενώ η φράση του υπουργού Οικονομίας Ι. Βαρουφάκη στους πολίτες των Χανίων «να στηρίξετε την κυβέρνηση μετά τη ρήξη» έχει προκαλέσει σενάρια σύγκρουσης με την ΕΕ και GREXIT.
Δεν ξέρω αν η κυρία Λαγκάρντ του ΔΝΤ που μίλησε την Τετάρτηστον κ. Τσίπρα προσπάθησε – όπως λέει το ρεπορτάζ- να τον ταρακουνήσει λέγοντάς του πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα σε ένα ατύχημα. Ωστόσο είναι σαφές – και συζητιέται πλέον με ανησυχία σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες – ότι αν δεν υπάρξουν γρήγορα διορθωτικές κινήσεις η χώρα μπορεί να βρεθεί στα βράχια. Το έχει άραγε συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας ή περιμένει ατάραχος πότε θα ωριμάσει το πολιτικό…ουίσκι του;​