Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα εξώφυλλο σε lifestyle περιοδικό είναι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών, η κυρία Δανάη Στράτου.
Στο εξώφυλλο προαναγγέλλεται αυτό που θα αποκαλυφθεί στις εσωτερικές σελίδες του τεύχους, δηλαδή το πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής της κυρίας Στράτου, η οποία ομολογουμένως συνιστά πρότυπο καλοδιατηρημένης κυρίας.
Οπως πληροφορούμαστε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, γυμνάζεται σχεδόν καθημερινά με αερόβια και αναερόβια προγράμματα, ντύνεται «easy rider» και προσέχει τη διατροφή της.
Αυτό φάνηκε και από τις φωτογραφίες του «Paris Match» άλλωστε, με τα ψάρια και τις σαλάτες να κυριαρχούν στις ποικιλίες εδεσμάτων που συμπεριελήφθησαν στις πολυσυζητημένες φωτογραφίες του γαλλικού περιοδικού πριν από λίγες εβδομάδες.
Αυτή τη φορά ωστόσο η κυρία Στράτου εμφανίζεται άνευ συζύγου, καθώς αποδεδειγμένα πλέον ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις συνεντεύξεις, τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και τις φωτογραφίσεις.
Τυχαία; Μάλλον όχι. Η υπερέκθεση του υπουργού προκάλεσε ντόμινο άστοχων δηλώσεων, παρερμηνειών και μια σειρά αρνητικά σχόλια, καθώς οι αυξημένες υποχρεώσεις της συγκεκριμένης θέσης και ο βαθμός δυσκολίας των υποθέσεων που πρέπει να χειριστεί ο κ. Βαρουφάκης αυτή την περίοδο δεν συνάδουν με την ελαφρύτητα που αναδύεται μέσα από τη lifestyle έκθεση και προσέγγιση.
Προφανώς και η υποχώρηση του υπουργού από τη βιτρίνα των media έχει κάποια σχέση με όσα συνέβησαν. Μια βιτρίνα η οποία ούτε καλό κάνει αλλά ούτε και ενδιαφέρον έχει για το ευρύ κοινό.
Διότι ελάχιστο ενδιαφέρον έχουν σε μια χώρα που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση πληροφορίες για την προσωπική ζωή πολιτικών προσώπων και των συγγενών τους. Πληροφορίες οι οποίες προσομοιάζουν επικίνδυνα σε αυτές των πρωινομεσημεριανών μαϊντανών. Σε ό,τι αφορά τους τελευταίους πρόκειται για ανθρώπους που στην πλειονότητά τους στερούνται προσόντων και αξιόλογης καριέρας και διεκδικούν μέσα από μια λεζάντα μια θέση στον ήλιο της φαιδρής δημοσιότητας. Σε ό,τι όμως αφορά τους πολιτικούς ρισκάρουν μέσα από την ίδια λεζάντα να ακυρώσουν σε μεγάλο βαθμό και τα προσόντα και την καριέρα τους, η οποία δεν αφορά μόνο τους ίδιους.

HeliosPlus