Μοιάζει απίστευτο, αλλά εδώ και δύο μήνες λειτουργεί με κάθε τύπο και σοβαρότητα στην οδό Ξενοκράτους στον Λυκαβηττό ένα ιδιόμορφο… fan club. Το fan club του… Γιάνη Βαρουφάκη. Ιδρυτής του ο Κώστας Ζουράρις και μέλη του η Πόπη Μοσκώφ και o Μιχ. Κοπιδάκης, οι οποίοι ίδρυσαν στην αρχή fan club για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά εν συνεχεία συνήλθαν εν ολομελεία στο οινονομαγειρείο «Φιλίππου» και αποφάσισαν να το επεκτείνουν σε fan club Βαρουφάκη: «Είμαι ερωτευμένος με τον Βαρουφάκη, τον αγαπώ» βροντοφωνάζει συχνά ο κ. Ζουράρις («Πυρίκαυστος Ελλάς», συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ), ο οποίος έχει αναλάβει να αποκρούει λεκτικά και τις επιθέσεις των Γερμανών εναντίον του έλληνα υπουργού Οικονομικών. Και τι έχουν καταφέρει ως τώρα οι Γερμανοί που στρέφονται εναντίον του κ. Βαρουφάκη; «Διά της επιθέσεως αναδεικνύουν το πλεονέκτημα και το τάλαντό του» λέει χαρακτηριστικά. Και κάτι ακόμη. Ο κ. Ζουράρις επιμένει ότι «δεν είναι δουλειά αυτή του βουλευτή», δεν ήθελε καν να γίνει βουλευτής, αλλά το έκανε μόνο και μόνο για να στηρίξει την παλιά «Σπίθα» του Μ. Θεοδωράκη.


Μια παρέλαση… υπερπαραγωγή!

Αρχισαν οι προετοιμασίες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η οποία θα γίνει ενώπιον του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου. Θα είναι μια… υπερπαραγωγή. Και αεροπλάνα θα υπάρχουν και ελικόπτερα και άρματα μάχης και πεζοπόρα τμήματα καθώς και ακριτικές μονάδες από τον Εβρο και τα Δωδεκάνησα. Επιπλέον αποφασίστηκε να φύγουν τα κάγκελα, ώστε να την παρακολουθήσει όλος ο κόσμος, και –το σημαντικότερο –οι εξέδρες που θα στηθούν για τους επισήμους να μην είναι αυτή τη φορά… υπερυψωμένες. Το ερώτημα είναι ποιοι θα προσκληθούν, αν και από τώρα άρχισαν οι προειδοποιήσεις να μην κληθούν οι… χρυσαυγίτες βουλευτές. Το στοίχημα πάντως του κ. Καμμένου είναι να κάνει την παρέλαση πιο εντυπωσιακή από τις παρελάσεις που έκανε ο κ. Αβραμόπουλος και να στοιχίσουν πολύ πιο φτηνά.


Η Ζωή, η Ρένα και η Ραχήλ

Δεν πέρασε ούτε μία ώρα από τότε που έφυγε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και να σου εμφανίζεται στο υπουργείο η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Και καλά, θα πείτε, η Ζωή πήγε στο Πεντάγωνο για τους φακέλους των εξοπλιστικών προγραμμάτων και για τους φακέλους από τις καταστροφές των ναζί, η Ρένα τι γύρευε, και μάλιστα απόγευμα, στο υπουργείο; Σας πληροφορώ ότι πήγε για την… παρέλαση της 25ης Μαρτίου και αφού είναι περιφερειάρχης ήθελε να συνεννοηθεί με τον Π. Καμμένο για τα τελετουργικά. Με μία μόνο διαφορά. Της Ζωής τής είχαν επιφυλάξει επίσημη υποδοχή (αγήματα, ταρατατζούμ, σημαίες, κόκκινο χαλί κ.τ.λ.), της Ρένας τίποτε απ’ όλα αυτά. Και μετά τη Ζωή και τη Ρένα ακολουθεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας η Ραχήλ Μακρή. Είναι δυνατόν, θα πείτε, να πάει η Ραχήλ στο Πεντάγωνο και να συναντηθεί με τον Π. Καμμένο; Οχι βεβαίως. Οπως μου λένε, η Ραχήλ θα πάει στο υπουργείο με πρόσκληση του υφυπουργού Κ. Ησυχου, που είναι και συριζαίος…
Ποιος κρατικοποίησε το «Γκαίτε»;

Με τη φράση του Oscar Wilde «He’s a gentleman, he has debt» (δηλαδή είναι κύριος επειδή χρωστά), ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας εμφανίζεται οργισμένος από την εκδηλωθείσα πρόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου να υπογράψει την απόφαση για την κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε: «Να ξέρει ο υπουργός ότι το Ινστιτούτο Γκαίτε το έχουμε κρατικοποιήσει από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, τόσο πολλά έχει προσφέρει στον τόπο μας» του λέει, υπενθυμίζοντας την πολιτιστική εισφορά του καθώς και την… αρχαιολογική. Κατά τον κ. Τασούλα «χρωστάμε στο «Γκαίτε» και δεν μας χρωστά τίποτε…».
Πάτερ, άφες αυτοίς

Τόσες φορές συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο. Επισκέφθηκε το Αγιον Ορος, έμεινε μόνος του επί δέκα λεπτά με την Πλατυτέρα των Ουρανών, συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ακόμη και με τον Πάπα. Αποτέλεσμα; Ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποιεί πλέον στους λόγους του αποσπάσματα από τας Γραφάς: «Βλέπουν την ακίδα στο μάτι του αδελφού τους, αλλά όχι το δοκάρι στο δικό τους» (απόσπασμα από την επί του Ορους ομιλία του Ιησού). Το είπε κατά την ομιλία του στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«ΠαΣοΚ γίναμε…»

«ΠαΣοΚ γίναμε πολύ γρήγορα…» μου ψιθύρισαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. «Το κόμμα νομίζει ότι θα προτείνει και η κυβέρνηση θα υλοποιεί» πρόσθεσαν. Αφορμή ήταν τα σχέδια για εξεταστικό σύστημα-γέφυρα που παρουσίασε «Το Βήμα» που εξήψε τα πνεύματα για το πώς διέρρευσε τέτοια πληροφορία. Η κατάσταση, όπως μαθαίνω, είναι τεταμένη στον σχετικό τομέα, με κακές σχέσεις μεταξύ κυβερνητικών στελεχών ενώ γίνεται λόγος από ορισμένους και για προσωπικές στρατηγικές σε κόμμα και κυβέρνηση. Χαρακτηριστική της εικόνας η προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου για την Παιδεία στον ΣΥΡΙΖΑ όπου λέγεται από πολλούς ότι επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι για να αποφευχθούν «παρατράγουδα».

Απύθμενο θράσος

Φαίνεται πως αρχίζουν και ξεθαρρεύουν οι χρυσαυγίτες βουλευτές όσο πλησιάζει η ημέρα της αποφυλάκισης, λόγω παρέλευσης του 18μηνου του επονομαζόμενου αρχηγού και του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι μόνον η καταγγελία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου ότι δέχτηκε απειλητική χειρονομία κατά την ομιλία της για τις γερμανικές αποζημιώσεις από τον χρυσαυγίτη βουλευτή κ. Αρβανίτη, ούτε οι προκλητικές ανακοινώσεις του τύπου ότι η κυβέρνηση «από το ουάου αναγκάστηκε στο…νιάου», αλλά, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας σημειώθηκαν και πάλι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών στο Κερατσίνι.

Θεοδωράκης: Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά

«Κάποιοι ανεγκέφαλοι στήνουν σκηνικό έντασης Ελλάδας- Γερμανίας. Από το κυβερνητικό στρατόπεδο διαρρέουν ότι θα κατάσχουμε τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας. Μα τόσο ανόητοι είναι;». Αυτά είπε ο Στ. Θεοδωράκης στη συνεδρίαση της ΚΟ εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση εναντίον της συγκυβέρνησης, αλλά και εναντίον της Προέδρου της Βουλής: «Η Πρόεδρος της Βουλής νομίζει ότι είναι ο κυβερνήτης της Ελλάδας και ότι αυτή θα βάζει την ατζέντα στην κυβέρνηση», είπε για να συμπληρώσει «φοβάμαι ότι κάποιοι παίζουν με τη φωτιά. Δεν έχουν λύσεις για τα αδιέξοδα στην οικονομία και την κοινωνία και σαλπίζουν εθνική επίθεση….».

HeliosPlus