«Οποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα» αποφαίνεται η λαϊκή σοφία. Και την επιβεβαίωσή της αντιμετωπίζει κατά τρόπο δραματικό ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Υπενθυμίζω για τους μωροπιστεύσαντες και πάντα προδομένους Ελληνες (όπως μας χαρακτήριζε και ο επίσης επιβεβαιωνόμενος εθνικός μας ποιητής) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον τότε αρχηγό του και σήμερα δεινοπαθούντα Πρωθυπουργό μας, πρωτοστατούσε στην ενθάρρυνση του κινήματος «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Ενθάρρυναν τους εποχούμενους να μην καταβάλλουν διόδια και καλούσαν τους καταναλωτές ρεύματος να μην πληρώνουν το διαβόητο χαράτσι, αυτόν τον πρόσθετο φόρο που υποτίθεται ότι θα ήταν έκτακτη εισφορά, για να θυμηθούμε και τις παραπλανητικές υποσχέσεις και της τότε κυβέρνησης, που πλήρωσε γι’ αυτό υψηλό κόστος.
Και δυστυχώς γι’ αυτόν αλλά και για τη χώρα ο κ. Τσίπρας, το πλειοδοτούν οικονομικό επιτελείο του και οι ζηλωτές της μαρξιστικής Αριστεράς έδωσαν επίσης τα ρέστα τους προεκλογικά κατά του λυσσαλέα καταπολεμηθέντος ΕΝΦΙΑ, που είχε ταυτισθεί με δήμευση της ακίνητης περιουσίας. Οχι μόνο με τη σύσταση να μην τον πληρώνουν οι αδυνατούντες να αποφύγουν τη φορολόγησή τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά ταυτόχρονα παρέχοντας και την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησης θα ήταν η κατάργησή του. Ηταν συνεπώς εύλογο να καταρρεύσουν τα δημόσια έσοδα βοηθούσης και της προεκλογικής περιόδου, αλλά να συνεχισθεί και μετεκλογικά η άρνηση πληρωμής των δόσεων. Μάταια ο κ. Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του σχεδόν εκλιπάρησε τους οφειλέτες του ΕΝΦΙΑ να πληρώσουν τουλάχιστον τις δόσεις Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2014, ενώ η αρμόδια υπουργός πανικόβλητη ζητούσε να πληρωθούν και οι δόσεις του 2015 έως ότου εισηγηθεί για ψήφιση τον νόμο που θα τον καταργεί. Προφανώς, το πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην, αφού ήταν αναπόφευκτο να μην πληρώνουν πια όλοι οι πολίτες έναν φόρο που ο ΣΥΡΙΖΑ τους διαβεβαίωνε κατηγορηματικά ότι θα τον καταργούσε.
Και δεν έφθανε αυτό: Ο αριστερός λαϊκισμός της κυρίας Βαλαβάνη την παρέσυρε, πριν καν τα βρει η κυβέρνηση με τους δανειστές μας, να αναγγείλει ενθουσιωδώς ότι όσοι χρωστούν φόρους, ανεξάρτητα αν δεν μπορούν ή δεν γουστάρουν να τους καταβάλλουν, να περιμένουν νέο νόμο, που θα ρυθμίζει την εξόφλησή τους και θα χαρίζει και το 50% του χρέους ακόμα και στους πάμπλουτους! Οι ιδεολογικές παρωπίδες την εμπόδισαν να αντιληφθεί ότι έτσι καλούσε έμμεσα και τους συνεπείς οφειλέτες φόρων να σταματήσουν να τους καταβάλλουν αναμένοντας την πανηγυρικά διακηρυχθείσα σεισάχθεια, μιαν ακόμα προεκλογική υπόσχεση.
Και τώρα οι κυβερνώντες ανακαλύπτουν εμβρόντητοι και έντρομοι ότι τα δημόσια ταμεία έχουν σχεδόν αδειάσει, οι νέες εισροές εσόδων τείνουν να μηδενισθούν και οι υποχρεώσεις πληρωμών δεν μπορούν πια να πραγματοποιηθούν από το Δημόσιο, απειλούμενης και πάλι παύσης πληρωμών. Και η χρεοκοπία, διότι περί αυτής πρόκειται, φαίνεται πια δυστυχώς αναπόφευκτη καθώς μας έκοψαν την κάθε είδους χρηματοδότηση και οι «θεσμοί» (δηλαδή η τρόικα), όσο αρνούμεθα να συμμορφωθούμε προς τις (δεσμευτικές) υποδείξεις τους. Εκτός αν μας λυπηθούν για μιαν ακόμα φορά…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ