Ενα λευκό πουλμανάκι 20 θέσεων έφθασε το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το γραφείο της εισαγγελέως Ελένης Ράικου. Επιβάτες του ο Π. Καμμένος και 20 αξιωματικοί-ελεγκτές της Οικονομικής Υπηρεσίας. Στο πουλμανάκι βρίσκονταν και ογκώδεις φάκελοι που αφορούσαν σκάνδαλα στα εξοπλιστικά προγράμματα από ελικόπτερα, υποβρύχια άρματα μάχης κ.τ.λ. Ηταν η πρώτη φορά που οι φάκελοι με τα εξοπλιστικά έκαναν… βόλτα με πουλμανάκι από το υπουργείο Αμυνας στην Εισαγγελία. «Βρήκαμε παπάδες εδώ μέσα» είπε ο υπουργός στην εισαγγελέα. Νωρίτερα ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον Αλ. Τσίπρα, τον ενημέρωσε για τα σκάνδαλα και του είπε: «Η μεταρρύθμιση αρχίζει με χτύπημα στη διαφθορά».

«Ο Βαρουφάκης παίζει θέατρο»

Σφόδρα ενοχλημένος για όσα είπε για αυτόν σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Του έπεσε βαρύ κυρίως αυτό που του καταλόγισε ο κ. Βαρουφάκης, ότι «ο Χαρδούβελης δεν διαπραγματεύτηκε με την τρόικα», και ιδού η απάντησή του: «Ο άνθρωπος παίζει θέατρο. Οταν υπογράφεις τη δανειακή σύμβαση, υπογράφεις αυτομάτως και το Μνημόνιο. Δεν το ξέρει ή μήπως παίζει το θέατρο του παραλόγου; Αλλά όλα αυτά που γίνονται σήμερα στο Eurogroup είναι η αρχή. Ο κ. Βαρουφάκης δεν ξέρει ακόμη τι τον περιμένει» και τον προειδοποιεί ότι η τρόικα θα απαιτήσει στο ερχόμενο Eurogroup να περάσει τη δανειακή σύμβαση από τη Βουλή. «Θέλουν υπογραφές, θέλουν νόμο» είπε χαρακτηριστικά.


Τελικά είναι όπως οι άλλοι

Θυμάστε που ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κάλεσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής τους βουλευτές του να παραδώσουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα λέγοντάς τους χαρακτηριστικά «εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους»; Σας πληροφορώ ότι οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με άλλους της ΝΔ και του ΠαΣοΚ) φέρνουν σοβαρότατες αντιρρήσεις για να παραδώσουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα. Ανάμεσά τους και ο Κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος θεωρεί ότι είναι αδιανόητο ένας βουλευτής επαρχίας (όπως είναι) να μην έχει βουλευτικό αυτοκίνητο. Αμ το άλλο; Που οι περισσότεροι βουλευτές αρνούνται να απελευθερώσουν τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που δικαιούνται φέρνοντας σε απόγνωση τον αρμόδιο υπουργό Ι. Πανούση; Τώρα βρήκαν νέα δικαιολογία: αν παραδώσουν τον έναν, ο άλλος που θα μείνει θα εκτελεί 24ωρη βάρδια, πράγμα ανθρωπίνως αδύνατον, όπως λένε. Και άρχισαν τα διαβήματα προς τον κ. Πανούση. Και ξέρετε τι τους απαντά ο υπουργός; «Μην απευθύνεστε σε μένα, απευθυνθείτε στον Πρωθυπουργό, δική του είναι η απόφαση και για τα αυτοκίνητα και για τους αστυνομικούς».
Πού πήγαν οι αστυνομικοί;

Απάντηση στο εύλογο ερώτημα πού βρίσκονται σήμερα οι αστυνομικοί που αποδεσμεύτηκαν από τη φρουρά πολιτικών προσώπων (όσοι τέλος πάντως έχουν αποδεσμευθεί) έδωσε με ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. Οι μισοί εξ αυτών μετατέθηκαν σε υπηρεσίες της… αρεσκείας τους και όχι σε αστυνομικά τμήματα ή τμήματα ασφαλείας. Οι άλλοι μισοί μετατέθηκαν σε διάφορες διευθύνσεις του Νομού Αττικής και κατόπιν αποσπάστηκαν εκ νέου για την προστασία… πολιτικών προσώπων!
«Να αναχαιτίζετε ό,τι μπαίνει»

Σε φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα έγινε, όπως έμαθα, η κλειστή σύσκεψη του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου με τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας. Και τούτο γιατί ο υπουργός αναγνώρισε ότι αυτά τα νέα παιδιά με μισθό 1.200 ευρώ τον μήνα δίνουν καθημερινά τον αγώνα για ελεύθερους ουρανούς στην πατρίδα μας. Τους είπε πως είναι οι καλύτεροι αεροπόροι του κόσμου και ότι όλοι οι Ελληνες είναι υπερήφανοι για αυτούς, «που το πρωί έχετε αποχαιρετήσει με ένα φιλί τα παιδιά σας και δεν γνωρίζετε αν θα τα ξαναδείτε το βράδυ». Και βεβαίως τους έδωσε εντολή «να αναχαιτίζουν ό,τι μπαίνει» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, αν οι Τούρκοι νομίζουν πως με τέτοιου είδους προκλήσεις (όπως αυτή που έγινε με το τουρκικό ΝΟΤΑΜ) «θα μπορέσουν να επιβληθούν στο Αιγαίο, κάνουν λάθος. Θα πρέπει να σεβαστούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και την ελληνική ΑΟΖ». Ετσι εξήγγειλε (πάντα σε κλειστή σύσκεψη) ότι ο καθορισμός της ΑΟΖ δεν μπήκε στο συρτάρι….
Ετοιμη η ΜΟΜΑ

Σε λίγες εβδομάδες αρχίζουν οι πρώτες εργασίες της ΜΟΜΑ, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Αμυνας. Και ξέρετε πώς θα γίνει αυτό; Μαθαίνω ότι θα μετατραπεί σε πρώτη φάση μια μονάδα του Μηχανικού που βρίσκεται στο Λουτράκι σε ΜΟΜΑ και θα αρχίσει αμέσως τα έργα σε νησιά. Το ερώτημα είναι πού θα βρεθούν τα μηχανήματα. Και σε αυτό ο κ. Καμμένος δίνει απάντηση. Από τον ΟΔΔΥ, από ιδιώτες, από εργολάβους («πήραν τόσα χρήματα αυτά τα χρόνια από τα έργα, ας δώσουν και κάτι» λέει χαρακτηριστικά), αλλά και από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού. Πώς θα γίνει αυτό; Εχει πληροφορίες ότι βαριά μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί στο Ιράκ είναι διαθέσιμα.

Τα προϊόντα της… ευχαρίστησης

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης σε ειδική ημερίδα του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στο Μουσείο της Ακρόπολης ανέλυσε τη σημασία της έρευνας και της τεχνολογίας για τον πρωτογενή τομέα και αναφερόμενος στα προϊόντα που ζητεί η παγκόσμια αγορά επεσήμανε ότι υπάρχει ζήτηση για παραγωγή προϊόντων που σχετίζονται με την ευχαρίστηση όπως π.χ. ο καπνός, αλλά και για κάποια άλλα προϊόντα, για τα οποία και ο ίδιος αναρωτήθηκε στην ομιλία του: «Πώς να τα χαρακτηρίσω; Μαριχουάνα, όπιο κ.ά.».

Θύμωσε ο… αρχηγός

Την ώρα που οι εισαγγελείς εισηγούνται στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο την αποφυλάκιση των Ν. Μιχαλολιάκου και Χρ. Παππά στις 29 Μαρτίου λόγω παρέλευσης του 18μήνου (όπως ο νόμος ορίζει), ο έγκλειστος στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού αρχηγός της οργάνωσης διαμαρτύρεται. Και ξέρετε γιατί; Επειδή επιβλήθηκαν σε αυτούς περιοριστικοί όροι, δηλαδή κατ’ οίκον περιορισμός, απαγόρευση να ομιλούν δημοσίως και βεβαίως καταβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ. Λένε μάλιστα ότι τους επιβλήθηκαν οι περιορισμοί αυτοί επειδή «το διεφθαρμένο καθεστώς φοβάται τη Χρυσή Αυγή». Τι να πεις;

Μια πουλάδα για την Δούρου

Της πήρε το ειδικό αντιανεμικό μπουφάν των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο δεξιό μέρος του έγραψε το όνομά της: «Ρένα Δούρου Περιφερειάρχης». Την έβαλε σε ελικόπτερο για να μία επίσκεψη στα νησιά (για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων της), αλλά της έβαλε και την… πουλάδα στο μπουφάν, τιμής ένεκεν. Την πουλάδα την φορούν μόνον οι ιπτάμενοι και κανείς άλλος. Αλλά ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος ήταν large με την περιφερειάρχη. Και στο τέλος, όπως έμαθα, της δώρισε και το μπουφάν (αυτό με την πουλάδα).

HeliosPlus