Δεκαπέντε χρόνια Θεατρικά Βραβεία Δημήτρης Χορν κλείνουν εφέτος. Και στις 9 Μαρτίου ο σταυρός του ηθοποιού θα περάσει στον λαιμό του 15ου νικητή.
***
Η βραδιά, που θα γίνει, όπως πάντα, στο θέατρο της οδού Αμερικής, θα έχει έναν εορταστικό χαρακτήρα, με τον Μίμη Πλέσσα να πλαισιώνει την εκδήλωση με τις μουσικές και τα τραγούδια του.
***
Καλεσμένοι όλοι οι βραβευμένοι ηθοποιοί –από τον πρώτο, Δημήτρη Ημελλο (2001), ως τον περυσινό, Γιώργο Χρυσοστόμου (2014). Ενδιαμέσως έχουν βραβευθεί: Αργύρης Ξάφης (2002), Χρήστος Λούλης (2003), Κώστας Βασαρδάνης (2004), Νίκος Καρδώνης (2005), Κώστας Γάκης (2006), Γιάννος Περλέγκας (2007), Θανάσης Αλευράς (2008), Μάκης Παπαδημητρίου (2009), Μιχάλης Οικονόμου (2010), Θάνος Τοκάκης (2011), Δημήτρης Λάλος (20012), Χάρης Φραγκούλης (2013).
***
Οι εφετινοί υποψήφιοι θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
***
Αντιθέτως, οι τέσσερις υποψήφιες για το 9ο Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη ανακοινώθηκαν ήδη.
***
Μία από τις Λένα Δροσάκη, Ανθή Ευστρατιάδου, Ηλιάνα Μαυρομάτη και Ελίνα Ρίζου θα φορέσει πάνω της την καρφίτσα της Μελίνας. Η απονομή θα γίνει στις 30 Μαρτίου στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα.
***
Από το 2007 έχουν βραβευθεί οι Ελενα Μαυρίδου, Στεφανία Γουλιώτη, Εύη Σαουλίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρία Κίτσου, Λένα Παπαληγούρα και, πέρυσι, η Γιούλικα Σκαφιδά.
***
Τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει για τις προσεχείς παραγωγές στο Παλλάς.
***
Η σκέψη να ανέβει ένα μιούζικαλ το καλοκαίρι για τους τουρίστες, κατόπιν συνεργασίας των παραγωγών με κρουαζιερόπλοια, δεν απέχει από την πραγματικότητα.
***
Ωστόσο το έργο μπορεί να μην είναι το μιούζικαλ «Γοργόνες και μάγκες» και σίγουρα, όπως διαβεβαιώνει τη στήλη η Ελένη Κούρκουλα των Αθηναϊκών Θεάτρων, «δεν θα είναι ένας τέτοιος θίασος»…
***
Οι συζητήσεις με τους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου είναι ανοιχτές, η συνεργασία του συγγραφικού διδύμου με το Παλλάς δεδομένη, οπότε αναμένεται η λήψη αποφάσεων.
***
Πάντως στα Αθηναϊκά Θέατρα έχουν παραχωρηθεί τα δικαιώματα τόσο του εν λόγω μιούζικαλ όσο και άλλων μουσικών έργων-ταινιών του Γιάννη Δαλιανίδη, όπως επιβεβαιώνουν οι κληρονόμοι του.
***
Διόλου απίθανο λοιπόν ένα θερινό ανέβασμα που θα φέρει έσοδα ώστε, όπως λένε οι ίδιοι οι παραγωγοί, να τους επιτραπεί να διαμορφώσουν ένα χειμερινό ρεπερτόριο υψηλών προδιαγραφών.
***
Μακάρι.
***
Η τελευταία παράσταση.
***
Απόψε, στις επτά, θα παιχθεί στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού – Τσίλλερ «Ο άνθρωπος για όλες τις εποχές», το έργο του Ρόμπερτ Μπολτ που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.
***
Ο Τόμας Μορ του Γιώργου Μιχαλακόπουλου και ο Καρδινάλιος του Γιώργου Μοσχίδη (μαζί στη φωτογραφία) θα υποκλιθούν ενώπιον του κοινού, που τους τελευταίους τρεις μήνες τούς τίμησε με μπόλικο χειροκρότημα. Οι δύο κορυφαίοι ηθοποιοί και στενοί φίλοι –από το 1961 –δίνουν απόψε την derniere τους.
***
Στα επόμενα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ