Ορισμένοι υπουργοί φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι άλλες είναι οι υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις ενός κυβερνητικού στελέχους και άλλες ενός παράγοντα της αντιπολίτευσης. Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες μια ατέλειωτη παρέλαση υπουργών από όλα σχεδόν τα μέσα, κυρίως τα ηλεκτρονικά, όπου με περισσή ευκολία αποφαίνονται επί παντός του επιστητού. Όλοι έχουν άποψη για όλα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις παρενέργειες των δηλώσεων τους. Απορεί κανείς πότε ασχολούνται ουσιαστικά με τα τεράστια προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, αφού επιλέγουν να ξοδεύουν το χρόνο τους στις τηλεοπτικές πασαρέλες.

Είναι παράλογο να μην έχουν ακόμα ορκιστεί ορισμένοι υπουργοί, άλλοι να μην έχουν σαφείς αρμοδιότητες και να επιμένουν να παριστάνουν τους σχολιαστές, αντί να κλειστούν στο γραφείο τους και να αναμετρηθούν με τα προβλήματα. Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι οι δηλώσεις τους περνούν πλέον από πολλαπλά μικροσκόπια, ότι υπολογίζονται και αξιολογούνται με διαφορετικό τρόπο από τους ευρωπαίους, από ότι πρίν. Μια άστοχη δήλωση σήμερα μπορεί να προκαλέσει πολύ περισσότερα προβλήματα στη χώρα, αφού είναι προφανές ότι η αξιοπιστία της κυβέρνησης και των ίδιων κρίνεται συνεχώς.

Αυτή η λογοδιάρροια πρέπει, επιβάλλεται, να σταματήσει αμέσως. Η κοινωνία έχει χορτάσει άλλωστε εδώ και καιρό από επικοινωνιακά και μικροπολιτικά παιγνίδια, που σε μεγάλο βαθμό είναι υπεύθυνα για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Οι πολίτες που ψήφισαν την κυβέρνηση κι αυτοί που παρέχουν σήμερα την εμπιστοσύνη τους, περιμένουν έργα και όχι λόγια. Ο καιρός των εύκολων υποσχέσεων και του ανώδυνου σχολιασμού έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Επιπλέον όλοι στην κυβέρνηση, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο υπουργό, οφείλουν να αντιληφθούν ότι ο χρόνος που έχουν στη διάθεση τους δεν είναι απεριόριστος. Αν τον σπαταλήσουν σε επικοινωνιακές πιρουέτες, πολύ γρήγορα θα αντιληφθούν ότι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν, γιατί τα προβλήματα δεν περιμένουν.

ΤΟ ΒΗΜΑ