Είναι καιρός επιτέλους να τελειώνουμε με το …ανεξάρτητο κράτος του ποδοσφαίρου. Επί χρόνια κυβερνήσεις και παράγοντες παρακολουθούν τα φαινόμενα βίας και διαφθοράς να ενδημούν στα γήπεδα και αρκούνται σε γενικόλογες διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις ότι θα παταχθούν αμείλικτα. Μόνο που μονίμως μένουμε στα λόγια γιατί στην πραγματικότητα φοβούνται να αναμετρηθούν με τους στρατούς που έχουν δημιουργήσει οι κάθε λογής παράγοντες διαχρονικά για να προστατεύουν τα προσωπικά και ομαδικά τους συμφέροντα.

Οι αθλιότητες των τελευταίων ημερών τόσο εντός γηπέδων, όσο και εντός…γραφείων από χουλιγκάνους και μεγαλοπαράγοντες, δεν πρέπει να ξεχαστούν κι αυτή τη φορά. Δεν αρκεί μια προσχηματική – μάλλον – αναβολή των αγώνων για μια εβδομάδα, για να θεραπευτεί η γάγγραινα που κατατρώει το ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκαλο. Δεν μπορεί για μια φορά ακόμα να μείνουμε στη διαχείριση της αρρωστημένης κατάστασης, επειδή βολεύονται οι μεγαλοπαράγοντες που ευδοκιμούν στο χώρο .

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης, έχουν περιγραφεί πολλάκις, έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες και έχουν αποδώσει. Είναι καιρός να εφαρμοστούν και εδώ πλήρως και αποτελεσματικά, χωρίς αστερίσκους και αναβολές. Άλλωστε το κράτος, δηλαδή εμείς, έχουμε πληρώσει κάμποσα εκατομμύρια, για υποδομές που μένουν στα αζήτητα, επειδή τα κυκλώματα που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο, αντιδρούν.
Η κυβέρνηση αυτή, που ήρθε στην εξουσία υποσχόμενη διαφάνεια, αξιοπιστία και πάταξη της διαφθοράς, έχει πεδίο λαμπρόν για να εφαρμόσει, χωρίς κόστος μάλιστα, τις εξαγγελίες της.Το κράτος της ανομίας που επικρατεί στο μαζικό αυτό άθλημα, διώχνοντας τους πραγματικούς φιλάθλους και επιβραβεύοντας τους οπαδούς της βίας πρέπει να τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα. Και να είναι σίγουροι στην κυβέρνηση, ότι αν το πετύχουν, θα έχουν μαζί τους τη συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης.

ΤΟ ΒΗΜΑ