Επειδή στην κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα θέλουν να πουλήσουν τις δύο αλεξίσφαιρες και αλεξίβομβες (μνημονιακές) BMW, το αρμόδιο για τα κρατικά αυτοκίνητα υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί εδώ και δύο εβδομάδες να μάθει ποιος τις αγόρασε, πόσο ακριβώς στοίχισαν, ώστε να τις κοστολογήσει. Προς μεγάλη του έκπληξη ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος (φωτογραφία) διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πουθενά ούτε εντολή για την αγορά τους ούτε τιμολόγια ούτε καμία απόδειξη για την παραλαβή τους. Κατά τον υπουργό οι BMW είναι για το κράτος… αόρατες, δεν υπάρχουν σε κανένα κρατικό έγγραφο. Επειδή πάλι τέτοια πράγματα δεν γίνονται σε ένα σοβαρό κράτος όπως είναι η χώρα μας, οι ελεγκτές έκαναν φύλλο και φτερό όλα τα αρχεία με τα κρατικά αυτοκίνητα και πάλι δεν βρήκαν τίποτε. Υστερα απ’ αυτό συμπεραίνουν ότι τα δύο αυτά πανάκριβα αυτοκίνητα αγοράστηκαν από τα… μυστικά κονδύλια της κυβέρνησης. Ως γνωστόν, στα μυστικά κονδύλια δεν ζητούνται αποδείξεις. Τι είδους μυστικά θα ήταν; Από την άλλη όμως, οι «Μπέμπες» φαίνονται και προκαλούσαν…
Γαβράς: Ο Τσίπρας θα τα καταφέρει


Το όνομά του είχε ακουστεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας, πλην όμως ο Κώστας Γαβράς, ο 82χρονος παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης, δημιουργός του «Ζ», παραμένει προσηλωμένος στο έργο του. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «L’Humanite» αναφέρθηκε στον Αλ. Τσίπρα λέγοντας: «Αρχισε να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του. Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει». Η εκτίμησή του είναι ότι η συντηρητική, όπως τη χαρακτηρίζει, Ευρώπη δεν έχει κανέναν λόγο να αφήσει τον έλληνα πρωθυπουργό να επιτύχει, έστω και μόνο για ιδεολογικούς λόγους.
Αχ βρε παλιομισοφόρια!


Γιατρός γυναικολόγος, με ιατρείο στο Κολωνάκι, εντοπίστηκε από τους λεγόμενους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ και διαπιστώθηκε ότι απέκρυψε από την Εφορία 2 εκατ. ευρώ. Την καταγγελία για τον φοροφυγάδα γιατρό έκανε η πρώην… φίλη του, η οποία θέλησε να τον εκδικηθεί με αυτόν τον τρόπο επειδή επέστρεψε στη σύζυγό του. Δικηγόρος από τα γνωστά ονόματα στον δικηγορικό κύκλο απέκρυψε εισοδήματα 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία εντόπισε το ΣΔΟΕ έπειτα από καταγγελία επίσης της πρώην συντρόφου του. Το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών για φοροφυγάδες (1517) πήρε φωτιά τις τελευταίες ημέρες. Εκείνο που έχει σημασία, όπως βεβαιώνουν και οι οικονομικοί εισαγγελείς, είναι ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης αυξήθηκαν και οι καταγγελίες φοροφυγάδων στο τετραψήφιο αυτό τηλεφωνικό κέντρο. Συνέταιρος «καρφώνει» συνέταιρό του, γείτονας τον γείτονα, αδελφός την αδελφή και πάει λέγοντας. Ολες οι καταγγελίες ελέγχονται σχολαστικά και ήδη δύο που έγιναν από απατημένες… φίλες έβγαλαν λαβράκια.
Οταν δεν πάει στο βουνό ο Μωάμεθ…


Επειδή ήταν αδύνατο να έρθει στην Ελλάδα ο περιβόητος Ερβέ Φαλσιανί για να τον ανακρίνουν για την περίφημη λίστα, οι οικονομικοί εισαγγελείς Π. Αθανασίου, Γαλ. Μπρης και Ι. Δραγάτσης, δεν το άφησαν έτσι. Τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Φαλσιανί δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για τη λίστα του και ότι έχει και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία να δώσει. Επειδή όμως διώκεται από τις ελβετικές Αρχές και θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να συλληφθεί καθ’ οδόν προς την Αθήνα, τι νομίζετε ότι σκέφθηκαν οι εισαγγελείς; Θα στείλουν με κάθε μυστικότητα δύο ελεγκτές-ανακριτές στο Παρίσι για να συναντήσουν τον Φαλσιανί και να τον ανακρίνουν. Θα φέρουν στην Αθήνα νέα στοιχεία και νέα ονόματα, που θα κληθούν να πληρώσουν.
Cutty Sark και «μασάζ»


Για αρκετή ώρα οι Γιάνης Βαρουφάκης και Π. Λαφαζάνης συζητούσαν για τη νέα συμφωνία με το Eurogroup σε μια γωνιά του καφενείου της Βουλής, μακριά από περίεργα ώτα. Ορισμένοι είπαν πως υπήρξε ένα είδος «μασάζ» στον κ. Λαφαζάνη που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα ώστε να άρει όποιες αντιρρήσεις είχε για τις αποκρατικοποιήσεις. Εκείνο που έμαθα είναι ότι η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε λεπτομερώς στον κ. Λαφαζάνη τα θετικά σημεία του λεγόμενου e-mail Βαρουφάκη. Γιατί σας το λέω αυτό; Οι δύο υπουργοί παρήγγειλαν (κάτι έπρεπε να παραγγείλουν από το καφενείο, αφού κάθησαν τόση ώρα)… ουίσκι ό,τι να ‘ναι. Τους σέρβιραν Cutty Sark, ήπιαν μόνο από μία γουλιά και συνέχισαν τη συζήτηση. Οταν ήρθε ο λογαριασμός (ήταν μόνο 9 ευρώ), ο κ. Βαρουφάκης προσφέρθηκε να τον πληρώσει, πλην όμως ο κ. Λαφαζάνης, πιο γρήγορος και γνωρίζοντας καλά τους πάντες και τα πάντα στη Βουλή, δεν τον άφησε.
Η Ζωή στελεχώνει το γραφείο της


Ισως για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση Πρόεδρος της Βουλής δεν στελεχώνει το γραφείο με συγγενικά του πρόσωπα ή με κομματικά στελέχη (όπως επίσης συνέβαινε κατά κόρον στο παρελθόν). Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει «δικούς» της και ζήτησε, όπως έμαθα, από τους υπαλλήλους της Βουλής να εκδηλώσουν –όσοι το επιθυμούν –ενδιαφέρον για να εργαστούν στο γραφείο της. Και κάτι ακόμη: Ενας υπέρμαχος της άποψης της Ζωής ότι η Βουλή πρέπει να λειτουργεί και με τους 300 βουλευτές της είναι ο Γ. Κατρούγκαλος. Αν θέλουμε κάτι διαφορετικό, είπε, τότε να τροποποιήσουμε τον Κανονισμό της Βουλής.

HeliosPlus