από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

Αβραμόπουλος

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Κάποτε ένας πολιτικός διεκδικούσε την αρχηγεία του κόμματός του. Στις διαπραγματεύσεις κάποιος άλλος, εξίσου φιλόδοξος, ζήτησε αντάλλαγμα: να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ήταν τόσο ακραίο το αίτημα ώστε ο συνομιλητής του να αφηγείται τη σκηνή γελώντας δυνατά. Ο πρώτος πέτυχε τον στόχο του. Πέρασε ο καιρός και θυμηθήκαμε την ιστορία με αφορμή τα διάφορα ονόματα που ακούγονται για πιθανούς υποψηφίους.

Ακούγεται λοιπόν το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο γενναιόδωρος, ο ανοιχτοχέρης. Για να καταλάβετε: όταν οι άλλοι υπουργοί έδιναν μια ασπιρίνη, εκείνος χάριζε πέντε. Δεν τα λέμε εμείς αυτά. Τα κατέγραψε ο ΟΟΣΑ. Όταν ανέλαβε το υπουργείο Υγείας το 2006, το κράτος έδινε για φάρμακα 4,8 δισ. ευρώ. Όταν έφυγε από το πόσο το ποσό είχε εκτιναχθεί στα 6,6 δις. ευρώ. Το ίδιο διάστημα οι δαπάνες των νοσοκομείων από τα 6,1 δισ. έφτασαν τα 8,5 δισ.. Εάν δηλαδή και άλλοι υπουργοί είχαν φερθεί ανάλογα η Ελλάδα δεν θα είχε επιστρέψει στη δραχμή αλλά στη λίρα του Μαλάουι.

Στο υπουργείο Άμυνας τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα καθώς οι παραγγελίες των εξοπλιστικών έχουν πίσω τους αμαρτωλές ιστορίες που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη. Εντελώς ενδεικτικά να αναφέρουμε δυο από τις δαπάνες του υπουργείου επί των ημερών Αβραμόπουλου: Από την παραγγελία των είκοσι ελικοπτέρων ΝΗ90, παρελήφθησαν με πολύχρονη καθυστέρηση τα εννέα. Αντί να ενεργοποιηθεί κάποια ρήτρα εναντίον της εταιρείας, δόθηκαν 75,5 εκατομμύρια για την υποστήριξή τους. Την ίδια εποχή αγοράστηκαν προς 9,8 εκατομμύρια επιπλέον ρωσικά αντιαρματικά Kornet, στα οποία είχε αναφερθεί στην κατάθεσή του ο Καντάς, λέγοντας ότι πίσω από τις αγορές υπήρχαν μίζες. 

Ας υποθέσουμε ότι ένας κακός άνθρωπος, ένας φθονερός δικαστικός, αρχίζει έρευνα για τις φαρμακευτικές δαπάνες ή αρχίζει και σκαλίζει περισσότερο τις υποθέσεις με Λιακουνάκους και λοιπούς εμπόρους όπλων. Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας μάρτυρας, κακόπιστος φυσικά, αναφερθεί στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας; Το Σύνταγμα τα προβλέπει όλα:

«O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ευθύνεται οπωσδήποτε για πράξεις που έχει ενεργήσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρά μόνο για έσχατη προδοσία ή παραβίαση, με πρόθεση, του Συντάγματος. Για πράξεις που δεν σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων του η δίωξη αναστέλλεται εωσότου λήξει η προεδρική θητεία».

«H πρόταση για κατηγορία και παραπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε δίκη υποβάλλεται στη Bουλή υπογραμμένη από το ένα τρίτο τουλάχιστον των μελών της και γίνεται αποδεκτή με απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνόλου των μελών της».

Να επιστρέψουμε στους δυο πολιτικούς άνδρες. Ο ένας γελούσε, ο άλλος κανόνιζε μεθοδικά. Ακόμη δεν ξέρουμε ποιος θα γελάσει τελευταίος…Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (26)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Πρώτη φορά αριστερό ξέπλυμα | 12/03/2015 13:48
  Σώθηκαμε τελικά από τον Αβραμόπουλο την τελευταία στιγμή. Αναρωτιέμαι, δεν έχει πολιτική ευθύνη και το κόμμα στο οποίο ανήκει, και το κόμμα που επιχείρησε να τον προτείνει ως ΠτΔ; Επίσης, μήπως θα έπρεπε να υποβληθεί μία μηνυτήρια αναφορά με βάση την έκθεση του ΟΑΣΑ και για τα πεπραγμένα του στην Υγεία;
  Αλέξανδρος
  απάντηση11
   
   
  Εγώ δεν θα ψήφιζα έναν Πρόεδρο που επί της θητείας του πολλαπλασιάστηκε η φαρμακευτική δαπάνη. Το τελευταίο το ξέρουν και οι πέτρες. | 11/03/2015 13:12
  Εγώ δεν θα ψήφιζα έναν Πρόεδρο που επί της θητείας του πολλαπλασιάστηκε η φαρμακευτική δαπάνη. Το τελευταίο το ξέρουν και οι πέτρες.
  Εγώ
  απάντηση42
   
   
  στήριξη στο γίγαντα | 10/03/2015 18:26
  Πω πω, επέπεσαν τα καρακόλια του Αβραμόπουλου και σχολιάζουν ασταμάτητα, μαρία, πέτρος, γιώργος, αποστόλης...
  Μέμος
  απάντηση42
   
   
  προτιμώ δαπάνες για την υγειά παρά για αλλού | 01/02/2015 12:06
  Δεν ξέρω εάν αυξήθηκαν και πόσο οι δαπάνες για την υγεία.. αυτό που ξέρω είναι ότι την περίοδο 2005-2009 ζούσαμε κανονικά, είχαμε περίθαλψη και εμείς και τα παιδιά μας... μακάρι και το ευχόμαστε όλοι ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία..
  maria
  απάντηση620
   
   
  παραπλανιτικό και ψεύτικο το άρθρο... | 31/01/2015 15:05
  δεν πιστεύω τπτ από αυτά που λέει η αρθρογράφος... και τα 2 που αφορούν το αμύνης, ξέρουν όλοι που ασχολούνται ότι αυτά δεν αφορούν την υπουργία Αβραμόπουλου αλλά το 2010... ας μας προτείνει λοιπόν αυτή κάποιον που θεωρεί καλύτερο και θέλει...
  Γιώργος
  απάντηση718
   
   
  ε να μας προτείνεται κάποιον 90 χρονών!! | 31/01/2015 12:35
  ο αβραμό είναι άριστη επιλογή και θα αναβαθμίσει τον θεσμό... πιστεύω με το συναινετικό του προφίλ και την εμπειρία του μόνο προς το καλύτερο μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα με τους Ευρωπαίους εταίρους που για να είμαστε και δίκαιοι από εχθές δεν πάνε καλά..
  Απόστολος
  απάντηση830
   
   
  δεν πιστεύω τίποτα από το άρθρο... | 31/01/2015 11:38
  ποιον προτιμά η κα Κέζα να μας το πει ανοικτά, γιατί οι προθέσεις της με προβληματίζουν...
  Πέτρος
  απάντηση820
   
   
   
  Συμφωνώ με την κριτική σας στον Αβραμόπουλο | 31/01/2015 09:38
  Όμως πρέπει να καταλάβετε ότι μεγαλύτερη σημασία έχει σήμερα η συνοχή της χώρας παρά να τιμωρηθεί η καταστροφική κυβέρνηση Καραμανλή. Η ένωση των Ελλήνων κάτω από ένα κοινό στόχο είναι διαχρονικά η μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση, εξού και έχουμε ονομάσει την κεντρική πλατεία μας ομόνοια. Για να γίνει αυτό σήμερα μετά το εμφυλιακό κλίμα που δημιούργησε η ακροδεξιά του Σαμαρά και τα ΜΜΕ θα πρέπει να γίνουν έμπρακτα βήματα συμβιβασμού από την σημερινή κυβέρνηση που θα είναι αποδεκτά από τους πολίτες. Ο συμβιβασμός αυτός φυσικά θα πρέπει να γίνει μόνο με τους μετριοπαθείς και όχι με τους ακραίους. Αν εσείς έχετε κάποια καλύτερη ιδέα ή έχετε να προτείνετε κάποιο καλύτερο πρόσωπο από την κεντροδεξιά
  Χρήστος, Αθήνα
  απάντηση1211
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  παρουσιαση | 30/01/2015 21:01
  Ο κ. Αβραμοπυλος διαθετει αξιοπιστη παρουσιαση και αυτος ειναι ο λογος που τον χρησιμοποιησανε οι διεφθαρμενοι πολιτικοι. Τον βαλανε μπροστατη με την αθωα του εμφανηση για να κριψουν πισω απ'αυτην την διεφθαρμενη τους συμπεριφορα. Ευτυχως που ο κ. Τσιπρας εχει διορατικοτητα και εξεταζει τα παντα. Πιστευω πως η κ. Μπακογιαννη ειναι μια πιο καλη επιλογη.
  πρωτοπορος
  απάντηση421
   
   
  Ειναι Βλάχος με Τσουλούφη !!!ακαπνιστος,;! | 30/01/2015 20:39
  Εαν μας βοηθούσε και στον αγώνα κατα την Νικοτίνης ...θα ηταν ευχής έργο ..!!!;!;!
  Christos
  απάντηση71
   
   
   
  μυρίζομαι χείρα στ δήμα.. | 30/01/2015 19:55
  για τα εμβόλια δεν το γνωρίζω οπότε και δεν μπορώ να πάρω θέση, επειδή όμως είμαι 35 χρόνια στο στρατό.. τα λεγόμενα της κα Κέζας δεν στέκουν.. τα NH90 είναι από το 2010 και τα Kornet ήταν κατόπιν εισηγήσεως του ΓΕΣ.. δεν είχε καμία ανάμειξη ο Αβραμόπουλος,.. παραξενεύτηκα λοιπόν και θυμήθηκα πως από κάπου αλλού την είχα ξαναδεί.. είναι φίλη και παλιά συνεργάτιδα του Δήμα... έτσι εξηγούνται όλα..
  Σταύρος Μεγ.
  απάντηση108
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Φαγωθήκατε | 30/01/2015 16:22
  Φαγωθήκατε με τον αβραμόπουλο, μήπως ξέρετε κανέναν καλύτερο που εγώ δεν ξέρω?
  Ελένη
  απάντηση1539
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  πιθανόν να κάνω λάθος | 30/01/2015 15:05
  Μετά από μεγάλη μάχη (κατά τα λεγόμενα των πρώην κυβερνώντων) η χώρα πήρε ένα χαρτοφυλάκιο του τομέα μετανάστευσης που την αφορά άμεσα, γιατί κακά τα ψέματα διαφορετικά προσεγγίζουν το θέμα οι βόρειο Ευρωπαίοι και διαφορετικά οι νότιοι που έχουν και το πρόβλημα. Ξαφνικά τι βλέπουμε μετά 2 μόλις μήνες η χώρα ανακαλεί τον επίτροπο να τον κάνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν πιστεύει ο ίδιος ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα απο το νέο του πόστο, ας αναλάβει να υπογράφει νομοσχέδια και να παρίσταται στις παρελάσεις, αυτό θα το κρίνει η ιστορία. Το θέμα είναι τι εικόνα δίνουμε εκεί έξω και με ποιό κύρος θα μετέχουμε στα κέντρα κατανομής ρόλων της ΕΕ. Εκτός αν δε μας ενδιαφέρει.
  Γρηνιάρης
  απάντηση502
   
   
  Η άλλη λύση | 30/01/2015 15:03
  Εγώ θάλεγα αν ο Τσίπρας θέλει να τινάξει την μπάνκα στον αέρα,αν βέβαια δέχεται, να προτείνει για το θεσμό ΠτΔ την Αλέκα Παπαρήγα. Τουλάχιστον τα λεφτά από το μισθό της Προεδρίας δεν θα πάνε Ελβετία αλλά το πιο πιθανό σε φτωχούς ή σε Ιδρύματα. Επίσης πιστεύω πως έτσι θα γεφυρώσει το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ ΚΚΕ και λοιπών πολιτικών δυνάμεων κάτι που αυτή τη στιγμή χρειάζεται η χώρα.
  παρατηρητής
  απάντηση1613
   
   
   
  Ο Απόλυτος Κος Τίποτα | 30/01/2015 14:37
  πολύ ωραία και σωστά όλα αυτά και σίγουρα δεν έχω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια για τον Αβραμόπουλο, που δεν έχει δείξει και κανένα φοβερό πολιτικό ανάστημα για να δικαιούται το ύπατο αξίωμα της χώρας. Είναι όμως ένα βολικό τίποτα: μια μουτσούνα που γουστάρει τα κουστούμια και τις φωτογραφίες και που στην προκειμένη περίπτωση θα αφήσει την κυβέρνηση στην ησυχία της. Απ'αυτή την άποψη δεν είναι κι άσχημα...
  EvangeloSKG
  απάντηση315
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Φυσικα | 30/01/2015 13:35
  Κυρια Κεζα, μιλαμε για υπουργους του Καραμανλη και τον ιδιο τον Καραμανλη. Ακομη και για τον Καμμενο. Αντι ολοι αυτοι να ειναι φυλακη, τους εχουμε κορωνα στο κεφαλι μας. Το ξερο μας το κεφαλι. Πότε θα αποδωθουν ευθυνες σε αυτη τη χωρα; Το προβλημα ολονων σημερα φαινεται να ειναι η εξασφαλιση ασυλιας...
  Μαριτσα
  απάντηση426
   
   
   
  τα αντιγριππικά εμβόλια που πετάχθηκαν | 30/01/2015 13:29
  Τα ακριβά αντιγριππικά εμβόλια είχαν παραγγελθεί σε μεγάλες ποσότητες, περισσότερες απ οσες χρειάζονταν για την κάλυψη των αναγκών.Δεν χρησιμοποιήθηκαν διότι οι πολίτες υπακούοντας σε συμβουλές διάφορων ιατρών που τους απέτρεπαν τηλεοπτικώς φοβήθηκαν παρενέργειες απο τον εμβολιασμό και δεν πήγαν.Ετσι,η επιδημία ελαβε τέλος,τα εμβόλια έληξαν και τελικά τα μισά ή κάτι τέτοιο πετάχθηκαν ως αχρηστα,ενώ τα πληρώσαμε. Εξ αυτού,προκλήθηκε σοβαρή ζημία διότι αν είχαν παραγγελθεί λιγότερα δεν θα περίσσευαν τόσα πολλά.Ας μην τον προτείνουν για υποψήφιο στο τέλος-τέλος.Ας βρούν μια υπερκομματική προσωπικότητα γενικότερου κύρους κι αποδοχής.Ο πτΔ δεν χρειάζεται να είναι πολιτικός,νύν ή πρώην.
  είχε κατηγορηθεί η γεν.δ/ντρια του ΠΟΥ
  απάντηση384
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Το Ελληνικό Σύνταγμα | 30/01/2015 13:18
  και το Γερμανικό. Ο πρόεδρος της Γερμανίας Wulf κατηγορήθηκε από τη Δικαιοσύνη, ότι σαν πρωθυπουργός του κρατιδίου ΧΨ είχε δεχθεί δάνειο 300.000 € δια να αγοράσει το σπίτι του με όρους προνομιακούς. Ε, λοιπόν τον "παραιτήσανε" και πήγε στο σπίτι του. Αυτά κάνουν οι κουτόφραγκοι.
  Αρίστος
  απάντηση652
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Τι τα σκαλίζετε τωρα? | 30/01/2015 13:13
  Αγαπητή κα Κεζα τι σκαλιζετε τωρα. Πάντως η υπόθεση με τα εμβόλια που ειναι ληγμένα σε αποθήκες εχει προχωρήσει. Το θέμα ειναι αν θαυτει ή θα βγει προς τα έξω με ανάλογες κλήσεις του εισαγγελέα. Για εκατομμύρια μιλάμε....και μετά κάποιοι ανοίγουν το στόμα σαν χαχες και απορούν γιατι βγήκε ο Τσιπρας
  panos
  απάντηση573
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων