Η βιασύνη και η ευκολία δεν αποτελούσαν ποτέ προσόν στην πολιτική. Κι αυτό φαίνεται ότι δεν το έχουν αντιληφθεί ορισμένοι από τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης, που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν βρίσκονται πλέον στην αντιπολίτευση,αλλά διαχειρίζονται την εξουσία. Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι δηλώσεις και οι εξαγγελίες τους έχουν πλέον άλλο ειδικό βάρος και αξιολογούνται πολύ περισσότερο από ότι πριν.
Έσπευσαν λοιπόν διάφοροι να αρχίσουν τις εξαγγελίες, πριν προλάβουν να καθίσουν στην υπουργική καρέκλα και πριν καν αναγνωσθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που προφανώς θα αποτελούν το δεσμευτικό πλαίσιο στο οποίο οφείλουν να κινούνται.Με προφανή συνέπεια να δημιουργήσουν εστίες αναταραχής που περισσότερα προβλήματα δημιούργησαν από αυτά που πήγαν υποτίθεται να επιλύσουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα της παιδείας. Ενώ ο αρμόδιος υπουργός έσπευσε με σοβαρότητα να μιλήσει για αλλαγές που θα προκύψουν μετά από μακρύ και εξαντλητικό διάλογο, ο αναπληρωτής του έσπευσε να αρχίσει την κατεδάφιση μιας σειράς μέτρων με το καλημέρα. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ούτε τη σπουδαιότητα του θέματος, ούτε την αναστάτωση που προκαλεί σε χιλιάδες οικογένειες που ξαφνικά βλέπουν τον προγραμματισμό των παιδιών τους, να ακυρώνεται.

Οι νέοι υπουργοί οφείλουν να αντιληφθούν το συντομότερο, ότι λίγη περισσότερη αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα, όχι μόνο δεν θα έβλαπτε την κυβέρνηση, αλλά θα τη βοηθούσε να διαχειριστεί με περισσότερη ωριμότητα και αποτελεσματικότητα τις όποιες αλλαγές πολιτικής θέλει να επιβάλλει. Γιατί αυτή η πολυγλωσσία και η βιασύνη να αποδείξουν εδώ και τώρα ότι διαφέρουν από τους προηγούμενους, μπορεί πολύ γρήγορα να αποδειχθεί μπούμεραγκ.Ας συντονιστούν λοιπόν όσο είναι καιρός και ας σκέφτονται δεύτερη φορά πριν μιλήσουν.

ΤΟ ΒΗΜΑ