Είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη και ιστορική.

Κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς για πρώτη φορά κερδίζει,για πρώτη φορά, από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους, κατακτά την εξουσία και θα έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει την Ελλάδα.
Ανεκπλήρωτοι πόθοι δεκαετιών ικανοποιήθηκαν για γενιές και γενιές συμπολιτών μας, στρατευμένων στην υπόθεση της Αριστεράς.
Χωρίς αμφιβολία, η επιλογή του ελληνικού λαού, δεδομένων των ιστορικών βαρών και εμπειριών, είναι μοναδική και για πολλούς ξεχωριστή.
Για να συμβεί έπεσαν φράχτες κομματικοί, έσπασαν φράγματα ιδεολογικά,ξεπεράσθηκαν βάρη και αντιθέσεις οικογενειακές.
Και όλα αυτά βεβαίως εξελίχθηκαν υπό το βάρος μιας οικονομικής κρίσης χωρίς προηγούμενο, η οποία αποδιάρθρωσε τα κόμματα εξουσίας, απαξίωσε τις ηγεσίες τους και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την επέλαση του κ. Τσίπρα.
Η επίδραση της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί.
Με βεβαιότητα ωστόσο μπορεί να πει κανείς ότι η εκλογική νίκη του κ.Τσίπρα αλλάζει τη βάση της ελληνικής πολιτικής
Το κόμμα του αναγνωρίζεται ως εστία αμφισβήτησης της δομής όχι μόνο του εγχώριου οικονομικού συστήματος, αλλά και της κυρίαρχης αντίληψης που επικρατεί στην Ευρώπη. Και ως τέτοιο αναγνωρίζεται διεθνώς, γι’ αυτό και προκαλεί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.
Όπως και να έχει, η επικράτηση του κ.Τσίπρα θα προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Πολύ περισσότερο αν καταφέρει και επιτύχει μια συμφωνία με τους ευρωπαίους ηγέτες.
Στην περίπτωση αυτή θα ηγεμονεύσει στην κυριολεξία. Κανένα κόμμα και καμία ηγεσία δεν μπορεί να αδιαφορήσει και να μην οδηγηθεί σε αναζητήσεις και αναπροσαρμογές.
Επιπλέον, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο κ.Τσίπρας είναι μόλις 40 ετών, ο νεότερος πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Χωρίς αμφιβολία θα εμπλέξει και νεότερους απ’ αυτόν στον πολιτικό στίβο,όπως διεφάνη και από την έκκληση που απηύθυνε σε νέους επιστήμονες να μετοικήσουν στη χώρα.
Πέραν των άλλων το αίτημα ανανέωσης θα κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή της χώρας.
Χωρίς αμφιβολία εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή. Μένει να αποδειχθεί αν θα είναι και αποδοτική για τη χώρα και τους πολίτες της.