Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση μπορεί να αποδειχθεί η κρισιμότερη της μεταπολεμικής περιόδου καθώς πάθη και μίση των άκρων και ο λαϊκισμός μπορεί να οδηγήσουν την ούτως ή άλλως παραπαίουσα χώρα σε μια νέα Μικρασιατική Καταστροφή. Οχι μόνο οικονομική, αλλά και εθνική. Γιατί ενώ η Βουλή που θα προκύψει θα περιλαμβάνει όλα τα φαιδρά νούμερα που ανέδειξε η προηγούμενη, αλλά και τα πιο ακραία στοιχεία σε ανεμπόδιστη πια αποχαλίνωση, η Τουρκία καραδοκεί για να επωφεληθεί. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν πρόθυμοι σύμμαχοι σωτήρες για να μας συμπαρασταθούν. Πολύ περισσότερο όταν ο Ερντογάν ανεπίσημα συμπαρίσταται και βοηθά στην επικράτηση των τζιχαντιστών με την προσδοκία να είναι τελικά κερδισμένος ως ο ειρηνόφιλος ηγέτης μιας νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας.
«Εχουμε πόλεμο» διακήρυξε ο Φρανσουά Ολάντ μετά την επίθεση στην καρδιά της Γαλλίας από το ξαναζωντανεμένο ξίφος του Μωάμεθ. Αν το εννοεί ο γάλλος πρόεδρος και όχι για να καθησυχάσει τους ξαφνικά πανικόβλητους Ευρωπαίους, τότε θα πρέπει να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να είναι νικηφόρος όταν η μία πλευρά βομβαρδίζει, σφάζει, βιάζει, ενώ η άλλη, παράλυτη από τις αξίες του Διαφωτισμού, απορρίπτει τα αντίποινα και υπερασπίζεται την ελευθερία του επιτιθέμενου να διακηρύσσει το δικαίωμα του μουσουλμάνου να εξοντώνει τους άπιστους όπως προβλέπει το Κοράνι.
Ακριβώς έτσι και ο δολοφόνος Ξηρός και οι «Πυρήνες της Φωτιάς» σκοτώνουν, ληστεύουν και απειλούν την έμφοβη ελληνική κοινωνία εκ του ασφαλούς, απέναντι σε ένα κράτος δικαίου που έχει αυτοαφοπλισθεί επιτρέποντας στον αμετανόητο Χριστόδουλο να μπαινοβγαίνει στις φυλακές και να διακηρύσσει: «Εγώ θα συνεχίσω». Με την ίδια προπέτεια δρουν και οι τζιχαντιστές καθώς μάλιστα ο θάνατος πιστεύουν ακράδαντα ότι τους εξασφαλίζει μια καλή θέση στον Παράδεισο, όπως υπόσχεται ο Μωάμεθ.
Ο Ι. Πρετεντέρης συμπύκνωσε στα «Νέα» το πρόβλημα: «Εδώ και πενήντα χρόνια ο ισλαμικός φονταμενταλισμός έχει αιματοκυλήσει ολόκληρο τον πλανήτη σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην εποχή της Μεδίνας. Με αυτούς ο πόλεμος είναι προφανώς αυτονόητος και αναμφισβήτητα αμείλικτος. Είναι οι ίδιοι που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο, που δεν έχουν να παραθέσουν ούτε ένα ελαφρυντικό. Στην περίπτωσή τους κάθε κατευνασμός αποδεικνύεται το ίδιο ηττοπαθής και καταστροφικός με τον κατευνασμό του Χίτλερ στο Μόναχο». Η απάντηση που έδωσε σύσσωμη η Ευρώπη ήταν: «Να συνεχίσει ο Τσαρλί ελεύθερα να γελοιογραφεί τον Μωάμεθ». Εως ότου οι έντρομοι πολίτες συμπαραταχθούν με τους μαχητές κατά του εξισλαμισμού και καταλήξουμε σε ένα νέο ολοκαύτωμα με θύματα ακόμα και τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους, σε μιαν ακόμα αναμέτρηση: ‘Η εμείς ή εσείς.
Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα, όπου ουδέποτε έγινε έστω και μια απλή εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των τρομοκρατών, έχομε ενθουσιωδώς προσχωρήσει στη σαγήνη του «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», στέγνωσαν τα δημόσια ταμεία και οι τράπεζες από ρευστά και αν η νέα Κυβέρνηση είναι του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η αδυναμία πληρωμών θα αρχίσει ουσιαστικά από τις 26 Ιανουαρίου. Και ματαίως θα ζητεί η Ραχήλ Μακρή από τον Χολαργό να τυπώσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ