Αυτονόητα
Ο ΣΕΒ με επιστολή του προέδρου του κ. Θεόδωρου Φέσσα προς τη ΔΕΗ στηλιτεύει την πρωτοβουλία του διοικητικού της συμβουλίου να μεταφέρει τις αποφάσεις για την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης στη γενική συνέλευση των μετόχων, δηλαδή το κράτος.
***
Ο ΣΕΒ καλεί τη διοίκηση της επιχείρησης και τον πρόεδρό της κ. Αρθούρο Ζερβό να μη δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στις βιομηχανίες και υποστηρίζει πως τα νέα τιμολόγια θα πρέπει να ενσωματώνουν τις ελαφρύνσεις του κόστους που απολαμβάνει η ίδια η ΔEΗ από ρυθμιστικές παρεμβάσεις που μεσολάβησαν (ΑΔΙ κ.τ.λ.) και τη δραστική μείωση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Επισημαίνει επίσης ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το καταναλωτικό προφίλ του κάθε πελάτη. Τα αυτονόητα, δηλαδή, αλλά στου κουφού την πόρτα…

Τηλεφώνημα
Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η δύσκολη πολιτικά σχέση του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Οσο πλησιάζει η ώρα του… αποχωρισμού έρχονται στο φως λεπτομέρειες, περιστατικά και… «γαλλικά» που σφράγισαν το αταίριαστο, όπως αποδείχθηκε, δίδυμο.
***
Οπως πληροφορείται η στήλη, ο κ. Χαρδούβελης χρειάστηκε λίγες ημέρες για να μάθει να αντιδρά στα τηλεφωνήματα του Πρωθυπουργού. Ο υπουργός κατάλαβε σύντομα πως το πρώτο τηλεφώνημα που ήταν σε έντονο ύφος, όπως π.χ. «πάρε τον Κοστέλο (σ.σ.: τον εκπρόσωπο της Κομισιόν) και πες του…», ακολουθούσε δεύτερο, συνήθως έπειτα από δέκα λεπτά, που ήταν η ώριμη και κατασταλαγμένη εκδοχή, που έλεγε «άσ’ το, άσ’ το λίγο, να δούμε…». Κάπως έτσι ο κ. Χαρδούβελης έμαθε να αγνοεί το πρώτο τηλεφώνημα.

Ανοιχτά
Ανοιχτό όλο το 2015 θα παραμείνει το ξενοδοχειακό συγκρότημα του «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη. Η απόφαση ελήφθη καθώς αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) της έκτασης ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η έκδοση προεδρικού διατάγματος, προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP.
***
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ροή κρατήσεων κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα για το καλοκαίρι, με το εισερχόμενο ρεύμα τον Ιανουάριο να είναι στα ίδια επίπεδα με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη συνεδριακή αγορά. «Κλειδί» ωστόσο για την ομαλή εξέλιξη της θερινής περιόδου είναι ένα σταθερό περιβάλλον μετά τις εκλογές.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ