Η «Φλαντρώ» ακυρώθηκε. Η παράσταση με το έργο του Παντελή Χορν που παίχτηκε πέρυσι με επιτυχία στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου δεν θα επαναληφθεί τον προσεχή Μάρτιο, όπως είχε προγραμματιστεί.
***
Λίγο προτού ξεκινήσουν οι πρόβες οι συντελεστές πληροφορήθηκαν την αλλαγή πλεύσης της πρώτης σκηνής της χώρας.
***
Τι κι αν η Λυδία Κονιόρδου που το σκηνοθετεί και παίζει μαζί με τους υπόλοιπους ηθοποιούς είχαν υπολογίσει ότι εφέτος θα έχουν δουλειά; Τι κι αν είχαν ενδεχομένως αρνηθεί άλλες συνεργασίες;
***
Καθώς δεν είχαν υπογραφεί συμβόλαια –κάτι που το Εθνικό δεν συνηθίζει να κάνει εγκαίρως -, κανείς δεν θα πληρωθεί.
***
Ο αναπληρωτής Αντώνης Κούφαλης, που ανέλαβε τις επαφές και ενημέρωσε για την ακύρωση, πρότεινε σε ορισμένους εκ του θιάσου συνεργασία με άλλες εφετινές παραγωγές του Εθνικού. Επικαλέστηκε –τι άλλο; –λόγους οικονομικούς.
***
Το ίδιο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης, ο οποίος από την πλευρά του ωστόσο μίλησε για αναβολή με στόχο να συμπεριλάβει τη «Φλαντρώ» στο ρεπερτόριο της σεζόν 2015-2016. Χωρίς βέβαια να είναι σαφές αν οι ηθοποιοί είναι διαθέσιμοι και φυσικά χωρίς να υπογραφούν συμβόλαια.
***
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το «Paradise» του Τενεσί Γουίλιαμς που επρόκειτο να παιχθεί στο Μικρό Rex.
***
Δύσκολοι καιροί και ακόμη πιο δύσκολο πράγμα η συνέπεια και ο σεβασμός στη δουλειά του άλλου.
***
Για το καλοκαίρι πάντως το Εθνικό είναι έτοιμο: «Τρωάδες» του Ευριπίδη από τον Σωτήρη Χατζάκη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τη Μαρία Κίτσου και τον Νίκο Ψαρρά και «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου (η συνεργασία είχε ανακοινωθεί από το περασμένο καλοκαίρι), με τον ίδιο και τους Μάκη Παπαδημητρίου, Πάνο Βλάχο και Λαέρτη Μαλκότση.
***
Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, στην πρώτη σκηνή, μια που θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Δημήτρη Λιγνάδη στον «Ριχάρδο Γ’» του Σαίξπηρ.
***
Το έργο θα σκηνοθετήσει επιστρέφοντας στο Εθνικό ο Γιάννης Χουβαρδάς.
***
«ΑΩ». Eξι τελευταίες παραστάσεις για το «ΑΩ» του Αργύρη Πανταζάρα (φωτογραφία) που βασίζεται στον «Ακατονόμαστο» του Μπέκετ: ένα ενδιαφέρον θέαμα για να ανακαλύψουμε τα πράγματα από την αρχή.
***
Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, για τρία ακόμη Δευτερότριτα ως τις 3 Φεβρουαρίου.
***
Ο Αργύρης Πανταζάρας ανήκει κι αυτός στη «χρυσή γενιά» των αποφοίτων της σχολής του Εμπρός –του Τάσου Μπαντή, του Δημήτρη Καταλειφού και της Ράνιας Οικονομίδου.
***
Δύο φουρνιές ηθοποιών βγήκαν από τη σχολή αυτή, μια και ο βίος της ήταν σύντομος αλλά εξαιρετικά πλούσιος. Ανάμεσά τους ο Νίκος Κουρής, η Αγγελική Παπαθεμελή, ο Κώστας Βασαρδάνης, η Αγγελική Παπούλια, ο Αγης Εμμανουήλ, ο Δημήτρης Ξανθόπουλος και πόσοι ακόμη…
***
Καλή ψήφο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ