Πέντε και σήμερα μείνανε ως τις εκλογές και η στήλη ανήκει στους αναγνώστες. Μηνύματα με άποψη, οργή, ειρωνεία καιχιούμορ, που εστάλησαν κατάτην προεκλογική περίοδο. Πάρτε μια γεύση:

Ο χιουμορίστας: «Δεν ξέρω τι λέτε εσείς. Εγώ πάντως περιμένω πως και πως την 26η Ιανουαρίου …..θα σταματήσω να πληρώνω ΕΝΦΙΑ και φόρους…θα μου χαρίσουν το δάνειο για το σπίτι μου ….θα τελειώσουν τα μνημόνια και οι τρόικες ….θα κοπούν μαχαίρι οι απεργίες…θα πάψουν οι αναρχικοί να σπάνε καταστήματα…δεν θα πληρώνω διόδια…θα αυξηθεί ο μισθός μου…θα επανέλθει η σύνταξη του πατέρα μου στα επίπεδα του 2008…η αδερφή μου θα γυρίσει στο δημόσιο και θα κάθεται όλη μέρα…όχι όπως τώρα που πρέπει να δουλέψει… …λεφτά θα υπάρχουν, απ αυτά τα 100 δισ ευρώ που θα κόψουν όλο και κάτι θα μείνει και για μένα … ..μπράβο..μπράβο..μπράβο Συριζα..μπράβο κ.Τσίπρα…μπράβο κ.Λαφαζάνη… ε ρε τι ζωή χαρισάμενη μας περιμένει…»
Ο φιλόσοφος: «Οι απελπισμένοι θεωρούν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα και ζητούν να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Σύντομα θα αντιληφθούν ότι το γάλα της τους κρατάει κι αυτούς τόσο καιρό στη ζωή…»
Ο σοβαρός : Ζητάτε ρεαλισμό; Ρεαλιστικά μιλώντας λοιπόν, η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Η ΝΔ ήταν 2 χρόνια κυβέρνηση. Τι έκανε; Μεταρρύθμισε το κράτος; Αν το να κόβω χρήματα και να απολύω υπαλλήλους, να κλείνω υπηρεσίες και να καταστρέφω υγεία – παιδεία, αποτελεί μεταρρύθμιση, τότε βάλτε με και εμένα πρωθυπουργό. Μεταρρύθμιση σημαίνει να μπορώ με λιγότερους πόρους να παρέχω τα ίδια και περισσότερα. Και θα μπορούσε να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τα περιθώρια βελτίωσης του δημόσιου τομέα. Βλέποντας την σημερινή κατάσταση, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν. Πασαλείμματα έγιναν που απέτυχαν παταγωδώς και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Το αποτέλεσμα βλέπετε δεν διαψεύδεται.
Ο σκηνοθέτης: «Σκηνή από την επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ : Νεκρική σιγή στην αίθουσα. Ο ελληνικός λαός έχει μιλήσει προκαλώντας σεισμό στα θεμέλια της Ευρώπης, δάκρυα ελπίδας στους ηγέτες του νότου και ρίγη τρόμου στο βορρά. Ο Αλέξης χτυπά το χέρι στο τραπέζι και υπαγορεύει τους όρους του : «Θα μας κουρέψετε ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Το υπόλοιπο θα πληρωθεί ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, όταν αποφασίσουμε ΕΜΕΙΣ». Κανένας δεν τολμά να πάρει το λόγο. Από το βάθος της αίθουσας ακούγεται μια γυναικεία φωνή να ψελλίζει στα γερμανικά : «Μήπως γίνεται να σας μειώσουμε το επιτόκιο, και να αυξήσουμε τη διάρκεια των …». Ο κεραυνός του Αλέξη πέφτει πάνω στη δύστυχη, πριν ολοκληρώσει τη φράση της. «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ!»».
Ο δίκαιος : «Είδατε πόσο μας κακοφαίνεται να παραδεχθούμε ότι όλοι βάλαμε το χεράκι μας για να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε; Είδατε πόσο δύσκολο είναι να αποδεχθούμε ότι οι ευθύνες είναι καθολικές; Και τι κάνουμε σήμερα; Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε θεατές στο ίδιο θέατρο του παραλόγου.

Συνεργοί σε ένα κατά συρροή έγκλημα σε βάρος της οικονομίας. Γιατί είμαστε ένας κακομαθημένος λαός, που θέλει να ζει καλύτερα από όσο δικαιούται με βάση το προϊόν που παράγει. Υπήρξαμε η πλέον ευνοημένη χώρα του κόσμου από το σχέδιο Μάρσαλ. Ενισχυθήκαμε(και ενισχυόμαστε) με τεράστιες χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων της ΕΕ. Λάβαμε το μεγαλύτερο δάνειο στην παγκόσμια ιστορία. Τύχαμε του μεγαλύτερος κουρέματος που έγινε ποτέ. Και ως καλομαθημένα παιδιά, που έχουμε μάθει να ζούμε με τα λεφτά που συνεχώς τσοντάρουν οι άλλοι, απαιτούμε (και κάποιοι μάλιστα απαιτούν εκβιαστικά) να συνεχίσουμε (ως περιούσιος λαός που είμαστε) να «τα παίρνουμε». »

O φιλο τσιπρικός : Όλες οι «μεταρρυθμίσεις» ήταν επ’ ωφελεία των πλουσίων και σε βάρος της αστικής τάξης. Αυτή η ασυμμετρία στις «μεταρρυθμίσεις» ήταν το λάβαρο του Σαμαρά υπέρ του οποίου μας κόπτεσαι. Και είναι «μεταρρυθμίσεις» που πραγματοποιήθηκαν από τα δυο κόμματα που ευθύνονται για την χρεοκοπία και την καταστροφή μας. Είναι προφανές πως επιθυμείς τη συνέχιση αυτής της ασυμμετρίας, όμως αυτό δεν μπορεί πια να γίνει. Και ασφαλώς, είναι καιρός να δεις τα πράγματα… ρεαλιστικά
Ο είρων: Τρομερή ανάλυση! Οι Ευρωπαίοι που φωνάζουν πως η Γερμανία πρέπει να αυξήσει τους μισθούς και να αποδυναμώσει το ευρώ προφανώς δεν σας έχουν διαβάσει. Αν σας είχαν διαβάσει θα καταλάβαιναν πως το πρόβλημα είναι ο Τσίπρας, καθώς με την αύξηση των οριζοντίων εσόδων, την εγκατάσταση κουλοχέρηδων, την πώληση παραλιών και ντατσοποίση των δασών η παρούσα κυβέρνηση έχει βάλει την Ελλάδα πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

Οι μόνοι που δεν το έχουν καταλάβει είναι οι τετρακόσιες χιλιάδες Έλληνες νέοι που έφυγαν από τη χώρα, αφήνοντας το βάρος των συντάξεων στους εναπομείναντες. Αν το είχαν καταλάβει θα έμεναν εδώ να διαβάζουν εσάς και να παράγουν ανταγωνιστικό αέρα.

Και ο …διαστημικός : Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι εξωγήινοι θα θελήσουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους ανθρώπους ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε τα σοβαρά προβλήματα μας όπως η πείνα, η φτώχεια και οι ασθένειες. Ωστόσο, αυτό το σενάριο είναι το πιο καλό που μπορεί να συμβεί.

Το πρώτο πλήγμα κατά των εξωγήινων πολιτισμών έγινε από τους ανθρώπους, μετά τις αποστολές Apollo όταν και οι στρατηγοί των ΗΠΑ βομβάρδισαν με τακτικά πυρηνικά, κτιριακές εγκαταστάσεις στην Σελήνη που περιγράφει και ο ίδιος ο Armstrong μετά την προσσελήνωση του. Ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια της Ρωσίας, το RTR πρόβαλε πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ για Αμερικάνους αστροναύτες οι οποίοι φέρεται να ήρθαν σε επαφή με εξωγήινους.​