Υπάρχουν δυο προσεγγίσεις για την πορνεία_ τοποθετήσεις από τις οποίες προκύπτουν πολιτικές προτάσεις και νομοσχέδια. Η πρώτη την αντιμετωπίζει ως παραβίαση των δικαιωμάτων της γυναίκας, ως μέσο διαιώνισης της ανισότητας και προτείνει την ποινική δίωξη του πελάτη. Η δεύτερη υποστηρίζει ότι η γυναίκα έχει δικαίωμα να ελέγχει το σώμα της, ότι είναι μια μορφή εργασίας και θα πρέπει να έχει δικαίωμα, εφόσον το θέλει, να διορίζει «διαχειριστή», δηλαδή μαστροπό.

Μπορούμε να αναλύουμε το ζήτημα επί ώρες_ στα κοινοβούλια της Ευρώπης το συζητούν επί χρόνια. Υπάρχει εντούτοις ένα σημείο όπου η αντιπαράθεση σταματά για τους υγιείς ανθρώπους: στην ηλικία της γυναίκας. Δεν αρκεί η συναίνεση, δεν αρκεί το επιχείρημα ότι βιοπορίζεται από το σώμα της. Πρέπει να είναι ενήλικη. Βεβαίως η ανωμαλία είναι πανταχού παρούσα. Η πιο πρόσφατη εκδήλωση των αηδιαστικών ορέξεων έγινε πριν λίγες μέρες στην Κολομβία.

Στην πόλη Μπαρμπόσα οργανώθηκαν καλλιστεία με τίτλο «Μις Στρινγκ» και υποψήφιες ηλικίας οκτώ ετών. Τα παιδάκια διαγωνίστηκαν φορώντας προκλητικά μαγιό. Διαγωνίστηκαν με την ενθάρρυνση των γονιών τους, όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος. Υπερασπίστηκε μάλιστα τον θεσμό λέγοντας «Εγώ ποτέ δεν ενθάρρυνα τα κορίτσια σε ακατάλληλες ή χυδαίες στάσεις. Εμείς απλά θέλουμε να προωθήσουμε την άμυνα του οργανισμού, την περιποίηση του σώματος».

Η έκθεση του παιδικού σώματος είναι από μόνη της αποτρόπαια και χυδαία. Δεν πρόκειται όμως για απλό οφθαλμόλουτρο, σε έναν πλανήτη όπου η εκπόρνευση των παιδιών είναι διαδεδομένη. Παγκοσμίως προωθούνται στην πορνεία 1 εκατομμύριο παιδιά ετησίως και υπολογίζεται ότι στη βιομηχανία του σεξ εργάζονται περί τα 10 εκατομμύρια ανήλικα. Ερευνα καταγράφει μάλιστα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας.

Ορισμένοι θα υποβαθμίσουν τη σημασία των καλλιστείων στη Μπαρμπόσα. Για στριγκάκια θα μιλάμε τώρα; Με τον ίδιο τρόπο υποβαθμίζονται όλες οι σχετικές πληροφορίες, ακόμη και όταν αφορούν εγκλήματα που διαπράττονται δίπλα μας.

Αντιγράφουμε ερανιστικά:

«Παράδεισος της παιδοφιλίας με κορίτσια ηλικίας 9 και 12 χρόνων γίνεται το τελευταίο διάστημα η Πάτρα. Πρωταγωνίστριες μικρές Ρουμάνες που πλησιάζουν ηλικιωμένους ζητώντας χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα την ερωτική συνεύρεση. Tο τιμολόγιο ξεκινά από 5 ευρώ αν ο πελάτης δει το στήθος και φτάνει τα 15 σε περίπτωση επαφής».

«Οταν έρθει η νύχτα εδώ, στο Πεδίο του Άρεως, τα πάντα γίνονται. Παιδιά μοιάζουν ενήλικες και εκδίδονται για 5 ευρώ»

«Οπως προέκυψε από την έρευνα, η 39χρονη εξανάγκαζε την ανήλικη να συνευρίσκεται έναντι χρημάτων με τον 73χρονο. Οι σεξουαλικές επαφές έγιναν σε εξοχική κατοικία του συλληφθέντα στην Κατερίνη και σε εγκαταστάσεις επιχείρησής του και καταγράφονταν σε βίντεο».

Αυτές οι ειδήσεις ανασύρονται από τα μικρά, τα ασήμαντα της ειδησεογραφίας. Αξιολογώντας την εκμετάλλευση των παιδιών ως ασήμαντα απλά συμβάλουμε στην συνέχιση του εγκλήματος.