Στον περιορισμένο και πιεστικό προεκλογικό χρόνο, είναι βέβαιο πως θα επικρατήσει η διασπορά του φόβου, για τα χειρότερα από την Νέα Δημοκρατία και η ενίσχυση της οργής, από την αντιπολίτευση. Θα λείπει η αντικειμενική παρουσίαση των προβλημάτων. Θα λείπει η ψύχραιμη συζήτηση για τα αίτια της κρίσης και οι ορθολογικές προτάσεις ,για την επίλυση τους .Θα λείπει η λογική στη ερμηνεία των γεγονότων και στην διαμόρφωση των προτάσεων Συνεπώς θα λείπει και η ελπίδα.

Κάτω από την πίεση δύο κυρίως αρνητικών συναισθημάτων και την διόγκωση τους , για ευνόητους λόγους, από τα ΜΜΕ, οι μετεκλογικές εξελίξεις, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα ,μόνο αισιόδοξες δεν θα είναι.

Ελπίζω το δύο εκλογικά σχήματα , με τα οποία κατέρχονται οι συρρικνωμένες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να μην αποδυθούν σε ένα πόλεμο αλληλοεξοντωσης. Να μην απαξιώσουν ακόμη περισσότερο το πολιτικό μας χώρο. Να μην απογοητεύσουν, ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Αφού δεν μπόρεσαν να δείξουν γενναιότητα και υπευθυνότητα , συμβάλλοντας στην ενότητα ,την ανανέωση και την ανασύνθεση του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας ,ας κρατήσουν ένα επίπεδο αξιοπρέπειας την περίοδο αυτή. Οι εξελίξεις ,για την χώρα και τον πολιτικό μας χώρο ,θα είναι δύσκολες και μετά τις εκλογές . Οι προσπάθειες για την ανόρθωση της χώρας και του πολιτικού μας χώρου, πρέπει να συνεχιστούν.