Οταν ρωτήσεις το μοντέλο, παρουσιάστρια, ηθοποιό (δανείζει τη φωνή της) και ιδιοκτήτρια μικρομεσαίας εποχικής επιχείρησης στις Σπέτσες Νόνη Δούνια τι ήταν αυτό που την ώθησε να «κατέβει» στην πολιτική και μάλιστα να εκτεθεί με τη ΝΔ στην Α’ Πειραιά έχει έτοιμη την απάντησή της: «Είμαι η φωνή της ελληνίδας μαμάς, η φωνή των ανθρώπων με τους οποίους μιλώ καθημερινά». Φαινόταν προετοιμασμένη και για τη δεύτερη ερώτηση, την περίμενε σας λέω. Ρωτήθηκε για τις γυμνές φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητάς της. Χωρίς κανένα κόμπλεξ απαντά: «Δεν μετανιώνω για τίποτα που έχω κάνει στη ζωή μου. Τότε ήμουν 25 χρόνων και ήταν μέρος της δουλειάς μου. Σήμερα είμαι 43 με δύο παιδιά. Σας λέω δεν μετανιώνω, ούτε ντρέπομαι για το παρελθόν μου». Ούτε βεβαίως μετανιώνει για ό,τι είπε κάποτε σχετικά με το… τσιφτετέλι: «Χορεύω τσιφτετέλι πάνω σε τραπέζι μόνον εάν δεν είναι το μαγαζί… χαμηλοτάβανο».
nnn
Η Νόνη Δούνια γνώρισε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά πριν από χρόνια σε μία κοινωνική εκδήλωση. Και όταν την Παρασκευή της τηλεφώνησε και της ευχήθηκε «καλή επιτυχία» ήταν όλο καμάρι, παρά το γεγονός, όπως αναγνωρίζει, ότι στην πολιτική την έβαλε ένας άλλος υποψήφιος της ΝΔ, πρώην υπουργός, ο Κ. Αρβανιτόπουλος. «Πρόκειται για φοβερό κορίτσι» λέει υπερηφάνως ο πρώην υπουργός για την επιλογή του, χωρίς να πολυενδιαφέρεται, με τη φόρα που έχει πάρει το δίμετρο μοντέλο, εάν θα του «φάει» την έδρα στον Πειραιά. Η κυρία Δούνια θεωρεί ότι ο σημερινός πολιτικός λόγος δεν μπορεί να έχει απήχηση στον μέσο άνθρωπο και γι’ αυτό λέει: «Θα κάνω προεκλογική εκστρατεία από πόρτα σε πόρτα, θα επικοινωνώ με τους ανθρώπους, με τους γονείς των συμμαθητών των παιδιών μου στο σχολείο, στον δρόμο, στο γυμναστήριο με άμεσο τρόπο, θα τους μιλάω σαν γονέας προς γονέα…».


Τι ψηφίζει ο Τόλης

Σας αποκαλύπτω έναν σοβαρό λόγο που η Αντζελα Γκερέκου αποσκίρτησε από το ΠαΣοΚ, γύρισε την πλάτη στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου και εντάχθηκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο λόγος είναι η πολιτική συμπεριφορά του… Τόλη Βοσκόπουλου. Το είχε χρόνια το παράπονο η κυρία Γκερέκου ότι ο σύζυγός της ποτέ δεν την ψήφισε. Και ξέρετε γιατί; Σύμφωνα με μία δήλωση που έκανε η κυρία Γκερέκου, όταν ήταν υφυπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, τότε που είχαν δημοσιοποιηθεί κάποιες φορολογικές εκκρεμότητες του κ. Βοσκόπουλου και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση της υφυπουργού: «Ο Τόλης ψηφίζει πάντοτε ΝΔ. Εμένα δεν με ψήφισε ποτέ» δήλωσε. Τώρα όμως θα έχει την ευκαιρία να την ψηφίσει και ο σύζυγός της, φτάνει να έχει εκλογικά δικαιώματα στην Κέρκυρα.
Στον αγώνα και ο Καραμανλής

Την πρώτη του προεκλογική εμφάνιση πρόκειται να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Οχι, μη νομίζετε ότι έχει ενταχθεί στις προεκλογικές ομιλίες που θα κάνουν πρωτοκλασάτα στελέχη ανά την Ελλάδα, αλλά θα εμφανιστεί στις Σέρρες για να στηρίξει τον Κ. Αχ. Καραμανλή. Ηδη ο νεαρός υποψήφιος στις Σέρρες άρχισε πολύ δυναμικά την εκστρατεία του με ένα ισχυρό προεκλογικό σύνθημα, το «Στα δύσκολα, Καραμανλής» και στις εμφανίσεις του φροντίζει πάντοτε να υπάρχει και φωτογραφία του ιδρυτή της ΝΔ: «Εχω γίνει… Βέγγος από το τρέξιμο στις Σέρρες» λέει ο κ. Καραμανλής, που συνεχίζει από χωρίου εις χωρίον τις εμφανίσεις του, με το πλεονέκτημα βεβαίως του ονόματος, αλλά και του γεγονότος ότι δεν ήταν στο παρελθόν βουλευτής και έτσι δεν ψήφισε καμία επώδυνη για την τσέπη των Σερραίων απόφαση.


Ενα ψηφοδέλτιο… μόνος του

Υπάρχει γκρίνια στη Λακωνία με το ψηφοδέλτιο που παρουσίασε το ΠαΣοΚ στην εκλογική αυτή περιφέρεια. Λένε μάλιστα, μεταξύ αστείου και (πολύ) σοβαρού, ότι «το ψηφοδέλτιο στη Λακωνία δεν είναι του ΠαΣοΚ, αλλά… του Λεωνίδα Γρηγοράκου»! Ο υφυπουργός Υγείας Λεωνίδας Αποστολάκος, μου λένε, έφτιαξε ένα ψηφοδέλτιο στο μέτρα του, αφού έβαλε σε αυτό πολιτικούς του φίλους. Συγκεκριμένα έχει εντάξει στο ψηφοδέλτιο τον Κ. Μαντούβαλο, διευθυντή του γραφείου του, και κάποιος φίλους του. Οχι, δεν πιστεύω, όπως μου είπαν, ότι έβαλε και μακρινούς συγγενείς.


Ο ΓΑΠ πήρε και έναν… Σαμαρά

Η έκπληξη στα ψηφοδέλτια του κόμματος του Γ. Παπανδρέου στη Μαγνησία είναι ένας ηλεκτρολόγος ονόματι Βασ. Σαμαράς. Τον ανακάλυψε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, εντυπωσιάστηκε βεβαίως από το επίθετό του και του πρότεινε να είναι υποψήφιος βουλευτής. Ο κ. Σαμαράς το δέχτηκε αμέσως και έτσι και στον Βόλο παίζει το σύνθημα… «Στα δύσκολα, Σαμαράς», μπορεί να σας αλλάξει ακόμη τα… φώτα.


Ρεκόρ στο Διαδίκτυο

Ξέρετε γιατί καμαρώνουν στο ΠαΣοΚ; Επειδή έσπασαν ένα ρεκόρ. Οταν δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο την επιστολή διαμαρτυρίας του Ευ. Βενιζέλου προς τον Αντ. Σαμαρά, τότε που ανακοινώθηκε η ένταξη της κυρίας Γκερέκου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, είχαν πάνω από 80.000 «χτυπήματα». Την ίδια ώρα μία παρατήρηση της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, επίσης στο Διαδίκτυο, ότι η ΝΔ επέστρεψε στη ρητορική Μπαλτάκου και ποια ήταν η συνεισφορά του ΠαΣοΚ στη συγκυβέρνηση (αντιρατσιστικός νόμος, τροχοπέδη σε αντικοινωνικά μέτρα κ.τ.λ.) πάλι έκανε ρεκόρ. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι στο ΠαΣοΚ φόρεσαν τις παλάσκες, πήραν τα όπλα και είναι έτοιμοι τις τελευταίες 15 ημέρες που απέμειναν ως τις εκλογές να δώσουν τη μάχη. Εναντίον της… ΝΔ, βεβαίως βεβαίως…

Διάβημα για τον Λιβάνη

Η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη μου τηλεφώνησε το βράδυ της Παρασκευής για να μου εκφράσει την δυσαρέσκειά της, καθώς και τη δυσαρέσκεια όλων των συγγενών των θυμάτων της 17Ν επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιλάβει στα ψηφοδέλτιά του τον εκδότη Ηλ. Λιβάνη. Είπε μάλιστα ότι επιβραβεύεται μ΄αυτό τον τρόπο η έκδοση του βιβλίου Δημ. Κουφοντίνα για την 17Ν από τις εκδόσεις Λιβάνη.

O Κώστας Τριαντάφυλλος

O Κώστας Τριαντάφυλλος δεν θα είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές. Το δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωση στην οποία περιέλαβε και τη στήριξη του στο κόμμα Παπανδρέου. Πριν από αυτό, όμως, ξεσκόνισε τα νομικά βιβλία του και παρουσιάστηκε με πρόταση στην Χαρ. Τρικούπη: Να είναι κοινός υποψήφιος και του Βενιζέλου και του Παπανδρέου στην Χίο! Μου λένε ότι νομικά δεν υπάρχει θέμα, πολιτικά όμως είναι πολύ προχωρημένο…

HeliosPlus