Ενα καταστροφικό όπως αποδεικνύεται άρθρο του Συντάγματος, που επιβάλλει διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών αν δεν ψηφισθεί με την αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία των 180 θετικών ψήφων ο εκάστοτε προτεινόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άνοιξε για μιαν ακόμα φορά τον ασκό του Αιόλου στο ξυλάρμενο καράβι της ταλαίπωρης Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν υπάρχει παρόμοια διάταξη που διευκολύνει τέτοιον εκβιασμό σε βάρος του νομίμως κυβερνώντος κόμματος, που διαθέτει πλειοψηφία, έστω των 151 βουλευτών, όπως με βεβαιώνει ο πιο έγκυρος μελετητής των πολιτικών συστημάτων καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος. Σε μια χώρα που κατά το Σύνταγμα κάθε τέσσερα χρόνια διεξάγονται εκλογές και επί τέσσερα χρόνια ζούμε προεκλογική περίοδο, το άρθρο 32 που θεσπίσθηκε για να προκύπτει Πρόεδρος Δημοκρατίας ευρύτερης αποδοχής, μετετράπη σε όπλο εκβιασμού από την εκάστοτε αντιπολίτευση, που χρησιμοποιήθηκε αναισχύντως πρώτα από το ΠαΣοΚ του Γιώργου Παπανδρέου σε βάρος της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και τώρα από τον ηγέτη της σύγχρονης νεοκομμουνιστικής επανάστασης Αλέξη Τσίπρα.
Με το μοιραίο αυτό πολιτικό ατύχημα άνοιξε ο δρόμος που ίσως δεν έχει επιστροφή για μιαν Ελλάδα βαριά τραυματισμένη από τις συνέπειες του ξέφρενου δανεισμού της για αχαλίνωτη κατανάλωση, που ταυτόχρονα άφησε τεράστια ελλείμματα στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν ήταν τα μνημόνια που μας έφεραν την εξαθλίωση αλλά η ασύνετη dolce vita που έφερε τα μνημόνια και τον υπό σκληρούς όρους δανεισμό από την τρόικα. Για να συνειδητοποιηθεί πού είχαμε καταντήσει από τις τρελές παροχές του πελατειακού συστήματος πριν έλθει η σωτήρια τρόικα, αρκεί να αναφερθεί το εξής απίστευτο: το 3,3% των 10.722 νέων συνταξιούχων που έλαβαν κύρια σύνταξη για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, ήταν ηλικίας κάτω των 25 ετών!!! (Καθημερινή 25/12). Πολύ φυσικό αφού το φαύλο ασφαλιστικό μας σύστημα δίνει σύνταξη σε όσους συμπληρώσουν ένσημα τριών ετών. Τέτοιες σκανδαλώδεις διατάξεις αγωνίζονται για να μην αλλάξουν κάποιοι λαϊκιστές των κυβερνώντων κομμάτων, οι συνδικαλιστές παντός χρώματος και τα δήθεν φιλολαϊκά κόμματα της Αριστεράς και της άκρας Δεξιάς.
Με τις πρόωρες εκλογές η ΝΔ απέφυγε να εφαρμόσει μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν πολιτικό κόστος, αφήνοντας εκκρεμή την τελική διαπραγμάτευση εξόδου από τα μνημόνια με κατοχύρωση εγγυήσεων για συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας από τους δανειστές μας. Ταυτόχρονα περνά πιθανότατα τα αναμμένα κάρβουνα στα ασύνετα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που θα καταστήσει αδύνατη την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αν αυτός εφαρμόσει τις επαγγελίες του, με αναπόφευκτη τη χρεοκοπία. Αν παρά τα προγνωστικά επιτύχει και πάλι πρωτιά η ΝΔ τότε ευκολότερα, με άνεση χρόνου τετραετίας, τη δεδηλωμένη υποστήριξη της ΕΕ, της Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ και σε συνεργασία π.χ. με το συνετότερο Ποτάμι, που ελπίζεται ότι θα φέρει έναν υγιέστερο και νεανικότερο αέρα στη νοσηρή πολιτική σκηνή, θα μπορούσε να κλείσει ευνοϊκότερα αυτή η επικίνδυνη εκτροπή προς νέο εμφύλιο πόλεμο και να ολοκληρωθεί η έξοδος από το τούνελ.
Η επιλογή ανήκει στον ελληνικό λαό, που καλείται ως κυρίαρχος να αποφασίσει, αλλά που ενίοτε διαπράττει τραγικά λάθη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ