Τόσο καιρό έλεγαν ότι προσπαθούν, ή πως θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές. Και όμως, όλο αυτό το διάστημα το κομματικό επιτελείο της ΝΔ ετοιμαζόταν πυρετωδώς για τις εκλογές. Θέλετε ένα παράδειγμα; Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς πήγαινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου, έβγαινε στον αέρα τα πρώτο διαδικτυακό προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ με κεντρικό σύνθημα «κάποιοι παίζουν τη χώρα στα ζάρια, εμείς δεν παίζουμε με την Ελλάδα». Η ΝΔ άρχισε τη μάχη του Διαδικτύου με μία ομάδα νέων ανθρώπων που περιλαμβάνει γραφίστες, δημιουργούς, ειδικούς στα σόσιαλ μίντια που εργάζονταν αθορύβως και με πλήρη μυστικότητα ώστε να είναι έτοιμα τα προεκλογικά σποτ του κόμματος.
nnn
Το προεκλογικό επικοινωνιακό της πρόγραμμα θα το τρέξει η διαφημιστική εταιρεία The Newtons Laboratory, με έδρα το Χαλάνδρι, η οποία έχει ως βασικό της εμπορικό σύνθημα το «Clients are tired of fighting on their own, we fight with them»! Η ΝΔ προτίμησε αυτή τη διαφημιστική εταιρεία, αφού θεώρησε ότι τα εμπορικά διαφημιστικά τρέιλερ που έκανε όπως το «καλύτερα γύρνα το στο λαϊκό», τον ΟΠΑΠ, τις τράπεζες αλλά και τον περιβόητο «Αγαπούλα» είχαν επιτυχία. Ηδη ετοιμάζονται τα προεκλογικά σποτ με πρωταγωνιστές street artists, τα οποία έχουν ενταχθεί σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη αποφασίστηκε να είναι η λέξη «αλήθεια» ως «κλειδί», δηλαδή ως κινητήριος μοχλός του κομματικού αγώνα. Εν συνεχεία θα προβληθούν τα έργα, οι πράξεις και τα επιτεύγματα της ΝΔ (προσοχή, όχι της κυβέρνησης) και στο τέλος θα εισέλθουν στον προεκλογικό αγώνα τα… διλήμματα. Επιπλέον θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι η ΝΔ συνεργάζεται και με δημοσκόπους, οι οποίοι σχεδόν καθημερινώς σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα θα κάνουν μετρήσεις της κοινής γνώμης.
ΠαΣοΚ: Ψηλά την ευθύνη

Στο ΠαΣοΚ ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε διαφημιστική εταιρεία, αν και πιστεύουν ότι οι όροι της προεκλογικής περιόδου δεν πρόκειται να κριθούν από τα πόσα χρήματα θα ξοδεύσει το κάθε κόμμα για την προεκλογική προβολή των θέσεών του. Συζητούν ωστόσο με δύο διαφημιστικές εταιρείες με βασικό προεκλογικό σύνθημα «κρατάμε ψηλά την ευθύνη».
Και ο ΓΑΠ σποτάκια

Σας πληροφορώ ότι και το υπό ίδρυση κόμμα του Γ. Παπανδρέου εισέρχεται στη μάχη των προεκλογικών σποτ. Την επομένη της διάλυσης της Βουλής έγινε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου και αποφασίστηκε, πρώτον, να μην προσλάβουν διαφημιστική εταιρεία και, δεύτερον, να καλυφθούν τα διαφημιστικά σποτ του νέου κόμματος από «γνωστούς και φίλους» που τόσα χρόνια, όπως ειπώθηκε, συνεργάζονταν με τον Γιώργο Παπανδρέου.


«Αν συναντούσα τον Τσίπρα»

Αν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρης συναντούσε τούτες τις ημέρες τον Αλ. Τσίπρα θα του έλεγε «ο Θεός να βάλει το χέρι του». Αν συναντούσε τον Αντ. Σαμαρά θα του έλεγε περίπου τα ίδια και αν συναντούσε και τους δύο μαζί θα τους έλεγε πόσο λάθος κάνουν που οδήγησαν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Θέλετε να μάθετε και τι προβλέπει ο κ. Μπουτάρης για το εκλογικό αποτέλεσμα; «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος, τουλάχιστον έτσι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αλλά θα κυβερνήσει; Αν κυβερνήσει με το Ποτάμι ίσως τα πράγματα είναι καλύτερα». Προβλέπει ακόμη «μεγάλη πόλωση» στον προεκλογικό αγώνα και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με κανένα κόμμα. «Δεν με θέλουν γιατί τους κάνω κριτική» λέει, αν και αναγνωρίζει ότι το Ποτάμι κινείται «με απλή και κοινή λογική». Οσο για το επερχόμενο νέο κόμμα υπό τον Γ. Παπανδρέου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης λέει: «Θα κάνει μεγάλη βλακεία ο Παπανδρέου εάν κάνει κόμμα. Να ξέρει ότι το ΠαΣοΚ δεν κερδίζεται κληρονομικώ δικαίω…».


Ποιος λέει Φούχτελ τη… γυναίκα του;

Ισως λίγοι να γνωρίζουν ότι όταν η σύζυγος του Ν. Δένδια τον καλεί, στο κινητό του εμφανίζεται το όνομα… Φούχτελ! Είναι δυνατόν να πείτε να αποκαλεί το έτερον ήμισύ του με το όνομα του πλέον αντιπαθούς (για τους έλληνες δημάρχους) Γερμανού, κομισάριου της Ανγκελα Μέρκελ; Το κάνει επειδή, όπως λέει, του φέρνει… γούρι. Πήρε καινούργιο κινητό, του τηλεφώνησε ο γερμανός κομισάριος, αλλά σε λίγη ώρα του τηλεφώνησε και η γυναίκα του και από λάθος την καταχώρισε με το όνομα Φούχτελ. Είχε εν συνεχεία μία συνάντηση με Ρώσους που πήγε καλά και έτσι θεωρεί ότι το όνομα Φούχτελ στο κινητό του είναι τυχερό. Τι να πεις;


Η Λεπέν στηρίζει… Τσίπρα

«Ηταν μία νίκη του λαού ενάντια στους ολιγάρχες του μεγάλου κεφαλαίου». Αυτή τη δήλωση έκανε όχι κανένας αριστερός ηγέτης, αλλά η επικεφαλής του γαλλικού Front National Μαρίν Λεπέν, μόλις ανακοινώθηκε στην Αθήνα ότι δεν εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είπε ακόμη ότι «ήταν μια σφαλιάρα στον υποψήφιο πρόεδρο των δανειστών». Λέτε να είναι τυχαίες, αναρωτιέται και το New Europe, οι φράσεις αυτής της Λεπέν που αγγίζουν τα όρια του ανίερου, καθώς απευθύνονται προς τον ιδεολογικό της αντίπαλο Αλ. Τσίπρα;

Τα εύσημα στην Τσαμπίκα

Ανω-κάτω έγινε η Νομαρχιακή της ΝΔ στα Δωδεκάνησα με την επιστροφή της Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατρίδη στο… μαντρί. Παρά το γεγονός ότι άλλαξε κόμμα, επιτέθηκε κατά καιρούς με σφοδρότητα εναντίον της ΝΔ και του Αντ. Σαμαρά, επανήλθε, λένε, στη ΝΔ ως επιβράβευση που ψήφισε Σταύρο Δήμα. Τους βουλευτές κ.κ. Κόνσολα και Υψηλάντη που παρέμειναν πιστοί στο κόμμα και στον Αντ. Σαμαρά ποιος τους ακούει;

HeliosPlus