Η λιτή αλλά και κατηγορηματική δήλωση του κ.Δήμα ότι δεν θα δεχθεί να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας με τις ψήφους των χρυσαυγιτών αποτρέπει με τον πιο καθαρό τρόπο την πιθανότητα να καταστεί το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής.

Το ενδεχόμενο αυτό θα μπορούσε βέβαια να είχε αποκλειστεί εξαρχής, αν οι πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, είχαν επιδιώξει στοιχειώδη διάθεση συνεννόησης, έστω και για αυτό μόνο το ενδεχόμενο. Να είχαν αποφασίσει δηλαδή εκ των προτέρων, με σεβασμό της συνταγματικής πρόβλεψης, για την ελάχιστη πλειοψηφία που χρειάζεται για να εκλεγεί Πρόεδρος, ότι δεν θα επέτρεπαν στη Χρυσή Αυγή, να καθορίσει τις εξελίξεις προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Έστω και τώρα με τη δέσμευση του κ.Δήμα, η προσβολή αυτής του δημοκρατικού πολιτεύματος αποφεύγεται. Η υποχρέωση όμως των πολιτικών δυνάμεων να απομονώσουν πολιτικά τη Χρυσή Αυγή παραμένει. Όπως παραμένει και η υποχρέωση των πολιτών που επένδυσαν την οργή και την απογοήτευση τους στους υπονομευτές της δημοκρατίας, να ξανασκεφτούν με ωριμότερο τρόπο και μεγαλύτερη σύνεση τις επιλογές τους.

Θα είναι τραγικό για τη χώρα αν το κλίμα ακραίας πόλωσης που φαίνεται ότι θα κυριαρχεί στο επόμενο διάστημα ,δημιουργήσει το υπόβαθρο για να ανασυνταχθούν και πάλι οι ακραίες αντιδημοκρατικές δυνάμεις που επενδύουν στην απαξίωση της πολιτικής και της δημοκρατίας.

Η κοινωνία, η οικονομία,η χώρα συνολικά μετά την περιπέτεια των τελευταίων χρόνων, έχει ανάγκη να βγει από αυτό το κλίμα της απαξίωσης,της χωρίς όρια πολιτικής αντιπαράθεσης, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις και τα μεγάλα προβλήματα που έχει ακόμα μπροστά της. Είτε εκλεγεί Πρόεδρος, είτε οδηγηθούμε σε εκλογές οι πολιτικές δυνάμεις καταρχήν, αλλά και οι πολίτες έχουν ευθύνη και υποχρέωση να αποδείξουν ότι δεν έχει χαθεί η λογική σε αυτόν τον τόπο, ότι το κοινό συμφέρον προηγείται των ατομικών ή κομματικών επιδιώξεων.

TO BHMA