Κουπί
Το «κουπί» που τράβηξε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς με επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα και συναντήσεις με τους τοπικούς επιχειρηματίες φαίνεται ότι έφερε αποτέλεσμα. Ο στόχος που είχε θέσει για νέες χορηγήσεις 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2014 επιτεύχθηκε.
  • Μάλιστα από το ποσό των εγκρίσεων έχουν ήδη εκταμιευθεί τα 2,37 δισ. ευρώ, τα οποία κατευθύνθηκαν σε εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις.
  • Η διοίκηση της Εθνικής κυριολεκτικά όργωσε την Ελλάδα καθώς τους τελευταίους μήνες πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε 148 παραγωγικές μονάδες και έγιναν επαφές με 4.680 πελάτες σε όλη τη χώρα. «Μόνο στα νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου δεν προλάβαμε να πάμε» λένε από την τράπεζα.

Επίσκεψη…
Μέχρι πρότινος οι αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέπτονταν τα Ελληνικά Πετρέλαια γίνονταν δεκτές μόνο από τα σωματεία των εργαζομένων. Τώρα όμως που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις τα πράγματα άλλαξαν.
  • Την περασμένη Τρίτη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ από τους κ.κ. Γιώργο Σταθάκη, Θανάση Πετράκο, Απόστολο Αλεξόπουλο και τις κυρίες Χαρά Καφαντάρη και Ευγενία Ουζουνίδου επισκέφθηκε το διυλιστήριο στον Ασπρόπυργο και έγινε δεκτή από τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ κ. Γιάννη Παπαθανασίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιάννη Κωστόπουλο.

…και υποσχέσεις
Τη στιγμή που οι δύο επικεφαλής της εταιρείας έμειναν με τον κ. Σταθάκη, οι υπόλοιποι της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν τη μονάδα. Εκεί ο κ. Πετράκος, υπεύθυνος Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στους εργαζομένους και άγγιξε την καρδιά των συνδικαλιστών καθώς εναντιώθηκε στην πώληση του 35% που ελέγχει το κράτος και υπερασπίστηκε το αίτημα για αντικατάσταση των εργολαβικών εργαζομένων με μόνιμο προσωπικό.

Τέλος
H περασμένη Παρασκευή ήταν η τελευταία ημέρα του κ. Στέφανου Κομνηνού στη θέση του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Πρόκειται για έναν από τους δύο μακροβιότερους γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης. Ο άλλος είναι ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Γιώργος Στεργίου. Ο πρώτος έκλεισε πέντε χρόνια, ενώ ο δεύτερος διανύει ήδη το έβδομο και συνεχίζει!
  • Ο κ. Κομνηνός απήλθε αναζητώντας την τύχη του στον ιδιωτικό τομέα. Η δε κάθοδός του στη Β’ Αθηνών με το ΠαΣοΚ ανταποδίδει την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τον στήριξε στη διάρκεια της τελευταίας διετίας.
  • Από την άλλη, ο κ. Στεργίου, ο άνθρωπος που ήταν σε όλες τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, συνεχίζει να προΐσταται της βιομηχανικής πολιτικής.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ